lørdag den 9. februar 2013

Græsser og kommende terrasser

Fra krukker til havejord!
Jeg synes ikke rigtig, det bliver til noget med græsserne i krukkerne. Så gik det op for mig, at jeg jo bare kan plante dem ud lige dér, hvor krukkerne står. Jeg har hele tiden troet, at jeg ikke rigtig havde plads til dem, men det har jeg!


Det er en brun græs, en blå græs og en fjergræs (Jeg har de præcise navne skrevet ned, men husker det ikke lige nu).


Dette billede er taget med ryggen op mod orangeriets gavl. Græsset skal fjernes og så skal der være en terrasse her. Det var her havemøblerne stod i sommers og jeg har fået den idé, at jeg bedre kan indrette omgivelserne omkring orangeriet hvis der er fliser, hvor jeg kan stille krukker. Det er i hvert fald det jeg bedst kan lide, tror jeg. Det lille æbletræ skal integreres i terrassen og fliserne skal gå op til rosenstativet og "græsbedet".


Også her på græsset ud fra orangeriets foldedør hen imod det firkantede bed, skal der være en terrasse med et lille rundt bord og to stole og så har jeg andre planer også, som jeg ikke vil røbe endnu! Fliserne har vi allerede, for dem gemte vi, da vi skulle bygge og måtte fjerne vores gamle terrasse.


Dagens billede af orangeriet. Klokken 15 var der 12 grader derude og vi drak vores eftermiddagskaffe dér i dag og spiste romkugler. Solen skinnede fra en skyfri himmel på det tidspunkt. Nu er klokken næsten 17 og der er overskyet. De to kommende terrasser kommer til at gå ud fra gavlen og over mod naboen, som er vestsiden, hvor foldedøren er. Gavlen vender mod syd, så der bliver meget sol - forhåbentlig.

7 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Ingen tvivl om at det vil blive alletiders med de to ny terrasser omkring orangeriet, det vil komme til at hænge flot sammen. Samtidig må det også være dejligt at kunne gå lige ud på en smuk terrasse med krukker og æbletræ. Glæder mig til at se fortsættelsen :)

Susanne sagde ...

Jamen selvfølgelig skal der da være terrasser i det område. Er helt sikker på, at I bliver glade for at kunne gå direkte fra orangeriet og direkte ud på en terrasse.

Har du overvejet om terrassen skal hæves, så der ikke bliver et trin ned fra orangeriet? Vi går direkte ud og er så glade for det - terrassen er kommet til at virke som et ekstra rum om sommeren.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Det bliver rigtig godt, det bliver i helt sikkert glade for. Glæder mig til at se resultatet.
K.H. Anette fra Fru Pedersens have

Høneballehaven sagde ...

Det bliver fint med terrasse der, det skal der selvfølgelig være. Også en god idé at plante græsserne ud, hvor de står, det tror jeg, du bliver glad for.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Ja! jeg er også helt sikker på at det bliver rigtig godt med terrasse i stedet for græsset.Det bliver spændende at se det færdige resultat.Knus Jette

Bente sagde ...

Det er dejligt med både en sydvendt og en vestvendt terrasse. Det skal I nok få glæde af. Det bliver spændende at følge.
Ja vi havde snevejr kl. 15 og det var 3 °minus.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres positive kommentarer. Det er dejligt at blive bekræftet i, at idéen er god. Jeg må indrømme, at jeg er ved at være træt af frost og kulde. Jeg glæder mig så meget til, at vi er en måned mere fremme, så Anders og jeg kan komme igang med alle vores projekter - eller rettere sagt mine, men han har lovet at udføre det hårde arbejde. Han er en god mand!