onsdag den 22. august 2012

Fra tegnebrædt til færdigt resultat

Jeg har siddet og kigget billeder og synes, det kunne være sjovt at samle billeder af byggeriet af orangeriet sammen.


Det var arkitekt Ryan Lyngesen, der tegnede orangeriet i februar måned i år. I april begyndte vi at grave ud til sokkel og gulv.Under gravearbejdet gravede vi både en zinkbalje og en gammel mælkeflaske op i meget fin stand begge dele. Nu er der lavendler i baljen og flasken bruger jeg som vase!
Senere blev sokkel og gulv støbt:
Soklen er 90 cm dyb og gulvet er gravet 35 cm ned, isoleret med flamingo og rionet og derefter støbt. Allerede dagen efter begyndte mureren på sit arbejde.Mureren var Kaj Horsevad fra Hjørring, som murede det hele op på under 14 dage. Skorsten og mur blev pudset op og han malede ovenikøbet skorstenen for os!
Da han var færdig, kom tømrerfirmaet Poul Mortensen ApS og gik i gang med "træskelettet":


Vi har selv malet træskelettet, først med grunder og så to gange maling.


Da hele træskelettet var opsat (hvor de savede hul i husmur og skorsten, for at montere konstruktionen), skulle taget sættes på:


Her er listerne til taget sat på.


Forinden malede Anders gavlen på huset to gange, så den blev rigtig fin, når den skulle til at være indervæg. I løbet af sommeren har vi været i fuld gang med at male resten af huset også. Taget blev et andet end på arkitektens tegning, fordi et rent glastag blev for dyrt. Nu er vi rigtig glade for vores termotag, som også er klart, fordi det holder ca. 35% af solens stråler ude og bliver ikke helt så varmt. Selvom det oprindelige glastag var min idé, er jeg nu rigtig glad for denne løsning. Der kommer simpelthen stadig så meget lys ind, så vi endnu ikke har fået sat lamper op!


Da taget blev sat op, skulle vinduerne i.Da foldedøren var lidt forsinket leveret, blev vi enige med Palle Mortensen om, at få lagt klinker og malet muren. Jeg gik gang med malerarbejdet fredagen før min ferie - samtidig med at elektrikeren klarede al strømmen. Om lørdagen kom min bror og hans kæreste og lagde gulv. Klinkerne havde jeg købt i Bauhaus med alle materialer til, så han kunne gå lige igang.


Her er gulvet lige lagt og der er stadig ikke fuget. Palle Mortensen og hans folk lavede vindueskarm, tagrender og nedløbsrør samt zinksolbænke lige efter vinduerne var sat i eller jeg tror, det var samtidigt.
Om mandagen skulle foldedøren sættes i. Min bror havde lagt klinkerne ud til kanten, således at de gik ind under træremmen og døren.Samme dag fik vi sat spisebordet ud med stole. Min bror og hans kæreste var så søde, at de forærede os bordet, som de havde fået i overskud efter at de var flyttet sammen!
Så var byggeriet færdigt - den 03.juli 2012.


Vi mangler dog stadig at få leveret og monteret træpillebrændeovnen og det kommer de og gør tirsdag den 4.september. Torsdag den 6.september har jeg inviteret alle mine kolleger til orangeri-hygge med forfriskning og aftensmad. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg har ikke blogget særlig meget den sidste halvanden uge, først pga. min arm, men også fordi, der er nogle i familien, der er lidt hårdt ramt, som vi gerne vil være noget for. Da vi også begge to skal passe fuldtidsjob og have hus og have til at se nogenlunde ud, bliver der ikke rigtig overskud til så meget mere.

9 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det var da en dejlig kalvakade over jeres byggeri.Det er blevet rigtigt flot,og når i får jeres pillefyr kan i jo bruge det hele året.Er selv lige vendt hjem fra en lille ferie i Nice. (se mit nye indlæg)Dejligt lige at komme lidt væk fra haven,selv om den så lidt miserabel og tør ud.Håber det går bedre med din arm.Knus Jette

Merete sagde ...

Bliver helt misundelig. Det ser bare så godt ud. I får helt sikker meget glæde af den mange år frem.

Hilsen Merete. Nu haveblogger
mereteshave.blogspot.dk

Henrik sagde ...

Hej Birgitte. Det er et meget smuk og velkonstrueret orangeri I har fået jer. Det har været en fornøjelse at følge med i byggeriet, Tak for "turen"
Henrik

Rose sagde ...

Hej Birgitte
Skønt at se hele forløbet af byggeriet. Og hvor er det blevet superflot! Sikken glæde I vil få af det i mange mange år frem ;-)
Sensommer hilsner
Rose

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det var sjovt at følge det hele igen. Hvor ser det bare godt ud, jeg kan godt forstå, I er glade for det.
Trist med familien, men godt I støtter dem.

Staudefeen sagde ...

Tillykke med dit orangeri :-) Vildt imponerende - og vildt flot :-) Jeg går selv og venter på, at Drivhussnedkeren kommer og sætter et drivhus op til mig :-)

Hvor sjovt at tænke på, at I fandt en zinkbalje og en mælkeflaske!!!

Ja, der kan hurtigt blive pause i bloggeriet - har også indtryk af, at ikke helt mange læser med i denne lyse tid.

God weekend.

Kh. Marlene

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem erjeg glad for.Ja vi nyder vores byggeri og er meget tilfredse med det. Jeg synes også selv, det var sjovt at følge byggeriet på billederne!

Lena Hansen sagde ...

Hej Birgitte.

Hvor ser det bare dejligt ud hos jer. Sådan et skønt orangeri. Kan dæleme godt forstå du/I er glade for det !!

Jeg får heller ikke blogget så meget for tiden. Men når sommeren går på hæld og vinteren står for døren så bliver der tid til det igen ;)

Godt din arm er ok igen, håber det samme snart sker for din familie !

Knuss Lena

Birgitte sagde ...

Hej Lena. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for. Heldigvis er der faldet meget på plads den sidste uges tid, så nu behøver vi ikke være så bekymret.