lørdag den 14. juli 2012

Alt godt fra haven

Regnvejr igen igen
Jeg fik et chok i forgårs, for jeg så, at vi har fået dræbersnegle. Jeg blev helt slået ud for hvor er de ulækre. Jeg fandt 7 styks i det store staudebed, men jeg kan godt forestille mig, at der var flere. Jeg klippede dem over med en grensaks og fjernede dem efterfølgende. I går var jeg så på planteskole for at købe Ferramol sneglegift, 5 kilo for 600 kroner. Det er jo en hel formue!! Nu må jeg ud hver aften og dræbe sneglene!


I vinters købte jeg jo frø på nettet og fik en gratis pose med disse sorte blomster. Jeg har ikke det danske navn, men på latin hedder de Nemophila total Eclipse. Jeg har to potter med dem. De er da yndige?


Sådan ser det ud på mit lille teater med de to hylder.


Vi har haft gæster hver dag hele ugen, så jeg har bagt jordbærkager i stride strømme.!
I dag har jeg fødselsdag, jeg bliver 48 år og i aften kommer min familie. Vi bliver ni og jeg glæder mig meget til at se dem.


Her er det mit pink- og purpurfarvede krukkebed, som er fuld af knopper.
Der er flere ufrivillige dyr i haven, for mine dahlia har fået lus, så jeg må ud med sæbevand og "vaske" dem. Jeg bryder mig ikke om det, men de ødelægger blomstringen, så der er ingen vej udenom!


Mit blå og lilla krukkebed har det fint.


Mit hvide og gule krukkebed med mange knopper.


Den Blå Sybill pelargonie, som jeg har tre af, er ved at springe ud. Det er en hængepelargonie.


Anders er ved at grave faskinen ned, som skal fjerne regnvandet fra orangeriet. Det er lovpligtigt og var et krav i byggetilladelsen. Der er to nedløbsrør, der mødes bag ved havemøblerne til en sandsamler, der skal graves ned og fra den bliver der et rør til selve faskinen, som sørger for, at regnvandet siver ned i jorden.


Det grønne er faskinen, den skal stå på lecakugler og have en slags dug på, imellem rørene og faskinen, skal sandsamleren være.


Da min genbo hørte, at jeg havde en gammel rullemaskine, der stod i orangeriet, men som manglede bord og plader, forærede han mig denne gamle rullemaskine, som har været hans mors. Hun brugte den i 30'erne. Den er helt intakt og original. Den har stået ude i genboens værksted skilt ad og gemt væk. Han samlede den og rullede den over til os og nu skal jeg have den rengjort og evt. slibes og males, så skal den stå i orangeriet og beplantes. Jeg blev rigtig glad for, at han forærede mig den.


Til sidst lige et billede af min hvide bønne, som jeg fik frø af fra Bente fra Elmbjergs have. Den har fået godt fat og vokser meget hver dag. Den er begyndt at sno sig opad nedløbsrøret, men jeg vikler den lidt mere sammen, så den bliver tæt.

8 kommentarer:

Frøken Solhat sagde ...

Sødeste Birgitte hjertlig tillykke med fødselsdagen - håber du får en god dag sammen med familien.

Tilgengæld vil jeg IKKE ønske tillykke med sneglene - de er aldeles uvelkomne - uffff. Håber de tager sig en ordentlig mundfuld af dit ferramol så du om ikke andet kan holde bestanden nede.

Tillykke med den skønne skønne rulle - den er da helt fantastisk og et smukt klenodie......men lov mig at du ikke maler den - det syntes jeg ville være en stor skam - rengør den og glæd dig over den skønne patina ;0)

Jeg har selv den samme ginge model du viste tidligere ....min er dog intakt med den lille træplade på foran.

Susanne sagde ...

At nedgrave faskiner er et stort arbejde. Rigtig god arbejdslyst til Anders.

Jeg har selv et par faskiner, som mangler at blive gravet ned. Og dine billeder har givet mig et par idéer til, hvordan jeg kan gøre det nemmest muligt. Tusind tak for inspirationen, nu har jeg helt mod på at gå i gang. Har dog lige et lille spørgsmål; kommer jeres "sandfang" til at stå midt på plænen? Hvis ja, hvordan har I tænkt jer at skjule den? Min kommer til at stå midt på plænen og det er ærlig talt ikke specielt charmerende.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Håber du får en fantastisk dag :-)

Gitte sagde ...

Hej Birgitte, Tillykke med de 48, det er også min alder. Ærgerligt med snegle. Jeg går en runde hver aften og klipper dem. Håber giften virker.

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Tillykke med fødselsdagen og med den fine gamle rullemaskine, den kommer til at så perfekt i dit orangeri. Jeg så i dit tidligere indlæg at du har tulipanpelargonien Emma, den har jeg været på udkik efter længe, hvor har du købt den? Måske kunne vi bytte stiklinge, hvis der er nogle af mine pelargonier du kunne tænke dig.
Ha´en dejlig aften
Annette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Jeg vil da også lige sige tillykke med fødselsdagen, håber du har haft en god dag trods skiftende vejr, men det skal vi åbenbart vænne os til.
Det er værre, at der følger snegle med det våde vejr, det er meget ubehageligt. Det er en dyr post med ferramol, men desværre nødvendigt. Jeg har snegle i clematis, hostaer, marguritter og georginer. Det er så surt.
De sorte blomster ser rigtig fine ud, de står godt til alle de andre planter i teateret.
Fortsat god dag.

Bente sagde ...

Tillykke med fødselsdagen Birgitte, jeg er også julibarn men har MANGE flere år på bagen!
Godt du gør noget ved sneglene, for man skal virkelig sætte ind, når man ser dem!
Hvor er du heldig med den gamle rulle. Den er vel nok flot! Skønt med søde naboer. Vores genbo kom med cupcakes til os i går.

Birgitte sagde ...

Hej Dorthe. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, jeg skal have rengjort rullen og set hvordan den så tager sig ud. Jeg vil gerne bevare det gamle look, men hvis der er meget rust tilbage, så tror jeg nu nok, jeg sliber den ned og spraymaler med hammerlak. Dér kan man vist få noget, der stadigvæk for den til at se gammel ud.

Hej Susanne. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, det er et større arbejde at grave faskinen ned. Vores sandfang er et stort rundt rør, som skal graves lodret ned i jorden og ovenpå skal der lægges en betonflise og så græsset dér ovenpå, så den er altså helt dækket til. Rørerne til den bliver sat i i den ene side, hvor de to rør fra nedløbsrørerne kommer og i den anden side hen til faskinen er der også et kort rør. Rørene bliver sat på med nogle store gummiringe i sandfanget, så det bliver tæt. Når alt er forbundet med hinanden, bliver det hele dækket til. Og græsset bliver lagt ovenpå igen. Håber, det er til at forstå!
Jeg holder øje med mine purpur haveknopurt, om den sætter frø, men det har den ikke gjort endnu. Jeg skal nok samle ind og sende til dig.

Hej Gitte. Tusind tak for din søde kommentar. Så er vi jo lige gamle (eller unge). Jeg har heldigvis ikke set nogle snegle hverken i går eller i dag, men der er jo nu nok nogen og de får kamp til stregen!!

Hej Annette. Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har købt Emma i Pelargonieklubben Nordjylland. Du kan sagtens få en stikling, så kan vi jo bytte, hvis det er. Du kan bare sende mig din adresse på min kontaktemail, så skal jeg nok sende det til dig. Den næste uges tid bliver der meget lidt tid til computeren, så der går nok lige et par uger før jeg sender noget.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din søde kommentar. Jeg havde en rigtig god dag, selvom det regnede hele dagen. Familien kom til aften og vi hyggede os i orangeriet. Ja, det er så trælst med de snegle, men det er nok svært at undgå dem, når de holder til på marken lige nede bagved!

Hej Bente. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, du kan også tro, at jeg blev glad for rullemaskinen. Nu skal den bare lige shines op, så bliver den rigtig fin. Alle de pelargonier, jeg fik af dig, har det godt og de skal bruges til beplantning af rullemaskinen.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Vil også ønske dig tillykke med de 48 år.Håber du havde en rigtig god dag med familien.Fint med den gamle rulle du har fået.Der skal nok snart blive fyldt op i dit orangeri.Er lige vendt hjem efter en dejlig uge på Bornholm med dejligt vejr.
Fortsat god søndag til dig Jette