torsdag den 22. september 2011

Et nyt bed i Abrikos og Limegrønne farver

Rosenposten og Frøskuffen

I dag har jeg gjort klart til et nyt bed mellem vores kirsebærtræ og pæretræ. Jeg har købt 6 barrodsroser, 3 Mary Magdalene og 3 The Shepherdes.


Billedet er fra http://www.rosenposten.dk/
The Shepherdes, som bliver mellem 50 og 90 cm høj.

Billedet er fra http://www.rosenposten.dk/

Mary Magdalene, som bliver mellem 50 og 90 cm høj.

Roserne skal planten i hver sin lille gruppe på godt og vel en kvadratmeter i bedet. I resten af bedet vil jeg så limegrønne sommerblomster og her har jeg købt frø fra Frøskuffen, som jeg lige har stiftet bekendtskab med i dag. De havde simpelthen lige de limegrønne blomster, jeg havde forestillet mig, nemlig: Frøken hat og tobaksplante. Desuden havde de også abrikosfarvede tallerkensmækkere. Dem forestiller jeg mig lidt, jeg kan lave en kant af. I løbet af vinteren kan det være, jeg anskaffer en eller to poser frø mere med limegrønne blomster.

Bedets figur "tegnede jeg op" med en sort ledning:Nu skal der gang i gravearbejdet i weekenden! Roserne bliver leveret i starten af oktober og frøene vil jeg så på friland til foråret. Nu håber jeg bare, at det billede jeg har inde i hovedet også er det, som det bliver i virkeligheden.

Jeg købte også slyngroser til mine fine stativer, som i alt kom til at koste 600 kroner for materialer og arbejdsløn. Dette er mindre end hvad jeg skulle give for én på planteskolen, så det kunne godt svare sig, at gå til den lokale smed og få dem lavet. I det ene stativ skal der være en Alchymist og i det andet en Gerbe Rose.

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det bliver et super flot bed, det lyder rigtig godt med den farvesammensætning. Jeg har selv rosen Mary Magdalene, den gør ikke meget væsen af sig, fordi den er så lav, men duften jeg siger dig, den er helt fantastisk.
De to slyngroser har jeg også haft i tankerne, men jeg er på stand by med roserne lige nu, fordi jeg har haft uheld med dem i vinter. Håber dine klarer det.
Det med stativet lyder godt, måske kan jeg få en opskrift, hvis jeg får brug for det. Sætter du billede ind af det?

Signe sagde ...

Det skal nok blive flot. Jeg glæder mig til at se det i fuldt flor til næste sommer :-)

Hanne i haven sagde ...

Det lyder som et fantastisk bed :-)
Sikken en god idé at bruge lime-grønt sammen med det fersken-farvede.
Jeg har en del fersken-farvede blomster, mest dagliljer, og de driller mig lidt, fordi jeg aldrig har fundet noget rigtigt godt at sætte dem sammen med. Så du kan tro at jeg skal huske din idé. Og jeg glæder mig virkelig til at se dit bed til næste år :-)
Jeg vil også gerne se billeder af dine stativer.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du kan lide farvesammensætningen. Jeg tror godt, jeg kan give dig en opskrift på stativerne eller i hvertfald skrive ned, hvordan smeden har lavet dem og hvilke mål, han har brugt. Jeg skal nok sætte billede på.

Hej Signe. Tusind tak for din kommentar. Jeg er også selv spændt på at se det i fuldt flor.

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Jeg er sørme glad for, at jeg kunne være til inspiration. Jeg vil rigtig gerne se billeder af dit bed også til næste år, hvis du vælger at bruge min idé med limegrønt. Idéen med at fylde op med sommerblomster er faktisk noget, du har skrevet til mig, så hurra for havebloggerverdenen!

Hanne i haven sagde ...

Hej igen.
Ja, jeg fylder altid op med sommerblomster, for jeg elsker dem, og jeg får altid sået for mange :-)
Jeg får desværre ikke lavet mit så hurtigt, for jeg er ved at løbe tør for plads til nye bede. Men nu ligger idéen og rumsterer i mit baghovede kan jeg mærke, så måske finder jeg en lille plet et sted :-D De lover jo skønt vejr i mange dage nu, så man ved aldrig hvilke nye projekter som kan finde på at dukke op.

bloggernefa sagde ...

Hej....

Alchymist er på tilbud i Bilka, det er en bestillingsvare, 5 for 169 kr.

God ide med dit bed om træerne, det skal nok blive superflot. Går selv og tænker om jeg skal lave lidt flere bede. ;)

hej fra
Eva