lørdag den 30. september 2017

Sidste dag i september.

Jeg er så glad....
for mine nye arbejdstider, hvor jeg kommer tidligere hjem hver dag. Nu har jeg arbejdet sådan i 6 uger og jeg har fået rigtig meget ud af eftermiddagene, når jeg er kommet hjem.
I går fik jeg lagt 3 kasser forårsløg fra forårets krukker og i dag fik jeg lagt de sidste 4 kasser, deriblandt de påskeliljeløg vi var ude at hente i marken i foråret.


Der var ca. 2-300 løg og jeg håber, at de fleste kommer op selvom det er genbrugsløg. Jeg synes, det er en fin kombination på billedet her med den nye stormhat sammen med høstanemoner og rosen the Sheperd.


Det er da en fin stormhat?


Roserne er faktisk godt igang alle steder.


Høstanemoner og kattehaler.


Stjerneskærm er så fin lige nu.


Her er det høstfloks og staude marmelukærme.
Det er så skønt at have mere tid, når jeg kommer hjem fra arbejde og for første gang i lang tid har jeg en følelse af at kunne følge med i alt det, der sker herhjemme. Jeg var lige ved at tro, at det hele var lidt for meget, men nu tager jeg det lidt mere afslappet. Det er jo fritid:)


Cosmos og klatreløvemund. 
Nu skal jeg i gang med at høste frø.
I går kom der en stor pakke fra Blomsterverden, det var forårsløg, som jeg skal lægge i krukker. Jeg fik hentet jord sidste weekend og hvis vejret tillader det i morgen, går jeg i gang med at lægge dem i krukkerne.


Nederst til højre er det en duftpelargonie, som er lige så høj som de stolte kavalerer. De går mig til brystet.


Kæmpeverbena har jeg tre steder i krukker. Dem har jeg taget frø af hvert år nu i 4-5 år. De er ret nemme at have med at gøre.


Anders har hjulpet mig med at sætte hegnstråd op 4 steder på plankeværket, hvor jeg har plantet 4 clematis. Mit håb er at de kommer til at fylde det meste af plankeværket.
Jeg har tænkt meget over at "komme i højden" med planterne fordi det giver en frodighed og rummelighed i en lille have som vores. Derfor er mange af planterne i de nye bede også nogle, der gerne skulle blive i hvert fald en meter høje.


Denne løvemund har jeg sået i foråret. Jeg er helt vild med farven.


Jeg har købt et staffeli af Anette fra Anettes Flora. Det var i brug i torsdags. 
I morgen formiddag kommer der vist meget regn her hos os, men eftermiddagen bliver vist god, jeg glæder mig til at komme ud i haven igen. Rigtig god aften.

8 kommentarer:

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Det er vel nok dejligt med de nye arbejdstider, der giver dig mere tid i haven. Tid der giver glæde og god energi.
Der ser dejligt ud i din have, du har godt nok fået lavet rigtig meget det sidste år.

Kærlig hilsen Anette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det lyder som en god idé med dine nye arbejdstider, så kan du bedre nå det hele i haven uden at blive stresset, det ville være synd, hvis du blev stresset af din have. Men du har haft gang i mange ting på en gang med flytninger og om/opbygning af haven, du skal jo kunne følge med.
Clematis vil nok være lidt længe om at dække, men det skal nok komme, de er langsomme startere.

marie sagde ...

Du ser så glad ud på det sidste billede 😊 Utroligt så meget forskel en lille ting som en ændring af arbejdstiden kan gøre for ens velbefindende. Godt du fik det gennemført.

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Fantastisk så meget du får lavet i din have, det er vel nok godt du kommer tidligere hjem hver dag.
Der er mange smukke blomster i din have selv på denne tid af året.
Som Marie skriver, så ser du rigtig glad ud på det sidste billede.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tak skal I have. Jeg blev utrolig glad for at læse, at clematis er langsomme startere, så forstår jeg bedre, at de ikke vokser så hurtigt. Det var godt at vide. Ja, nogle gange er det ikke så meget der skal til for at ændre på ting. Jeg er rigtig godt tilfreds.

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Åh så dejligt at se et billede af dig Birgitte.
Hold nu op du får lavet noget i haven.
Jeg har bestemt at jeg må have en hvid Cosmos næste år.
De er så smukke.
Jeg har også en skærm plante. Tænk den har jeg fået af Eliane.
Den har hun købt til mig i Anne Justesens have. Det glædes jeg over hver gang jeg ser på den. Glæder mig til den bliver rigtig stor og bred.

Rigtig god aften
Knus

Charlotte

Birgitte sagde ...

Hej Charlotte. Det lyder som en god idé med hvid cosmos. De er også meget flotte. Ja, Eliane er gavmild, hvor dejligt at du har fået sådan en fin plante, du kan glædes over.

UplayOnline sagde ...

Der ser dejligt ud i din have, du har godt nok fået lavet rigtig meget det sidste år.


korean porn