tirsdag den 5. september 2017

September allerede.

Tiden farer afsted!
Tænk at vi allerede er i september, forhåbentlig holder det gode vejr længe endnu:)
Vi har været i Herlev i weekenden hos min svigermor og det var godt at komme hjem og se alle blomsterne.Roserne er i gang med en ny blomstring. Her er det Brother Cadfael. Jeg sprøjter ikke mine roser, men forsøger på at de får nok vand og gødning. Roser er jo ret krævende med næring, så de skal helst ikke mangle noget!


James Galway er også på vej. Jeg synes ikke, det har været det helt store rosenår hos mig i år, de har lidt under al det regn med rådne blomster og manglende sol, som nok er årsagen til, at de først remonterer nu.


Nogen, der godt kan lide regnen, er citrustræerne. Her er det Pomelo-træet med én stor frugt og to mindre. Men der går nok lang tid, før de er modne - forventningens glæde er stor!


Sct.Hans urt blomstrer nu, jeg har dem kun i krukker, men har planer om at plante nogle af dem ud i haven.


Denne skulle vist være en kniplingeblomst, men jeg ved ikke om det er rigtigt. Den har en flot lilla farve. Jeg såede den i orangeriet i foråret.


Pelargonier ved trappen.


Dette er mørkløvet euphorbia, de skal plantes ud i haven og jeg har fået dem ved et havebesøg, hvor jeg så dem i fuld størrelse - de er bare flotte. Blomsterne bliver små limefarvede blomster og plantens facon er sådan lidt kugleformet.


I går var jeg også på havebesøg og fik endnu en mørkløvet euphorbia, en mørk viol og en mor-barn-plante. De skal også plantes ud i haven. I denne uge skal jeg gerne nå at grave lidt mere græs væk. Der skal blandt andet lægges en række fliser og graves ud til endnu en græselipse.


I hjortetrøsten er der rigtig mange sommerfugle. Måske er det et rigtigt sommerfugleår i år?


Det er en fin Frøken Hat.


Mamelukærme blomsterne står stadig fint i bedet. I krukkerne er de ved at takke af.


Spydverbenaerne har jeg også sået og har tre store planter, som består af mange frøplanter hver. Dem er jeg rigtig glad for!


Kattehalen flyttede jeg i forsommeren, men den ser da ud til at have det fint.


The Sheperd har blomstret hele sommeren igennem.


Denne floks må være en lidt sen én, den er i hvert fald stadig meget flot.


Nu er der for alvor kommet gang i klatreløvemunden. Den har været meget sen i år, måske fordi den har stået lidt udsat i forhold til al den blæst, der har været hele sommeren.


Cosmos i krukke. Den skulle have været dobbelt, men alle frøplanterne blev almindelige. Det er ikke sket for mig før, men måske har de krydset sig med hinanden?


Jeg har købt runde stokke som støtte til syrenhortensiaerne, hvis der skulle komme en efterårsstorm.


Nøkketunge har jeg også i krukke. Den er flot både i blomst og løv.


Jeg har købt to sandrørhvene, som skulle blive næsten lige så høje som mig selv, men jeg synes godt nok, de vokser noget langsomt. Jeg tror, de er ca. 40 cm på nuværende tidspunkt.


Solbrud købte jeg for et par uger siden hos Lundhede Planteskole - 4 planter - som er plantet i den gamle trækvogn. De var alle med knopper, da de kom med posten og var rigtig fine planter. De er da fine? Jeg forestiller mig at de bliver kraftige planter, der fylder hele trækvognen ud, men det bliver nok først til næste år.

I denne uge skulle jeg gerne nå at lave en lille sti med sten, male tørrestativ og brædder til espalierer og plantevægge, så vi kan få dem bygget. (Måske når jeg kun at grave græs væk!)

6 kommentarer:

marie sagde ...

det er altid spændende at komme hjem til haven og se, hvad der er sket, siden man tog hjemmefra. Vores klatreløvemund er helt afblomstret. Den overvintrede i drivhuset og startede sin blomstring meget tidligt.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Dine roser ser da fine ud, det er vist første gang, at min James Galway blomstrer før din, så holder din nok lidt længere. Jeg tror, du så min, da du var herovre, jeg havde måttet klippe den langt ned, men det var åbenbart godt for den.
Din solbrud skal nok snart fylde vognen, ellers må du have af mig.
Sikken en masse du skal i gang med, god arbejdslyst.

Tim Skovrup sagde ...

utrolige flotte stemningsbilleder :) og især dine roser er utrolig flotte :)

Frk. Anemone sagde ...

Det har ikke været noget godt rosenår her, det troede jeg ellers at det ville blive, da vi midt i juni havde alle roserne i blomst. Men al den blæst og regn bryder de sig ikke om.
De fleste remonterer dog flot nu, så september bliver måske den flotte finale?
Så du skal også grave mere græs af - sikke et arbejde vi har gang i, hvad? Det er helt vildt så meget du har nået i år, og I når sikkert et ordentligt ryk mere her i kommende måneder inden det bliver november og mørkt.
Din Sankt Hans urt er så fin, dejlig farve.
Og solbruden i vognen er da bare et genialt påfund, den har også en skøn farve.
Fortsat god arbejdslyst - nu kan vi tænke på hinanden når vi okser rundt ude i haven efter arbejdstid :)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Hvor har du meget der blomstrer i din have. Din solbrud er meget smuk og det er dine roser også. Her er de i gang med 3. blomstring.
Det er ganske rigtigt Kniplingeblomster de fine lyseblå. Jeg mener jeg sendte dig nogle frø sidste vinter. Jeg har selv fået dem fra Jette (mit lille Gods).
Dine rosa Spydverbena er fuldt hårdføre stauder, så de bliver nok kraftigere næste år.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak. Jeg er glad for, at I kan lide mine solbrud. Det er første gang jeg har dem i haven, så jeg håber, de kan klare at bo i en stor potte. Ja, der er meget, der skal laves.
Jo, jeg kan godt huske, jeg fik frøene af dig Eliane - jeg synes, de er så fine. Ja min James Galway blev klippet godt ned i starten af august, da stænglerne var blevet så lange, at de væltede, så de har været længe om at komme i blomst igen, men nu blomstrer de.