søndag den 17. september 2017

Bygning af espalierer.

Både espalierer og plantevægge er færdige.
Anders har bygget og jeg har malet i to dage. Der er det mest fantastiske vejr og det har det været siden i fredags. Hele fredag aften malede jeg brædder og plantevægge. I dag fik det anden gang.


De to espalierer der er her forrest i billedet har Anders selv designet. Jeg har malet brædderne og stolperne to gange inden de blev samlet. Brædderne som er som krydser, er skruet ind i midten på stolperne, så de ikke er på skrå.

Bagved ser man de to plantevægge, dem vender jeg tilbage til en anden da, da jeg skal bestille en hel stedsegrønne bregner dertil.


I dag ringede jeg til JAS-roser og fik vejledning til nogle klatreroser, der skal gro op af dem. Hver espalier er to meter højt og en meter bredt, så roserne skulle helst ikke blive alt for omfangsrige. Han foreslog moderne roser og jeg har bedt ham vælge to forskellige og en tredje om til Rosenhaven, hvor jeg også har et "ledigt" espalier. Det ville han godt. Jeg har også bestilt tre Heritage roser i stedet for dem, der er gået til. Men der går lige et par uger før han har dem. Jeg kan næsten ikke vente:)


Rosen Parade i stativet har sat en hel del knopper. Desværre blev den utydelig på billedet. Men faktisk så er alle mine roser ved at være godt i gang igen.


Jeg har pyntet lidt op med et par buketter rundt omkring. Her er der sol det meste af dagen.


Løvemund har blomstret længe. Jeg ved faktisk ikke om den er flereårig?


Georginerne er godt igang stadigvæk.


På plantebordet står der en alunrod, en ampelpileurt, en lille hornviol og en gul buket. Tekanden er fra min mormor og den brugte jeg som barn, når jeg var påskekælling og gik rundt og bankede på døre for at få slik i den. (Det gør de til påske i Sverige, hvor vi gør det til fastelavn).


Her er vores forhave. Buksbom'ene har det godt i zinkkrukkerne.


For enden af forhaven står 4 opstammede syrenhortensiaer Vanilla Fraise. De bliver meget beundret af forbi passerende og i dag spurgte vores genbo, hvor jeg havde købt dem. Jeg er spændt på, om de også skal have dem :) I bunden har jeg plantet brogede hostaer, jeg håber, de på et tidspunkt dækker hele bedet. 
To meter inde i haven har jeg 5 plantevægge bygget af stolper, hvor der også vokser klatreroser, jeg glæder mig til et smukt syn, når de er vokset godt op og blomstrer - forhåbentlig til næste år.

Udover at male har jeg gjort hele huset rent - det var tiltrængt. Jeg må nok indrømme, at jeg skulle tage mig noget sammen til det, da det gode vejr fristede, men jeg kunne ikke holde skidtet ud længere! Men nu har hele huset fået en omgang, så nu kan det række et stykke tid igen.
Det gode vejr fortsætter vist i næste uge og SÅ skal jeg i haven!

6 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Sikke meget I når, de espalier ser virkelig flotte ud.
Kan godt forstå at forbipasserende beundrer dine Vanilla Fraise hortensier :)
Herhjemme burde jeg også give huset en ordentlig omgang, men der er så meget at lave i haven og når vejret er godt, ...

Høneballehaven sagde ...

Jeg har det som Ulla, jeg ser gennem fingre med skidtet, når vejret er godt. Det må man altså gerne :)
Det ser virkelig godt ud med de fine espalierer, som Anders selv har designet, hils ham og sig , at de er flotte. Fint at du har talt med Jas, det bliver spændende at se, hvilke roser du får.
Løvemund er toårig og sår sig selv, gerne i andre farver end dem du har lavet.

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Du har ret Birgitte.
Vi har haft det mest fantastiske vejr i weekenden. Men syntes altid det er så smukt omkring 16. september. Der har min mormor fødselsdag og vi kan altid sidde ude.
Smukt espalier i har fået bygget. Så skal roserne bare komme. De er så elskelige. Jeg skal til Jas i oktober. Godt roserne er afblomstret der. Ellers kunne jeg nok købe det hele.

Rigtig smuk mandag
Knus

Charlotte

marie sagde ...

Jeg fæstnede mig især ved forhaven - den er fin og rolig i udtrykket.

Frk Hall sagde ...

Hvor er de flotte de espalierer. Dejligt med så fint vejr. Det havde vi fredag og lørdag, men i går regnede det en del.
Er vild med de vanilla fraise hortensia, og ville faktisk have købt nogle i år, men glemte det igen. Venter nok til foråret.
Dejlige billeder, tak for det

Rigtig god ny uge
Knus Lone

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Ja vejret har været med os i hvert fald heroppe nord på. Jeg har også nået en del i haven.