lørdag den 7. maj 2016

Udplantning af frøplanter.

Nogle herlige varme dage.
Nu tror jeg, faren for nattefrost er ovre og derfor er jeg begyndt at plante ud fra orangeriet.


Det meste skal plantes ud i krukker. Jeg har ca. 130 krukker og har de sidste par dage fået plantet ca. en fjerdedel til. Jeg bruger Claus Dalbys krukkemuld, da det er virkelig god kvalitet og det betyder meget, da det er et stort arbejde at opformere så mange planter (ca. 500 styks). Derfor skal planterne have de bedste betingelser. Der er langtidsvirkende gødning i jorden, som samtidig er let og holder godt på fugten.


Jeg har plantet sort kornblomst, georgineknolde, vidunderblomster, voksurt, lyserød dværglupin og græsser ud samt gul jakobsstiger.


Lathyrus er også plantet ud. Jeg har en blå og en lyserød og har plantet to krukker til af hver.


Her er det vidunderblomster. Jeg planter 3-5 planter ud i hver krukke. Det plejer at passe, så de kan udvikle sig og blive sunde planter. Jeg planter altid den samme slags plante i hver krukke, for så synes jeg, det er nemmere at sætte den sammen med andre krukker.


Her er det voksurt.


Hjertegræs er plantet ud i æblekasser, hvor jeg har to ret store plastikpotter med græs i. Jeg har ikke mindre end tre kasser, der er placeret rundt omkring.


Her står der en kasse på nordsiden af huset. Jeg glæder mig til, at det hele vokser til. De sidste 14 dage i orangeriet har virkelig sat skub i planterne, så det er godt, der nu er en god varme både nat og dag, så de kan komme ud.


Lupinen er blevet noget høj. Jeg ved ikke om jeg kan klippe den lidt?Tulipanerne i bedene er rigtig fine nu.Tulipanerne i krukkerne har det ikke helt godt. Disse er dog rimeligt pæne. Jeg tror, jeg har plantet løgene for tæt, så de ikke får plads for hinanden.


Purissima er en trofast tulipan, der kommer igen hvert år.


Appeldorn kommer for 12.år i træk.


Fyrretræet i krukken, som jeg har haft i fire år nu, har sørme fået ikke mindre end tre kogler. Det er lidt spændende. Træet er også vokset godt.


Showauriklerne er pottet om og sat udenfor. Jeg er helt vild med dem.I dag har jeg været med Pelargonieklubben til plantebyttedag hos Lone I Komdrup. Jeg solgte pelargonier nok til at købte disse fire gule anemoner plus en lammeøre og 5 purpur solhatte.


De gule anemoner skal plantes under mit æbletræ og solhattene skal ud i det trekantede staudebed. Lammeøren skal i en krukke. Lones have er bare så flot. Der kom mange forbi og vejret var jo helt fantastisk.


Blå Sybil pelargonierne.


I morgen skal jeg plante flere småplanter ud.

4 kommentarer:

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Hvor er det lærerige indlæg du laver, jeg læser dem mange gange, men får ikke altid lagt en kommentar.
Jeg har også en del krukker der skal ud fra havestuen/orangeriet, men jeg tør ikke sætte dem ud, når solen skinner så meget. Er bange for at bladene bliver brændt af. Sætter du dem ud i skygge de første par dage, eller hvad gør du? De lover jo solskin længe endnu og dahliaerne trænger til at komme ud.
Mange hilsner fra Eliane.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! krukker har du da mange af.Så det kræver både masser af jord og energi.Jeg bruger også CD jord til mine krukker.
Har lige plantet alle mine nye roser fra Jas og dahlia i dag.
Og den tulipan som du skriver er Purrissima er nu en spring greene.
Men det kan være svært at holde rede i alle de forskellige tulipaner.
Men dejligt at vejret nu er med os,så vi kan komme i haven.
Godaften Knus Jette

Lene sagde ...

Der r ordentlig gang i den hos dig :-) Dine krukker bliver også i år flotte, jeg glæder mig til at se dem senere.
Jeg har også sået en hel masse i år, men er først i gang med at prikle, så det varer lidt inden jeg sætter ud. Har dog planer om, at sætte mine skærmliljer mm ud i dag.
Jeg var også på plantemarked i lørdags, men det var i Struer. Jeg så godt at der også var hos Lone, men jeg havde bestemt, at i år ville jeg prøve at køre til Struer og hold da op hvor var det godt.
Jeg vil nu se om jeg ikke kan komme en tur ud til Lone her til sommer, for du har ret, hun har en dejlig have, måske skal vi følge ad ?
mvh
Lene

Birgitte sagde ...

Hej Eliane. Tak for din besked. Ja, det er lidt svært at plante frøplanterne ud. Jeg startede på det, men stoppede igen, da jeg kunne se, at solen var hård ved dem, så jeg har stadig mange frøplanter i orangeriet, men der er solen også hård ved dem, men den stråler dog ikke direkte ned på dem. Jeg venter med resten til næste uge. Mine forspirede dahliaer har jeg heller ikke plantet ud endnu.

Hej Jette. Mange tak. Ja, det er rigtigt, det er jo spring green. Det vidste jeg jo også godt:) Ja, CD Krukkemuld er virkelig godt.

Hej Lene. Mange tak. Du er bare så god til at komme rundt til mange haver. Det var godt, at du fik en oplevelse i Struer. Ja, det kunne være hyggeligt med en køretur til Lones have:) Jeg har så mange af hendes valmuer, der er kommet godt op. De er meget flotte i blomst.