torsdag den 5. maj 2016

Lidt havetanker sent tirsdag aften.

Efter det fjerde foredrag her i foråret,
og efter at alle gæsterne var taget hjem, fik jeg et stort behov for at komme ud i haven og se, hvad der var sket siden sidst, og for at filosofere lidt over det hele.


Klokken var 21 og det var et rigtig dejligt vejr. Inden jeg skal holde et foredrag, er jeg en lille smule spændt og nervøs, men på en god måde. Det får mig til at gøre det så godt jeg kan, men samtidig er jeg noget skeptisk, for jeg tør næsten ikke tro på, at foredraget er godt nok.


Jeg forbereder mig altid meget grundigt, så jeg husker alt hvad jeg skal sige. Det har jeg det bedst med. I tirsdags var der en hyggelig stemning i orangeriet og bagefter fik jeg endnu en gang gode tilbagemeldinger både i orangeriet, på mail og på facebook bagefter.


Det vigtigste for mig er, at gæsterne får noget med sig hjem, som de kan bruge, så føler jeg, at jeg i den grad deler min haveinteresse med andre haveglade mennesker. Det er det samme, som når jeg holder åben have:)


Tirsdag aften var jeg så fyldt i mit hoved og det var så afslappende og bekræftende at gå rundt i haven og bare nyde det, der er at se på nu. Jeg følte mig meget rig og begavet og tænkte, at jeg var en meget heldig kvinde!


Jeg er bare så skeptisk anlagt, at det er svært for mig at modtage de positive tilbagemeldinger. Jeg skal ligesom lige sunde mig lidt og når det så trænger ind, så bliver jeg rigtig glad.


Der var da en del at tage billeder af så sent på aftenen og især hostaerne i krukkerne rundt omkring er kommet godt op. Hostaer er rigtig nemme i krukker og så er de meget nøjsomme.


Jeg kan ikke mindes, at troldepilen sætter nye blade på denne måde, som den gør i år. Jeg kigger til den hver dag og håber på, at bladene også kommer frem på de yderste grene.


Narcisserne er godt i gang.


Stjerneskærmene er også kommet op. Dem glæder jeg mig så meget til, at de kommer i blomst.
I dag har jeg været ude hele dagen og endelig fik jeg plantet de store georgineknolde ud i krukkerne. Inde i orangeriet spirer alle de forspirede georginer, så de skal også snart plantes ud. Jeg har også sat showauriklerne ud i dag. Det vender jeg tilbage til i morgen eller i overmorgen.
Nu skal jeg lige genopfriske og forberede det næste foredrag, jeg skal holde på mandag.

I sidste uge fik jeg disse forglemmigej af en veninde. De skulle plantes i min lyserøde urtepotte, som jeg fik af min morfar, da jeg flyttede hjemmefra for over 30 år siden. Nu pynter de på bordet i orangeriet. Jeg synes, det passer så fint til dugen, som er med motiv af forårsblomster.8 kommentarer:

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Ved du hvad Birgitte, jeg synes at det er spændende at du holder blomsterforedrag og jeg ville ønske at jeg kunne deltage. Det er inspirerende at høre om dine tanker og jeg kan nemt sætte mig ind i din skepsis om det nu er godt nok, sådan er jeg også selv.. Men det er værd at arbejde på at modtage ros - for den er dybtfølt af de mennesker som giver den. Hvorfor skulle de sige at de var glade og inspirerede hvis det ikke var sandt? Sådan tænker du sikkert også når du endelig overgiver dig og bliver glad:-)
En aftentur i haven kan helt sikkert for tankerne til at falde på plads, det er bare så dejligt og især på denne årstid:-)

Ulla J. sagde ...

Kan kun tilslutte mig den kommentar, Lisbeth har lagt.
At modtage ros er svært, og nok især når det er omkring noget, man lægger så meget sjæl i.

Høneballehaven sagde ...

Jeg tilslutter mig også fuldt ud, hvad Lisbeth skriver. Og jeg er helt sikker på, at du forbereder dig grundigt, så folk kan kun være tilfredse. Det er så dejligt at dele sin haveinteresse med andre.

marie sagde ...

Sådan et foredrag er jo en kombination af vidensformidling og mellemmenneskelig kommunikation, og jeg er ikke i tvivl om, at du har noget at byde på på begge fronter. At du inviterer folk indenfor i dit univers sætter folk givetvis også pris på.

Vivi sagde ...

Når du får ros af deltageren til dine foredrag, må det absolut være tegn på, at det har været godt, hvorfor skulle de ellers sige det.
Nyd det og bliv bedre til at tage imod, siger hende, der selv kan blive helt forlegen, når der bliver delt roser ud ;-)

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Du har ydet og det er blevet taget imod med ros. Så det skal du bare nyde, du har givet lytterne hvad de kom efter. Så det er totsl win /win :-)Bare jeg kunne være med til et at dine arrangementer knus Tina

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hvor er det dejligt at dine foredrag gik godt og blev vel modtaget........det kan du godt være stolt af.
Bare lidt ærgerligt at du bor så langt væk fra mig.For det kunne da være sjovt at opleve dit foredrag.
Skønt med rundtur i haven,det gør jeg både morgen og aften.Og har da også travlt med at plante alle mine nye roser og stauder jeg har købt på de sidste to plantemarkeder jeg har været på.Har du sat dine dahlia ud i have?Er lidt usikker på om det er for tidligt.
God weekend Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Mange tak skal du have. Det betyder meget for mig, det du skriver og jeg er glad for, at du kan se det ligesom jeg har det. Jeg var lidt usikker på om jeg skulle dele mine tanker med jer, men nu er jeg rigtig glad for, at jeg har gjort det:)

Hej Ulla J. Mange tak:)

Hej Fru Høneballe. Tak skal du have. Ja, det er dejligt at dele interesser og glæder med andre:)

Hej Marie. Mange tak. Ja, jeg får også meget ud af at møde andre på den måde, for der bliver nemlig snakket på kryds og tværs henover bordet og det er bare så godt!

Hej Vivi. Ja, man skal vist takke og tage imod og det betyder også rigtig meget for mig, at folk kan bruge det, jeg laver.

Hej Tina. Total win win! Det havde jeg slet ikke tænkt på, men det er jo helt rigtigt! Super:) Du er velkommen i min have, hvis du skulle komme forbi vores landsdel.

Hej Jette. Mange tak. Det kunne være hyggeligt, hvis du var med, men jeg kan godt se, at der er lang vej! Skulle du komme forbi, er du velkommen:)
Jeg har plantet mine store dahliaknolde ud i krukkerne, men de forspirede inde i orangeriet, har jeg ikke plantet ud endnu, jeg tror dog godt man kan gøre det!