torsdag den 12. maj 2016

Magnolia i blomst med mere.

Selvom vejret er så godt, har jeg ikke været meget ude i denne uge.
Jeg har så meget at se til med gæster af både den ene og den anden slags, så jeg når ikke så meget andet. Jeg skal love for, at alle planter i haven er skudt i vejret. Der er virkelig stor forskel fra starten af ugen og så til nu.


Magnolia Cleopatra er sprunget helt ud nu.


Blomsterne er ligeså store som en kaffekop.


For to dage siden så den sådan ud. Nu er Magnoliapinden blevet højere end mig og der er flere grene på vej. Det stemmer fint, at den er ret opretvoksende. Det er jeg glad for, da den står i et hjørne.


Nu er der også rigtig gang i duftsneboldene.


Lige nu er de nærmest limegrønne, men de bliver hvide. Det er en opstammet busk, så den ligner et lille træ.


Der er mange blomster i vores mystiske pæretræ. Hvis ikke vi havde opbundet det, ville grenene hænge som en paraply ned mod jorden. Som man kan se, er der kun blade og blomster på det yderste af træet. Frugterne er bare supergode, men indtil videre har der ikke været over 10 pærer på en sæson, selvom træet er 10 år gammelt.


Kirsebærtræet synes jeg også er så flot med alle blomsterne. Sidste år var der en del kirsebær og vi kunne plukke mange flere end fuglene i haven nåede at spise. Så for første gang var der en rimelig fordeling af kirsebær blandt fugle og mennesker:)


Mange af akelejerne er med knopper. Akelejerne er én af mine yndlingsblomster og jeg lader dem komme op alle steder. Jeg nænner ikke at luge dem væk og så er det spændende hvilken farve blomsten får, for de har jo krydset sig med hinanden.


Inden længe blomstrer den purpurfarvede haveknopurt. Den er så flot.


Klokkefrøstjernen er også godt på vej. De hjemmesåede frøstjerner kommer også op i østbedet, hvor jeg har sat dem mellem roserne.


Jeg kan vist godt luge lidt her mellem alle valmuerne, som er godt på vej. Det er en lyserød pom pom


Ridderspore - en blå - som jeg fik sidste år af Lone. Hendes er noget af et pragteksemplar, så jeg har store forventninger til mine to:)


Scillaer, perlehyacinter og en enkelt tulipan under roserne.


Gule anemoner og gule dværghostaer under æbletræet.Jeg er spændt på, om den uægte jasmin vil blomstre i år, for den blev klippet kraftigt ned forrige år. Sidste år blomstrede den ikke, men måske vil den gøre det i år?


Jordbærene er begyndt at blomstre. Det er supergode, søde jordbær, jeg fik af en kollega for nogle år siden.


Nu varer det ikke længe, før jeg kan høste rabarberne.

I næste uge skal jeg kun arbejde tre dage og så skal jeg i haven!

10 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja!!! set smukke vejr vi har haft på det sidste har da fået alle vores træer til at blomstre.Jeg viser også mit store kirsebærtræ i blomst.Men mine magnolie er ved at være færdige.
Godt at dine blomstre så fint i år.Og du får da vist rigtig mange valmuer i år.
Har du set at Linda og jeg er ved at arrangere en tur til Tante Grøns have............har lavet et indlæg om turen.Måske var det noget for dig ,for du bor jo ikke så langt væk.
Dejligt med lidt feriedage til at komme i haven og virke.
God aften Knus Jette

Lene sagde ...

Jeg skal da love for at din "pind" er blevet flot.
Dejligt med lidt ekstra tid i haven, når denne uge er "smuttet"

Høneballehaven sagde ...

Ja nu er din pind blevet flot. Jeg har trukket de første rabarber men jeg plejer jo også at være lidt foran. Valmuerne står også tæt hos mig.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hvor er din pind blevet en smuk en af slagsen, wow for nogle blomster. Jeg husker da du fik den.
Rigtig dejlig pinse til dig.

Kh Linda
PS Var det ikke noget for dig at komme med til Tante Grøn :o)

Ulla J. sagde ...

Træernes blomstring er noget for sig. Helt overdådigt, når man ser et blomstrende frugttræ.
Det lyder spændende med dit anderledes pæretræ. Du må vise en pære, når der er sæson. Måske min gamle mor kan genkende det. Hun har arbejdet mere end 30 år på en frugtplantage.
Men magnolien slår nu det hele. Hvor er den flot.

marie sagde ...

Ja, haven drøner derudaf, hvad enten vi har tid til at tage del i det eller ej, og når man rydder op i bedene, får man tit små, glade overraskelser.

Frk. Anemone sagde ...

Flot magnoliapind - mon ikke det er sidste år, vi får lov at kalde den en pind. Og blomster så store som kaffekopper - det er jo helt HC-Andersen'sk.
Det er så smukt med de blomstrende frugttræer lige nu, maj er virkelig en smuk måned.
Håber du får tid at komme lidt i haven i næste uge - man bliver let lidt frustreret når man ikke kan nå det hele. Selv har jeg næsten ikke blogget i flere uger - det skulle jeg gerne nå lidt her i weekenden også.
God pinse

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej igen.
Hvad er det nu navnet på din nagnolie pind er :o)
Og rigtig god Pinse

Kh Linda

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Ja der sker meget i haven nu og det er hyggeligt at gå og se forandringerne:-) Det bliver dog dejligt for dig med et par dage med tid til haven. Mon ikke din uægte jasmin giver lidt blomster i år? Det kan være tiltrængt med en tilbageskæring engang imellem, men det koster på blomsterfronten.
God pinse

Birgitte sagde ...

Hej allesammen.Ja, maj måned er en rigtig dejlig forårsmåned, jeg tror, det er én af de måneder, jeg bedst kan lide. Der sker virkelig meget i haven. Min magnolia hedder Cleopatra og er købt på en hollandsk netbutik. Da jeg købte den, var den ukendt her i Danmark, men det er ikke sikkert, den er det længere! Jeg er meget glad for, at I spørger om jeg vil med til tante Grøns have og det er virkelig en have, jeg gerne vil se, men jeg har tøvet med at svare, da jeg virkelig er hængt op på mit arbejde og jeg har brug for at holde fri hjemme i weekenderne, hvor der ikke skal ske alt for meget. Jeg håber, tilbuddet kan stå åbent lidt endnu, men hvis der er efterspørgsel på pladsen i bilen, skal I ikke tænke på mig. Er pladsen ledig, så vil jeg gerne spørge om jeg kan give besked, når tiden nærmer sig, for så ved jeg lidt mere, hvordan det hele går. Jeg har allerede en del andre aftaler, som jeg har sagt ja til.