mandag den 30. maj 2016

Bonderoser, liljer og akelejer.

Kaffe i haven i solskin.
Mens jeg har været på arbejde i dag, har det regnet temmelig voldsomt, men nu skinner solen og det blæser også en del. I aften skal jeg ud at luge - det trænger gevaldigt. Vi har lige drukket kaffe i haven ligesom i går, hvor vi havde gæster i haven til kaffe og lagkage. Vi var også til åben have syd for Aalborg, som var meget interessant.


Bonderoserne er nu godt i gang. Jeg har tre buske i det samme bed og der er en del knopper i dem alle.


Kongeliljerne vokser godt. Sidste år var de noget pullerværk, jeg tror, der var for lidt gødning i jorden. Nu har de fået kommunekompost sidst på sæsonen sidste år og det ser ud til, at de kommer godt op nu. Jeg har 8 løg og der er flere end en starut i løgene, som man kan se:)


Når jeg kommer til dette bed i "lugerækkefølgen", skal jeg klippe frøstandene af forårsløgene:)


Liljerne er allerede skudt godt i vejret. Jeg håber, det bliver et flot syn med de store blomsterhoveder henover bonderosebedet.


Marguritten Daisy under oliventræet.


Sølvsalvien vokser godt. Jeg har sået frø af den i foråret og de er kommet op. Jeg har foræret et par stykker væk og resten er plantet ud i andre krukkebede.


Der er også godt gang i solhattene.


Da jeg fik pomelotræet for en måneds tid siden, var der to store frugter på, som vi har spist. De var gode, men lidt sure, fordi de ikke var helt modne. I går så jeg en blomst i planten, så måske bliver der en ny frugt:)


Nu kan jeg også vise billede af lupin. Jeg så, at de også var på vej i de andre planter:) De er så kønne, mine er blålilla.


Den opstammede duftsnebold måtte lige foreviges igen:)


Pinke pelargonier!


Det er en stor akeleje-fest i haven lige nu. Jeg har dem i alle mulige farver, men mest denne blålilla. I ren og skær begejstring ringede jeg til min svigerinde og spurgte om hun ville have nogle eksemplarer, der har selvsået sig rundt omkring og det ville hun gerne. Jeg håber, jeg kan grave dem op med rødderne intakte. I går fik havegæsterne en stump haveknopurt med sig, så jo jo, nu kan jeg også grave op og forære væk til gæster!


Lyserød fest.


Lidt blomster i de stolte kavalerer, jeg har sået. Den dobbelte er ikke så langt fremme endnu.
Haven, vi besøgte i går, var spændende og meget meget stor. Men de to pensionister, der havde den fortalte, at de også bruger al deres tid i haven. Det kunne ses, for selvom den var stor, var den velholdt.
Nu skal jeg lave aftensmad og bagefter står den på lugning af det store trekantede bed.

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja nu er du ved at være godt med. Herligt at kunne begynde at forære noget væk :)
Dine bonderoser er længere end mine.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Ja!!! der er da godt gang i din have lige nu.Elsker de smukke bonderoser /pæoner.Og viser også den fra min mor.
Her blomstre også både lupiner-iris og de første roser er også godt i gang.Dejligt at du selv sår alting til alle dine krukker.
Og din sølvsalvie er bare flot.........min er ved at blomstre.
God aften Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth og Jette. Ja, det går stærkt nu og der sker så meget hver dag i haven. Jeg synes, det er tidligt roserne i vores haver blomstrer, men det skyldes nok den varme sommer vi har fået!