lørdag den 11. april 2015

Ud med citrustræerne!

I dag tog jeg chancen og bar alle mine middelhavstræer ud i haven!
Alle træerne er plantet om i ny citrusjord, som jeg har købt på Gug Planteskole. Det indeholder de stoffer, der er nødvendige for at træerne sætter frugter. (Mangan og jern).


De er sat på deres vanlige plads i haven efter omplantningen. Citrontræet står bagest og der er nok ca. 10 grønne citroner på det. Til højre står appelsintræet og som man kan se, er der rigtig mange frugter på det.


Til venstre står mit limetræ og så er der to mindre potter med stueappelsiner (Citrus calamandina). Hvis der kommer nattefrost, vil jeg pakke dem ind i gamle dynebetræk, men de kan godt tåle en lille smule frost. En af årsagerne til, at jeg besluttede mig for at tage dem ud allerede nu, var, at citrontræet og appelsintræet havde fået et mindre angreb af bladlus. Nu har jeg sprøjtet og skrubbet begge træer (alle blade) med brun sæbevand iblandet lidt sprit og håber, at udelivet kan gøre det sidste. Der kom nogle ordentlige regnbyger sidst på eftermiddagen og det kan citrustræer rigtig godt lide!


Jeg fik en sæk citrusjord i overskud og den vil jeg forsøge at sælge til en god pris til mine kommende foredragsgæster! Det kan jo være, der er nogen, der kan bruge det.


Oliventræet kom også ud på sin vanlige plads. I år lader jeg mit lille zinkbord blive stående som selskab. Jeg har bestilt småplanter hos Odenia og får 2 x 6 småplanter, som er med hvide blomster. De skal plantes i murerbaljerne under de to træer, der står i dette bed. Bedet er med grå og hvide farver!


Eukalyptustræet, som jeg har fået foræret, er vokset godt. Men desværre vokser det noget skævt. Efter dette billede blev taget, vendte jeg potten, så træet støtter op ad muren i håb om, at det kan rette det lidt op. Det skal nok også plantes i en murerbalje på et tidspunkt. Zinkpotten er nok ved at være for lille. Jeg har endnu ikke haft frugter på det, så det har jeg til gode:)
Det har været rigtig varmt  i dag og jeg kan hilse og sige, at det var god gymnastik er flytte rundt på træerne. Godt at jeg også har en sækkevogn!

7 kommentarer:

Gitte sagde ...

Hej Birgitte,
Det er nogle flotte citrustræer du har. Det skal nok gå, der kommer forhåbentlig ikke så meget nattefrost mere. Jeg har også købt planter ved Odenia, de plejer at være gode.

Høneballehaven sagde ...

Hvor ser det godt ud med dine citrustræer. Kan du ikke sætte en ordentlig støtte ved dit træ, det må da kunne rettes op endnu. Bent sætter gerne støtter ved vores træer, hvis de begynder at gro skævt. En omplantning er nok også en god idé.
Her har det ikke været varmt i dag, vi er for tæt på vandet.

Vivi sagde ...

Waw hvor er det flot citrontræet med alle de gule frugter :-)

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Mange tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Jo, jeg vil sætte en støttepind i træet og også plante det om. Jeg kan se, at det slet ikke går godt i dette blæsevejr vi har i dag, så noget skal gøres!
Jeg er noget stolt over mine citrustræer og det store udbytte de giver:)

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Mange tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Jo, jeg vil sætte en støttepind i træet og også plante det om. Jeg kan se, at det slet ikke går godt i dette blæsevejr vi har i dag, så noget skal gøres!
Jeg er noget stolt over mine citrustræer og det store udbytte de giver:)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg overvejer igså at sætte mine to oliventræer og mit citrontræ udenfor.
Så godt at se at du har gjort det.
Vi har haft den varmeste lørdag..........men i dag er det blæsende og lidt koldt.
Godt at vi blev færdig med at udvide vores lille potteskur.........viser det i dag.Idag er jeg træt oven på en meget lang dag i går.
God søndag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Mange tak for din kommentar. Ja vejret var godt i går. I dag har det været koldt og blæsende. Jeg kan se hos dig, at I har været rigtig flittige. Det bliver så godt. :)