torsdag den 16. april 2015

Pink, purpur og lyserød.

Flere dahliaknolde blev plantet ud i dag.
Inden krukkerne blev plantet til, blev sten og fliser rengjort. Det tog noget tid at samle visne blade og grene op, men bagefter var det en god følelse, at det var gjort. Fliserne blev fejet og stenene blev revet igennem, da alt det visne var væk!


Pink og purpur dahliaknolde i dette bed, hvor der også er mørke heuchera, som blev plantet om og et par krukker med purpur kongelys. De har også selvsået sig i stenene og fik lov til at blive. Jeg syntes, det var lidt hyggeligt:) Den tomme krukke er til rød rævehale og så skal der flere krukker til, for jeg har nemlig sået sorte kornblomster. Pladsproblemet har jeg ikke rigtig løst endnu, men det skal det nok blive.


Sådan så det ud sidste år.


Det lyserøde bed blev også plantet til, der er dog stadig mange tomme krukker, da rigtig mange sommerblomster skal plantes ud her ultimo maj.
Krukkerne med stauder har klaret vinteren fint:


Her er det lyserød staudesalvie, som er på vej.


Lyserød katteurt.


Lyserød astilbe. Når planterne er blevet lidt større, planter jeg dem nok om i nyt jord.
Jeg har også en lyserød spydverbena og der er små røde skud i krukken, så jeg tror, den også kommer op:)


Juli måned sidste år. Der var ikke helt den samme blomsterrigdom som året før, og det vil jeg gerne gøre noget ved i år, så derfor kommer der en del nye frøplanter ud i krukker og flere af samme slags af de sædvanlige (f.eks. mamelukærme, petuniaer og lyserøde pelargonier).

I morgen er det det blå og lilla bed, som skal rengøres og gøres klar.

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja du arbejder på sagen, så mon ikke det nok skal blive lige så frodigt som året før igen. Jeg tror det :)

Unknown sagde ...

Iiihhh hvor godt at se!
Det er første år jeg skal sætte dahlia og jeg har været så meget i tvivl om hvornår jeg kan gå igang. Men nu kan jeg jo se at du er begyndt og så tør jeg også :D
Er sikker på at din have bliver lige så smuk som den har været før
Kh Vibeke

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth og Vibeke. Mange tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Ja, nu er alle mine dahlier plantet ud og vejret lover jo heldigvis godt den næste uges tid også.