fredag den 14. november 2014

Næsten vinterklar.

Jeg mangler kun at luge et bed!
Tak for det milde vejr, for ellers havde jeg ikke nået at blive vinterklar. Jeg kan ikke mindes at jeg før har haft så meget at lave i haven her i november! Jeg plejer at blive færdig først i oktober!


Jeg mangler kun skyggebedet at luge og det har jeg tid til søndag formiddag. Hvis der bliver lidt mere tørt, skal græsset også slås en sidste gang for det er noget højt.


I dag nåede jeg at tage billeder, inden det blev for mørkt. Det bliver dejligt at blive færdig for jeg har besluttet mig for at pynte haven op,når de sidste ting er gjort. Derfor håber jeg meget på at komme i skoven på søndag og hente naturmaterialer.


Orangeriet er færdigvasket fra top til tå, så nu kan mine middelhavstræer og de store duftpelargonier komme ind.


Her er duftpelargonierne samlet foran foldedøren og venter på at komme indenfor. Godt at vejret er så mildt - så gør det ikke så meget at jeg er kommet bagud! 


Det er ikke til at forstå, at der kun er godt og vel en måned til jul. Der er stadigvæk roser i haven og så opdagede jeg, da jeg lugede bærbedet, at nogle af jordbærplanterne blomstrer - det har jeg ligegodt aldrig oplevet før på denne tid! Jeg har også selvsåede sommerblomster i knop - voksurt og dusksalvie, spændende om de når at springe ud!


Når jeg får hentet mit pyntegrønt, går jeg igang med oppyntning i næste uge, så kommer man forhåbentlig i den rigtige stemning med vinterhygge, levende lys og lystræer i haven. Det kan godt ærgre mig, at der er mørkt, når jeg cykler hjemmefra om morgenen og mange dage er der også mørkt, når jeg kommer hjem, for så opholder jeg mig ikke meget udenfor. Derimod hygger jeg mig indendøre med bøger, og besøg af familie og venner.


Ampelpileurt blomstrer stadig. 
Jeg synes, det er så godt med forskellige årstider og synes, man kan gøre forskellige ting til hver årstid og se frem til mange spændende projekter og idéer, der skal afprøves, når det kan lade sig gøre.
Men jeg ligger dog ikke på den lade side her i de mørke måneder. Der er stadig gang i den og jeg skal blandt andet forberede to foredrag, jeg skal holde i februar, hvor jeg skal "ud af huset". Det glæder jeg mig meget til. I pelargonieklubben Nordjylland er vi ved at forberede næste års sæson og det bliver simpelthen så godt, hvis jeg må sige det!


I Claus Dalbys julebog er der dekorationer med eukalyptus. Sådan et træ fik jeg foræret sidste år - det skal også ind i orangeriet. Jeg ved ikke rigtig om jeg kan få mig til at klippe i det - det er jeg ikke så god til. Men det så så fint ud i bogen, som jeg er blevet meget inspireret af.


Matrem blomstrer også endnu. Dem har jeg delt mange frø ud af og fortæller alle, som er interesseret, om dens fine egenskaber. Jeg synes, den skal være i alle haver!
Det er godt nok dejligt, at der er weekend nu - så skulle jeg gerne nå de sidste ting på min tjekliste! Fortsat god fredag aften:)

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja det er godt med det milde vejr, så vi når noget mere i vores haver. Jeg kan godt forstå, at du ikke kan nænne at klippe i din eukalyptus. Min matrem blomstrer også endnu.

Anonym sagde ...

Hej

Tak for dine fine blok som jeg har fulgt siden jeg så dig i "Haven" på TV"Nord. (Jeg bor godt nok i østjylland, men så altid "Haven")
Jeg vilgerne spørge om der er bær på din Euculyptus ? (det ser sådan ud på billedet). Jeg købte mig nemlig også én sidste år. Min ser ud til at være på størrelse med din - men den har ingen bær.

Mvh

Bente

Frk. Anemone sagde ...

Det har været et utroligt efterår, og mange ting har blomstret endnu længere end vanligt - godt at du snart kan sætte "tjek" ved vinterklargøring. Vi mangler faktisk at luge lidt og sætte de sidste store krukker ind, men det må komme næste weekend. Som du også siger, er det jo mørkt i al ens fritid, så der smutter hurtigt et par uger uden at man når ret meget længere.

God weekend.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! det har da bare været et helt forrygende år rent vejrmæssigt.
Dejligt at du nu er ved at være færdig i haven..............selvom du jo også har planer om at julepynte udendørs.Kan jo læse at du også har købt CDs julebog.........viser ham da jeg besøgte ham på bogforumsidste weekend.Godaften Knus Jette

Fru Friis sagde ...

Det milde vejr har vel netop været med til at vi har udskudt vinterforberedelserne. Jeg har fået det meste ordnet, men mangler stadig at få luget nogle bede. Går åbenbart rundt og tror at det kan jeg sagtens nå... samtidig med at julegaverne også begynder at summe i hovedet. Meget mærkelig vinter. ;)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for.
Min eukalyptus har heller ingen bær, selvom den er vokset noget. Jeg ved ikke rigtig hvad man skal gøre for, at få det til at lykkes.