tirsdag den 9. september 2014

Det grå og hvide bed og TV-udsendelse i morgen.

Haveprogrammet, som jeg er med i, bliver sendt i morgen.
Kl. 19.30 i TV2Nord nyhederne og så igen kl. 19.55 til 20.30 på TVNord Salto.
Jeg blev ringet op af TV-gartneren, som spurgte om de måtte komme og lave en efterårsudsendelse, men da de kom, var årsagen en helt anden!! I kan se hvad det er i morgen!!


Denne sølvsalvie såede jeg i starten af aprilmåned og efter den blev plantet ud, er den vokset godt. Jeg har pottet den op to gange og for gang er den fordoblet i størrelsen. Jeg vil gerne samle flere frø af den, men den har ikke sat blomst endnu!


Silver Heart er også en plante i det grå og hvide bed. Den er også pottet op og vokser nærmest udover krukken. Den blomstrer for anden gang i år med små lyseblå blomster. Den købte jeg sidste år, som en lille stikling. Den visner ned i efteråret.


Troldepilen er nok godt og vel to meter høj nu. Det var en lille stikling, jeg købte for en 10'er for to år siden. Den er vokset rigtig godt i år og er plantet over i en større potte. Den er overstander i bedet ligesom oliventræet.


En hvid solhat, som endelig har fået fat, nu håber jeg, den overlever vinteren, for den visner jo også ned. Den er ret stor nu, så jeg tror, der kommer blomster næste år. Den er sået i starten af marts måned og blev lidt forsømt lige før, jeg skulle plante den ud, så jeg blev lidt nervøs for om den blev til noget!


Hjemmesåede hostaer af frø fra fru Høneballe. Det blev til fire krukker og de ser fine ud nu.


Her er de to andre. Den nederste er en blå hosta og de tre andre er brogetbladede, men det er ikke sikkert at frøplanterne bliver det. De ser meget grønne ud. Jeg håber, der går en måneds tid mere, før de visner ned, så de kan nå at blive til nogle kraftige planter inden.


Sct. Hans urt er også pottet op og det er den taknemmelig for. De lyserøde blomsterskærme klipper jeg af, da farverne jo skal holdes i hvide og grå farver, så lige om lidt må jeg ud med saksen! Denne plante har jeg taget stiklinger af og næste billede viser en stikling fra sidste år.


I år har jeg også taget stiklinger, som står i små potter i orangeriet. Den er meget nem. Jeg sætter stiklingen i vand først (det gør jeg normalt ikke med stiklinger, men med Sct.Hans urt gør jeg) i ca. to uger og herefter planter jeg dem i potter på ca. 10 cm i diameter, som de står i hele vinteren. Til foråret planter jeg dem ud.


Lammeørerne har jeg i tre krukker i bedet. De blev delt med hård hånd tidligt i foråret, hvor jeg fik ca. 20 planter ud af det. Til næste år må jeg dele dem igen, da de nu er vokset udover kanten på krukkerne. De står fine hele vinteren.


Oliventræet er den anden overstander i bedet og det har vist været godt, at den kom i en større murerbalje, så rødderne får mere luft. Træet er plantet i middelhavsjord, men til næste år tror jeg nok, jeg vil prøve med Claus Dalbys krukkemuld, som nok er rigere på næring. Jeg har læst at oliventræet gerne vil have lidt tung jord og at det ikke behøver at være middelhavsjord, som jeg troede. De sidste tre år er det plantet om med denne jord og jeg synes, det er blevet mere og mere bart, så jeg må prøve noget andet!


Her er hele bedet.


Jeg synes, det er mest interessant, når man nærstuderer krukkernes indhold!


Til sidst lige et billede af havemøblerne. De er ikke pakket væk endnu for de lover godt vejr i weekenden og så kan vi måske drikke vores eftermiddagskaffe i haven!

4 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte, hvor bliver det spændende med fjernsynsudsendelsen, jeg håber jeg kan få bladret over på den nordlige kanal.
Jeg er ret vild med dine krukker med lammeøre, sølvblad mm - skønne, rolige vækster.
Ja det er med at udnytte de varme dage, der endnu måtte komme til os.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er det godt, at du sådan kommer flere gange i TV, tillykke med det.
Hostaerne er blevet fine, de vil åbenbart ikke blive brogede i løvet, men i det mindste blev der da to forskellige farver i dem.
Min sommerhusnabo klipper bare en stængel af Sct. Hans urt og stikker den i jorden, det virker fortrinligt. Hun har dem overalt :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Spændende med den TV udsendelse.........håber at få et link så jeg kan se udsendelsen.
Og hvor er du god til at stiklinge formere og så.
Er også vild med de grålige vækster.God dag Knus Jette

Hald sagde ...

Jeg har hvid Skt. Hansurt.
Blomsterne er lidt stjerneagtige.
Måske du skal have et par stængler og lave stiklinger, så du kan få hvide Skt. Hansurt i dit grå/hvide bed?