søndag den 29. juni 2014

Hjemmesåede planter

Der er rigtig gang i blomstringen af de hjemmesåede!
... dette indlæg handler mest om de gule.


Citrontagetes har jeg i en kurv på bænken foran huset. Den er meget stor. Jeg vidste ikke rigtig om jeg ville bryde mig om tagetes  haven, men denne her kan jeg rigtig godt lide.


Guldblomst er også ny - det er sjovt, at farverne svinger noget i samme plante.


Endnu en tagetes, nemlig French Vanilla. I år har jeg plantet den i altankasser. Sidste år havde jeg den rundt om bærbedet, men frøene i år var ikke lige så spirevillige som sidste år, så jeg ikke nær så mange planter denne gang.


Der er heldigvis mange knopper i dem.


Leucanthemum er ikke hjemmesået, men den var så fin i farven, så den skulle med i dette indlæg. Den har overvintret i en krukke. Desværre er der lus i den, så jeg må ud med stofhandske og sæbevand.


Plain Coreopsis hedder denne fine blomst. Der er så mange knopper i den:


Jeg glæder mig til at alle de knopper springer ud.


Brogetbladet Helichrysum har jeg købt som småplanter hos www.odenia.dk Jeg har plantet dem ud i altankasserne sammen med tagetes French Vanilla. Jeg er spændt på kombinationen, når det er vokset lidt mere til.

Nu til noget lyserødt:

Ampelpileurt har jeg i potter rundt omkring og de er alle i blomst nu. Jeg er helt pjattet med denne plante. Den er rigtig fin. Den vokser lidt udover kanten, men ikke mere end at den sagtens kan stå på et bord.
I dag har jeg været rundt til to haver sammen med Lene Jensen fra min Bedstemors Have. Vi var hos Lone i Komdrup og det var en fornøjelse - både at være sammen med Lone men også at se haven, når den er på sit højeste.
Bagefter så vi en parcelhushave i Ferslev, det var også en spændende oplevelse. Det var en rigtig hyggelig dag, og det var dejligt at blive inviteret med på tur.

4 kommentarer:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Tagetes er et hit. De blomstrer villigt og længe. Husk du kan bruge citrontagetes i maden. Smager skønt og friskt.

/Birgitte

Høneballehaven sagde ...

Fine gule blomster. Leucanthemum er en dejlig blomst, som jeg holder meget af.
Ampelpileurten gik desværre til for mig.

Nana / www.mitlandliv.dk sagde ...

Jeg sidder og får helt lyst til at få tagetes i haven. Det havde vi altid i min barndom, og jeg kan godt lide dem - har bare ikke haft nogen i mange år ...

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Ja, jeg tror, jeg skal have lidt flere tagetes til næste år!