fredag den 31. januar 2014

Et gult krukkebed.

Faktisk har jeg to gule krukkebede, men nu skal det dreje sig om det i skyggen!


Også dette bed består af frøplanter, men jeg har dog også købt et par stykker på plantemarked. På billedet er det gul Jakobsstige. Den trives utroligt godt i krukker. Den var meget tæt i løvet og rigtig blomsterrig. Dem jeg havde plantet ud i mit skyggestaudebed blev et par pistne planter. Måske er der meget gødning i krukkejorden og det kan være derfor, den trives så fint. Løvet er stadigvæk grønt her i vintermånederne, så jeg har bevaret dem i krukkerne.


Jeg købte to gule kløver på plantemarkedet i Østre anlæg og dem har jeg taget frø af, som jeg skal prøve at så i februar. Bedet består af gul kløver, gul Jakobsstige og matrem, både den almindelige og den enkle. Kløveren står også med grønt løv her i vinter, så jeg har faktisk ladet alle krukkerne stå og er spændt på, om det bliver nødvendigt at plante dem om til foråret.


Bænken står midt i bedet, det vil sige, at der er krukker på begge sider og hen til køkkendøren, hvor der også er krukker på hver side. Her ser man Matrem og gul Jakobsstige.


Her er bedet på den anden side af bænken. Som man kan se, så er det samme slags planter, der går igen.


Jeg synes, der er mange blomster her i skyggen. Der er kun sol sidst på eftermiddagen.


Denne Leucanthemum (Gul gåsefod) var ny i haven sidste år. Den er også placeret i en krukke i dette bed. Man skulle kunne tage stiklinger af den, så det vil jeg prøve. Mon ikke også man kan tage frø og så?


Dette var det eneste billede jeg kunne finde af hele bedet, jeg må huske i næste sæson at tage flere af det.

Mit andet gule krukkebed er mit dahliabed med citrongule og hvide dahlier. Det står i sol og nogenlunde læ og er hvert eneste år utroligt blomsterrig. Nu har jeg haft de samme knolde i 5 år og sidste år delte jeg flere af dem, ved at save dem midt over. Uha, det var noget af et sats, men det gik heldigvis godt. 


Knoldene forspirede jeg i orangeriet i nogle halvstore plastikpotter, hvorefter jeg plantede dem ud i krukker. På den måde blomstrede dahlierne tidligere og længere. Men jeg skal love for, at de tog fat, krukkerne kunne man stortset ikke se - det var kæmpeplanter. Jeg bruger Claus Dalbys krukkemuld og det er altså virkelig guf for planterne. Og så behøver man ikke at gøde hele sommeren, fordi jorden er fuld af gødning.

I dag har jeg fri og har besluttet mig for, at dagen skal bruges til bagning - jeg skal bage franskbrød og fastelavnsboller, jeg håber, jeg har lune boller til når Anders kommer hjem.

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det ser fint ud med dine gule bede, især den gule jakobsstige er rigtig fin. Jeg tror ikke, at Leucanthemum og gul gåsefod er det samme. Jeg har googlet gul gåsefod, det kunne jeg ikke lige finde, men der findes en gåseurt, og det er ikke det samme som Leucanthemum, man kan bedre sammeligne den med en margurit.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har gul gåsefod fra, men jeg tror det må være fra planteskolen, hvor den er købt. Det vil jeg lige undersøge lidt nærmere!

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har gul gåsefod fra, men jeg tror det må være fra planteskolen, hvor den er købt. Det vil jeg lige undersøge lidt nærmere!