onsdag den 15. januar 2014

Snevejr udenfor orangeriet - indenfor spirer frøene.

Masser af sne i mandags og fuld gang inde i orangeriet!


I hverdagene er det mørkt, når jeg kommer hjem og det er svært at få gode billeder, men det lykkedes i mandags i al den hvide sne, vi fik. Da jeg cyklede hjem, tror jeg, der lå ca. 20 cm på cykelstien, så det tog sin tid!


Jeg har ikke fjernet mine lystræer endnu - jeg har frygtelig travlt lige i øjeblikket med familiefødselsdag i København i weekenden, der lige har været, arbejde, og hyggeaften med naboerne og genboerne her på matriklen. 
Selvom sneen i dag er væk, synes jeg godt lige, jeg kan vise, hvordan det så ud i mandags!


Nu kommer der vist sne natten til fredag, så måske skal jeg snart til at tænde op i træpilleovnen! Det har slet ikke været nødvendigt indtil nu.


Mit fyrretræ i krukke er jeg så glad for og det var så pænt i den hvide dragt.

I orangeriet spirer nu mange af de frø, jeg såede lige efter nytår.


Her er det lyserød dværglupin, der spirer. Frøbakkerne står på varmemåtter og det tror jeg altså er rigtig godt!


Her er det pyrenæisk storkenæb - dem har jeg sået mange af og der er spirer i næsten alle sårummene. De er sået i rootrainers og kan vokse sig store dér lige til de skal plantes ud i maj.
Jeg har drysset vermiculite i alle sårum, men alligevel er der nogle, der har fået mug. Det troede jeg ikke kunne ske. Måske er jorden for våd til den lave temperatur, der er i orangeriet? Jeg ved det ikke rigtigt?
Jeg må dog sige, at jeg blev overrasket over spirerne, jeg troede, der gik noget længere tid, før de tittede op. Men det er jo staudefrø, som skal have kulde for at spire.

Jeg er i fuld gang herhjemme med at forberede det store, der skal ske i anledning af min runde fødselsdag til sommer. Hvis det går, som det skal, så kan jeg offentliggøre det næste måned!
På tirsdag skal vi have møde med en håndværker, men det er en helt anden sag!

13 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det er da smukke billeder du har fået taget....med dine fine lystræer .
Mit kamera er desværre stået af.....så jeg viser billeder fra de steder vi har været i løbet af året.
Jeg synes det er svært at finde det rette kamera til den rette pris.
Det er da lidt ærgeligt hvis dine såninger får mug.Kan da godt være at du skel bruge lidt mere af det V?
Er meget spændt på hvad der skal ske til sommer.
Godaften Knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Fine vinterbilleder med det oplyste orangeri, det ser hyggeligt ud. Jeg synes også, det er hurtigt dine frø spirer, men nu har du jo også varme under dem, det hjælper nok, så det går hurtigere.
Ja vi venter spændt på afsløringen af hvad der skal ske til sommer.

Min Grønne Verden sagde ...

Hej Birgitte
Hvor ser der dejligt og indbydende ud hos dig.
Dejligt ser det også ud med de små grønne spire, jeg har aldrig prøvet at anvende varmemåtter, men det lyder som om jeg skal sætte mig lidt ind i anvendelsen af dem !
mange hilsner
Anita

Frk. Anemone sagde ...

Godt du ikke havde taget julelysene ned endnu, for det ser meget dekorativt ud der i sneen. Spændende med de små spirer, har du også kunstigt lys i orangeriet, eller det er vel nærmest ikke nødvendigt? Der er travlt på alle fronter hos dig, lyder det til. Vi venter spændt :)

knus Ulla

Tim Skovrup sagde ...

Det er temmelig morsomt at se at i har sne deroppe, vi har KUN regnvand, og endda i massevis ;)

Tina - Haven i Velkær sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Tina - Haven i Velkær sagde ...

Det ser vel nok indbydende ud. Et flor af lyserøde lupiner i haven til sommer, det glæder jeg mig til at se. Måske skal du holde fødselsdag i haven?

Anonym sagde ...

Det ser hyggeligt ud hos jer! Her har vi kun slud og sjap.
Og sikke langt dine spirer er kommet :-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Ja, det er ret hyggeligt med lys i haven, men nu tror jeg, snart de skal pakkes væk! Vi bruger ikke ekstra lys i orangeriet, der er meget lyst og det er ikke nødvendigt. Varmemåtter tror jeg hjælper spirerne og så har de også den effekt, at rødderne strækker sig ned mod varmen og får godt fat i potten!
Det var ærgerligt at dit kamera er stået af, Jette. Der findes mange brugte kameraer på nettet til en meget god pris. På den måde købte jeg mit og var så heldig, at det var så nyt, der stadig var garanti på! Det kan godt være, jeg skal komme mere Vermiculite på. Det vil jeg gøre i næste så-omgang!

Unknown sagde ...

Det ser rigtig hyggeligt ud med sneen og lysene :-)

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hvor ser det hyggeligt ud med sne og lystræer og i har vist mere sne i vente det næste døgn.
Tænk at du allerede har gang i frøsåning, jeg venter lidt endnu til lyset vender tilbage, da jeg desværre ikke har et orangeri med masser af lys ;)

Birgitte sagde ...

Hej Bente og Heidi. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, jeg er også meget glad for mine lystræer i sneen, som i dag er kommet igen for fuld styrke!

Frøken Solhat sagde ...

Åh så hyggeligt det ser ud Birgitte.......her bliver det mest til sjap - desværre. Skønne små spirer du har gang i - det vidner om at der er håb forude :0)

Knus Dorthe