søndag den 14. oktober 2012

Buksbomstiklinger med mere

I går plantede jeg ca. 100 buksbomstiklinger omkring bærbedet.
Det var en kold fornøjelse at sidde på hug i 10 grader og regnvejr, der var lige knap nok antal, jeg mangler den ene korte side af bedet, så jeg må tage nye stiklinger næste år.


Stiklingerne er meget små og de havde ikke allesammen lige stort rodnet, men jeg tror, der var små hvide rødder på de fleste.


Jeg er spændt på om de kommer sig. Jeg plantede dem ca. 10 cm fra græskanten, så jeg ikke klipper dem over med plæneklipperen og også for at jeg kan plante tagetes mellem buksbom og græs.

I eftermiddag vil jeg plante mine purpur digitalis ud i irisbedet og i bedet langs med orangeriet. Jeg vil plante halvdelen ud og beholde den anden halvdel til foråret i orangeriet for at være på den sikre side, hvis dem udenfor skulle gå til.


De er blevet store og flot grønne.


Oliventræet er kommet ind i orangeriet.


Appelsintræet er vokset godt og har mange blomster, som sender den mest vidunderlige duft ud i hele orangeriet.


I mine minidrivhuse har jeg purpurkongelys til venstre og foroven til venstre nysået rød kvan. Til højre er det hvid digitalis og nederst til højre er det også hvid digitalis dog gamle frø, som nok ikke er spiredygtige mere. Både kongelysene og digitalisen skal plantes ud i tre bede til foråret; irisbedet, skyggebedet og bedet langs med oraingeriet. Kongelysene vil jeg også gerne have i et par krukker eller tre.


Rosa dværgpelargonie. Jeg synes, den er meget smuk!

6 kommentarer:

Bente sagde ...

Hvad hedder din dværgpelargonie? Jeg synes også den er meget smuk. Jeg har en blomst der ligner.
Ja der er ikke noget som appelsinblomster - de dufter dejligt af sommer! Sådan en parfume ville jeg gerne have! Hmmmmm :0)

Heidi sagde ...

Hvor har du været flittig ;o) jeg har ikke lavet en dyt hele dagen. Intet orangeri uden oliven ;o)

Marianne Selvig sagde ...

DU er flittig som altid, Birgitte. Og hvor har du dog stor glæde af din orangeri!

Ja, digitalis er skønne - jeg går og flytter rundt på nogle, der har lavet "plamage" med mange mange selvsåede. Resten forærer jeg bort.

Høneballehaven sagde ...

Sikken en flid du foreviser og så i regnvejr. Godt du også kan pusle i orangeriet. Dine digitalis skal nok komme, jeg har som Marianne plamager af dem rundt omkring, som jeg skal have fordelt lidt bedre.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Hold da helt op hvor er du flittig.Dine små fine buskbomstiklinge skal nok komme sig,hvi vi ikke får for streng frost.Smuk rosa pelargonia.Har aldrig set sådan en før.Dejligt at du har fået dit orangeri,så du kan så så mange ting.Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. På planteskiltet på min pelargonie står der desværre kun "dværgpelargonie, rosa", jeg har købt den af Villys kone, så jeg kan vist ikke komme det nærmere.

Hej Heidi. Tusind tak for dinkommentar. Det er også skønt at lave ingenting ind imellem!

Hej Marianne. Tusind tak for din kommentar. Jeg blev glad over at læse, at de selvsår sig, så har jeg meget at se frem til, forhåbentlig også fra dem, der allerede er i haven!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Det lyder rigtig godt!

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Ja, jeg håber buksbomstiklingerne kommer sig og du kan tro, der er mange planter på vej i orangeriet!