tirsdag den 16. oktober 2012

Orangeri-vejr

Nu har det regnet siden i fredags og i eftermiddags gik jeg ud i orangeriet til mine pelargonier!

Denne husker jeg ikke navnet på lige nu!
Elmsett med lysegrønt løv
Nicolai
Hollywood Star

Denise - Pelargonieklubben Nordjyllands logoplante

Emma
Æggeskals pelargonie - jeg tror, den hedder Vecta Vulcano, men kan ikke helt præcis huske det lige nu!

Det er dejligt med alle de skønne blomster lige nu, når man kigger ud af vinduet. Jeg synes, det er imponerende, at de blomstrer så villigt. Flere af dem trænger til at blive pottet op, så der er altid noget at se til!


Som man kan se, er der mange chili på chilitræet og jeg har plukket en del allerede, men træet taber bladene. Er dette normalt for årstiden eller er der noget galt? Jeg håber, der er nogen, der kan svare på mit spørgsmål. Jeg HAR sørget for, at det ikke tørrer ud, men har holdt det jævnt fugtigt hele tiden.


9 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Jeg har lige fået mine faste læsere frem igen. Jeg fik hjælp via Gitte fra Majas Arv. Man skal gå ind på Belladotte.blogspot.dk og følge vejlednngen - det virker!

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at du også har fået dine faste læsere igen.Jeg fandt selv ud af det,men Gitte fandt en anden løsning,og den virker.Hold da helt op!hvor har du mange forskeællige pelargonia.Hvordan kan du huske navnene på dem? Jeg har ca.8 forskellige,og det er nok til mig.De skal jo også opbevares om vinteren.
Knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

Dine pelargonier ser meget fine ud og ser ud til at glæde sig over at være på den rigtige side af den regnvåde rude.

Nu har jeg lige fået læst en masse op hos dig, tak for de gode råd om hvordan man laver stiklinger af helicrysum og opbevarer chokoladeblomsten. Hvor er du informativ - det er rigtigt godt.

Dejlige krukker du får med tulipaner til foråret. Selv har jeg kun plantet en enkelt krukke med Akebono (lysegule) tulipaner i - skal lige teste om farven passer før de ryger i det lysegule bed.

knus Ulla

Bente sagde ...

Ja dine pelargonier er smukke, men det vidste du næsten, at jeg ville skrive! Men sjovt at du viser flere forskellige.
Mht. dine chilier tror jeg du skal holde igen med vandingen. Mine står smukt med frugter og grønne blade, jeg tror de får for meget vand.
Nå på din foranledning har jeg gravet min chokoladeblomst op, pottet dem i jord og stillet dem i Udestuen. Så må vi se om jeg kan få min til at overleve!?

Høneballehaven sagde ...

Ja dine pelargonier er en god interesse at have her i vintertiden. Mine står stadig ude i bedene, de er for store til at tage ind, men endnu blomstrer de fint.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Dine Pelargonier ser flotte ud, den ene af dem jeg har taget ind (i gæsteværelset) ser allerede lidt ked ud af det - den ville nok hellere bo i et orangeri :)

Landliggeren sagde ...

Hvor må det være dejligt med et orangeri! Mine pelargonier står også stadig i fuldt flor. Faktisk er de først for alvor begyndt at blomstre efter at de kom ind. Det har altså været en kold sommer!

Jeg har absolut ingen forstand på chilli, så der kan jeg ikke hjælpe.

/Birgitte - som ønsker dig en dejlig dag

Frøken Solhat sagde ...

Ja det er skønt med et sted at krybe i ly i tiden Birgitte ;0)

Knus Dorthe

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres alle jeres søde kommentarer. Det er altid en glæde, når I skriver. Ja, nu er der gået en uge og vejret er ikke blevet meget bedre heroppe. Tak for rådet om at holde tilbage med vandningen af chillien, det er allerede trådt i kraft og jeg håber, det er det, der er løsningen. Ja pelargonier er en fornøjelse, nu skal de heller ikke have så meget vand, da de går i dvale.