onsdag den 1. februar 2012

Cremegul Clivia og løgkrukker indendøre

I dag har jeg sået cremegul Clivia!
I brevet, der fulgte med frøene fra Plants of Distinction står der: "These are very rare colours so please treat them with kid gloves. You'll be well rewarded"Jeg har den almindelige orange i stuen og har i flere år forsøgt at skaffe denne cremegule. Jeg ved, at Claus Dalby har den og det er det eneste sted, jeg har set den. Derfor var min glæde stor, da jeg opdagede på Plants og Distinctions hjemmeside, at jeg kunne købe frø. De var ikke helt billige, men jeg fik tre frø og de er i dag blevet sået.I tre meget små potter (5 cm i diameter) blev hvert frø sået i så- og priklejord. Efter 3-4 uger skulle der gerne dannes rødder og så er det tide at plante dem om i samme størrelse potte men med blomsterjord. Ryggen af frøkernen skulle ikke dækkes og man kan godt lige skimte de tre frø, der stikker en fjerdedel op af jorden.

De har lovet mange frostgrader, så jeg måtte flytte alle mine løgkrukker med tulipan- pinseliljer- og hyacintløg ind i afdeling C i dag, hvor der er frostfrit. Jeg var bange for, at den kommende hårde frost ville få løgene til at rådne, også selvom de stod under et tag!Jeg har i alt 13 krukker med løgplanter og det kneb lidt med at finde plads i mit blomsterrum. Krukkerne med tulipanløg har jeg hele tiden haft dækket med en eller anden form for plade for at musene ikke skulle finde frem til dem, da de stod ude i afdeling D. Det er lykkedes. Der har ikke været mus i nogen af mine krukker. Nu lader jeg pladerne blive over de krukker med tulipanerne, da jeg absolut ikke vil have mus ind i mit blomsterrum! som er ude i udhuset. De andre krukker med pinseliljer og hyacinter, ved jeg, at musene er ligeglade med. I alle krukker er der spirer pga. det milde efterår.


Forhåbentlig gør det ingenting, at de kommer ind i et frostfrit lokale. Hvis de begynder at gro, er det måske bare ensbetydende med, at mine løgkrukker bliver lidt tidlige?

9 kommentarer:

Landbohaven sagde ...

Hvor er den dog smuk.
Jeg krydser fingre for, at det må lykkes for dig.
Jeg venter endnu en 14 dages tid før jeg går i gang med at så. Det er første gang jeg skal forsøge.

Frk. Anemone sagde ...

Hvor er den lækker, Birgitte :) Jeg vidste slet ikke at man kan så Clivia (men selvfølgelig kan man vel det...). glæder mig til at følge dit projekt.

Farven er uovertruffen.

Anna Vattenkanna sagde ...

Ljusgul Clivia - så vacker! Jag önskar dig lycka till med sådden.

Kram

Bente sagde ...

Det bliver spændende og selvfølgelig får du 3 flotte clivia ud af det! Man kan da tale om planter i etager hos dig.

Hanne i haven sagde ...

Uh hvor spændende :-) Hvor er det en lækker farve. Jeg kan godt sætte mig ind i hvor spændt du er. Jeg kan heller ikke nære mig for en gang imellem at prøve noget svært og dyrt. Jeg er også sikker på at du får tre skønne planter ud af det.
Jeg er godt nok også bekymret for mine arrangementer i haven med alt den kulde. Jeg skal ud og dække med lidt halm og gran endnu et par steder om lidt. Men meget har jeg ladet stå, for jeg har vrøvl med ryggen og min mand er ude og rejse, så jeg kan simpelthen ikke flytte rundt med ret meget. Så jeg må bare krydse fingrer for at det går alligevel. Jeg krydser ihvertfald fingrer for alle dine krukker :-)

Høneballehaven sagde ...

Den er så smuk Birgitte, håber det lykkes for dig :o)

Birgitte sagde ...

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Jeg vil glæde mig til at følge med i dine så-projekter!

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg er også helt vild med farven.

Hej Anna. Tusind tak for din kommentar. Den er jeg rigtig glad for.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg håber, jeg får tre planter for jeg har allerede lovet en væk til min svigerinde, så jeg krydser fingre. Jeg måtte stable løgkrukkerne for at få plads i mit blomsterrum, men nu står de da heldigvis frostfrit!

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Jeg synes også det var så spændende, at jeg kunne få frø og jeg krydser fingre for at det lykkes. Jeg er ked af, at du har problemer med ryggen. Det er ikke så rart. Jeg tror, at gran og halm hjælper rigtig meget og såvidt jeg husker har du jo også lagt rigtig mange blade ud i dine bede og jeg har læst flere steder, at det er guld værd! Stauder er jo fuldt hårdføre, men jeg ved også godt, at du har et meget stort "plante-udvalg" så det er godt at du har gran og halm. Hvis I har sne, så luner det jo faktisk også! Jeg håber også det bedste for dine planter!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for! Godt du kunne lide Cliviaen.

Anonym sagde ...

Hej Birgitte
Det er første gang jeg kigger indenfor på din blog og jeg er sikker på at komme igen for hvor er her meget inspiration hos dig :-) jeg købte også Clivia frø fra Plants of Distinction sidste år og af de tre havde jeg held med to som nu har fået 4 blade hver. Jeg glæder mig helt vildt til der engang kommer blomster - mener dog at have læst at der går ca. 3 år fra såning. Hvor skal vi have elskere altså være tålmodige :-) mange hilsener fra Karin fra Fyn

Unknown sagde ...

Hej Birgitte.
Jeg er altså nysgerrig om, hvordan det går med dine clivia frø.??
Spirede de og hvordan ser de ud i dag?
Jeg har købt en række frø fra sydafrika og de er næsten alle spirret. Jeg er dog i tvivl om det videre forløb og håbede du kunne dele lidt ud af din erfaring..

God weekend

Tine
www.haveglaeder.blogspot.dk