lørdag den 14. januar 2012

Purpur Kongelys

Sidste år såede jeg i vindueskarmen:
Purpur Kongelys er en toårig plante. Jeg såede frø i vindueskarmen sidste år. De spirede ret hurtigt i løbet af ganske få dage og de voksede også meget hurtigt, så snart var potterne helt fyldte. Jeg plantede dem ud medio maj.


Det første år danner planten en bladroset, som blomsterne skyder fra året efter. I den nederste krukker og den tredje fra neden, kan man se bladrosetterne. Der er faktisk en krukke mere i den anden række, men den er svær at se. Da jeg såede frøene, var jeg ikke klar over, at det var en toårig plante.I den ene krukke kom der alligevel en lille babyblomst, som man kan se her ved siden af den stolte kavaler. I år håber jeg så på, at alle tre krukker har overlevet og at der kommer blomster i dem i år. Jeg var lige ude for at se, hvordan de så ud nu:Sådan ser krukkerne ud nu. Jeg har placeret dem opad husmuren i håb om, at de står lidt i læ og lidt lunere. Men til sommer håber jeg på, at der bliver blomster ligesom på billedet nedenfor, som jeg har fundet på nettet:Tre krukker med denne blomstring ville gøre sig rigtig godt i mit pink og purpurfarvede krukkebed, som de var en del af sidste år og som jeg vil gentage igen i år.Her ser man ca. halvdelen af krukkebedet og man ser også to af bladrosetterne. Foran krukkebedet har jeg et rosenbed med James Galway og Geoff Hamilton med staudenelliker som bunddække.

4 kommentarer:

Frøken Solhat sagde ...

Jeg krydser fingre Birgitte for et fantastisk flor.......syntes ikke det er en jeg har stiftet bekendtskab med før men den ser spændende og smuk ud.

Pøj pøj
Dorthe

Susanne sagde ...

Purpur kongelys kan jeg godt forstå, at du er faldet for - den er køn :-) Jeg havde digitalis i krukker sidste vinter som overlevede den hårde vinter, så mon ikke din kongelys også klarer denne milde vinter (indtil videre ihverfald mild).
Jeg håber, at du kan fremvise skønne krukker med kongelysene til sommer :-)

Rose Garden Malevik sagde ...

woow...vilka härliga bilder....
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W


O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Birgitte sagde ...

Hej Dorthe. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.
Hej Susanne. Også tusind tak for din kommentar. Det er rart at vide, at planterne er rimelige hårdføre selvom de står i krukker.
Hej Håkan. Tusind tak for din kommentar. Jeg er med i Saturday show off. Tak for tipset.