mandag den 2. januar 2012

Tidligere og senere

I løbet af forår og sommer 2011 lavede jeg lidt statistik med fotograferingen!


Mit hvide krukkebed medio maj, hvor oliventræet også er sat ud. I krukkerne er der flittiglise, helichrysum, grøn frøkenhat, en mølplante og St. Hansurt, som jeg klippede blomsterne af på, da de var lyserøde og bedet skulle være hvidt og grønt.Her er billedet taget lidt tættere på! Som et lille mini-fotoprojekt besluttede jeg den dag mig for, at jeg ville tage de samme billeder med en måneds mellemrum for at se, hvor meget det hele voksede.
Nedenfor ser man de samme krukker medio juni:Frøkenhat havde det svært i krukkerne, på grund af meget blæst og regn, så de blev aldrig helt, som jeg havde forestillet mig det. Mølplanten havde svært med al den regn på bladene, så spørgsmålet er, om den var så god at have udendørs, som jeg havde læst mig til, at den skulle være.Her er de samme krukker, taget tættere på ligesom en måned før.

Mit dahliakrukkebed fulgte jeg også med billeder:


Knoldene plantet ultimo april

Ultimo maj
Medio juli,
31.07.2011
Der blev endnu flere blomster end det på billedet og der var blomster indtil frosten!

Til sidst vil jeg sætte et billede på, at mine opstammede dværgsyrener i krukker med pelargonier i bunden, fordi jeg synes, det var så sommerligt at kigge på!


Krukkerne er meget store og indeholder over 50 liter jord i hver!

Jeg har altid interesseret mig for fotoalbums og kigge på gamle billeder. Det er meget underholdende, så det er derfor jeg har gået rundt og taget de samme billeder på forskellige tidspunkter, så jeg rigtig kunne se, hvor meget alting forandrer sig.
Lige nu skulle man ikke tro, at haven kan blive så grøn og blomsterrig igen - men det gør den!!!!

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja det gør den, og krukkerne bliver flotte igen. Jeg synes stadig, at dine georginer er fantastiske.Sjov idé at tage billeder af det samme en gang om måneden.
Jeg kan fortælle, at jeg såede mine frøkenhatte direkte i jorden. De har bestemt ikke klaret sig bedre end dine, så det er nok det dårlige vejr, som skal have skylden.

Anna Vattenkanna sagde ...

Så trevligt att följa dina krukplanteringar genom sommaren. Som det växte och dina georginer/dahlior blev ju makalösa!

Kram Anna Vattenkanna

Signe sagde ...

Jeg synes ogå det er sjovt med den slags udviklingsbilleder. Jeg går ikke selv så systematisk til værks, men mad alle de billeder, jeg får taget, så lykkes det en gang imellem at få taget et billede at den samme bid af haven fra stort set samme vinkel. Så er det ret sjovt bagefter at kunne sammenligne, hvor meget der faktisk er sket. Jeg har forsøgt at samle nogle af billedserierne på min fane om Haven, hvis du skulle få lyst til at se dem en dag.

Så er jeg i øvrigt grøn af misundelse over dine skønne små syrener. Sådan nogen blir jeg altså bare nødt til også at ha', for de er da helt bedårende. De må vist på ønskelisten. Kan du huske, hvad de hedder?

Fortsat god aften!
Knus Signe

Møllebakkehaven sagde ...

God idé at tage billeder af samme ting med jævne mellemrum. Det ku jeg da faktisk godt finde på tror jeg, efter jeg har set dine billeder :o)
Billederne af krukkerne er supergode - tænk at de vokser så hurtigt :o)
Dine syrener er også flotte. Jeg har også en, den står plantet ved siden af min lille havedam. Jeg har også en krukke magen til, i min er der bare et ærtetræ med pengebladet fredsløs under :o)

Ha en go aften...

Staudefeen sagde ...

Sjov idé. Er det en limegrøn dahlia, du har?

Kh. Marlene

Tim Skovrup sagde ...

en go' idé med billederne før / efter, nok en ting jeg selv burde overveje at gøre...

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Det er altid sjovt at se før- og efter billeder - krukkerne ser rigtig godt ud i juli de er værd at vente på:)

Birgitte sagde ...

Hej Høneballehaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Vi må give det dårlige vejr skylden for den manglende frodighed!!!

Hej Anna Vattenkanna. Velkommen og tusind tak for dine søde ord.

Hej Signe. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg kunne næsten have sagt mig selv, at du også sætter dine fantastiske billeder i system. Jeg har fri i morgen fredag og så skal jeg nok gå ud og kigge på stripsen, hvad der står om syrenerne og så skriver jeg til dig på din blog!

Hej Møllebakkehaven. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg så jo godt på din video, at du havde en krukke magen til. Det er faktisk ret sjovt at sammenligne billeder, men nu kan jeg se, at de sidste dage er fyldte med årskavalkader, så jeg skal i blogland!

Hej Staudefeen. Tusind tak for din kommentar. Nej den er ikke limegrøn, jeg har citrongule og cremegule dahlia samt to hvide.

Hej Tim. Tusind tak for din kommentar. Ja, det er bare med at komme igang, det er jo rigtig sjovt at følge haven hele året med billeder!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg synes også, at dahlia er værd at vente på, de er meget blomsterrige og man kan godt plukke en del til buketter, så det er jo en rigtig god plante!