mandag den 5. september 2011

På stenrov

Da vi bor lige ned til Limfjorden.....
På en svensk haveblog, så jeg, at haveejeren havde brugt natursten som bedafgrænsning. Jeg fik den idé at sætte sådanne sten som kant i mine ovale rosenbede. Jeg kan nemlig godt lide den svenske havestil! Men da jeg ikke vidste, om det var lovligt at gå ned til vandkanten og samle sten, spurgte jeg en kollega, som er gift med en advokat, om hun ikke kunne spørge ham, for så vidste jeg, at jeg ikke gjorde noget forkert.
Man må gerne samle sten, men ikke køre derned med bil og trailer - det er ulovligt. Man må godt hente i mindre mængder, så det gjorde jeg lige efter spisetid i dag!


Jeg fandt et sted i vandkanten, men sådanne natursten er ikke ligefrem letvægtssager, så da jeg havde samlet ca. 8 sten, måtte jeg stoppe og begynde at slæbe dem hjem. (En gåtur på ca. 600 meter).Man må godt fylde en cykeltrailer! Jeg træk afsted henad stier med vandhuller og mudder og et øjeblik tænkte jeg "Hvad har jeg gang i", men jeg kunne mærke, at den friske luft og motionen fik mig til at slappe af i hovedet efter en hård arbejdsdag, så jeg blev enig med mig selv om, at jeg slog to fluer med et smæk: Jeg fik klaret mit hoved rent for en travl dag og jeg kan se frem til - forhåbentlig - en fin bedafgrænsning ved mine rosenbede. (Men antallet af sten var kun nok til et halvt bed, så jeg skal ud på en 3-4 ture mere).
Jeg skal tage billeder før og efter. Det bliver helt sjovt!

9 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Sikken et arbejde med at slæbe sten hjem, det kender jeg godt. Det er hårdt. Men det med at man ikke må fylde bil og trailer, det vidste jeg ikke, og jeg siger det ikke til min mand :-)
Nå men de sten vi tager på stranden, er marksten som bønderne har smidt ud, det må da være noget andet, ikke?

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth.
Jo, det er helt sikkert noget andet, når bondemanden har smidt stenene ud. Jeg er sikker på at man godt må fylde en hel biltrailer med sådanne sten! Der er jo ingen grund til, at de bare ligger dér og flyder!

Høneballehaven sagde ...

Det er jeg glad for du siger Birgitte, jeg mener også at der ikke er nogen grund til at de ligger og flyder, så kan jeg lige så godt bruge dem.

Hanne i haven sagde ...

Den er god med jer to :-) Jeg tror nu heller ikke at der er nogen, som ville sige noget til at du tager bondemandens sten på stranden.
Nu har du jo nok ikke nogen grusgrav på Samsø, Listbeth. Men måske har I en, Birgitte. Vi kørte hen til en grusgrav i Roskilde da vi lavede havedammen. Der må man fylde en normal trailer for 200,-. Og der kan godt nok være mange, skal jeg hilsen og sige. Og man må tage alle størrelser. Vi fyldte ikke engang traileren, fordi vi ikke orkede mere.
Selvfølgelig er det ikke gratis, men alligevel rimeligt billigt synes jeg, hvis man skal bruge lidt mere end et par cykel-trailer-læs.

Høneballehaven sagde ...

Jo Hanne vi har skam en grusgrav på øen, men det er ikke nødvendigt at tage derhen. Vi kender flere landejendomme, hvor vi må hente sten, men det er nemmere at tage ned til stranden, den er tættere ved. Nogen gange smutter der nok også lige nogle flade strandsten ind i bilen, må jeg nok tilstå. Nu skal jeg bruge netop sådan nogen til regnvandsbedet, når det en gang bliver aktuelt.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth og Hanne. Tusind tak for jeres underholdende kommentarer. Jeg skal love for, at I har gang i al mulig havearbejde. Jeg troede, at jeg var én af de få, der var lidt fjollet og slæbte sten hjem med møje og besvær og så er det helt normalt at gøre sådan noget, når man har have! Det er så godt at finde ud af at mit havearbejde er helt normalt! Tak skal I have.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja men du er skam helt normal, i hvert fald lige så normal, som vi andre havetosser :-)Det er bare sådan noget man gør, når man er en havenørd. Bliv bare ved med at lave normalt havearbejde, det er godt for legeme og sjæl ;-) Fortsat god arbejdslyst.

Katarinas trädgård sagde ...

Hej Birgitte och tack för hälsningen på min blogg! Oj vilket slit med stenen! Men det är snyggt med natursten i trädgården, vi har flera gångar av kullersten.
Hälsningar
Katarina

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak fordi du synes jeg er en normal havetosse. Det er jeg glad for og det er nemlig rigtig godt for legeme og sjæl!

Hej Katarina. Mange tak for din kommentar. Det blev jeg glad for. Jeg glæder mig også til at se resultatet, når jeg er færdig.