mandag den 31. juli 2017

Fortsættelse på haveplan del 4.

I går stod den på lugearbejde hele dagen. Og Anders klippede hækken.
Alting er vokset godt og efter græsset blev slået i går aftes, blev det tydeligt, hvor min haveplan bærer hen. Jeg mangler stadigvæk at omlægge den sidste tredjedel af haven - det bliver gjort til efteråret:)


I forlængelse af den store græs-elipse helt til venstre er der tre små græs-elipser, som er som en sti igennem bedene. De blev slået for første gang i går og jeg syntes formen var lykkes ret godt. Den nederste er dog ikke helt oval, så den skal lige rettes lidt til. Imellem nr. 2 og nr. 3 lille elipse fra venstre skal der være to espalierer - et i hver side. Anders har fået en rigtig god idé til hvordan de skal se ud. De bliver en meter brede og lige så høje som plankeværket og meget luftige i udseendet.


Jeg har flyttet mange stauder og også plantet en del sommerblomster ud. I år er det hele lidt lavt, da mange planter er delt og mange er opformeret i orangeriet. Heldigvis har al regnen givet gode vækstmuligheder og planterne gror godt. Mit mål er at der gerne må være en del høje stauder med lidt lavere ud mod græsset.


Her er et eksempel på min idé. Bagest en dværgsyrenbusk og en kejserbusk. Foran en ridderspore og spydverbena og ud mod græselipsen stjerneskærm og akeleje.


Her er det fjeldribes og foran den høstfloks og ud mod græselipsen en mamelukærmebusk, som er en staude. Helt ud til græskanten er der mod venstre en alunrod og som man desværre ikke kan se på billedet, er der ved siden af den min høneballe storkenæb, som er en lav en af slagsen og en tudselilje.
Jeg er glad for, at trenden er, at der gerne må være pang på farverne, det har givet mig lidt mod på at blande lidt, selvom jeg gerne holder mig til lyserødt og purpur.


Her er det dagliljer og høstanemonerne Bagved er kæmpe solsikker, som kun skal være der i år, fordi jeg gerne vil høste hovederne til dekorationer:) Jeg synes ikke kombinationen daglilje og høstanemone er helt vellykket, så jeg skal lige fundere lidt over det.


Her ser man elipse-stien fra modsatte side. Bagest i billedet er den tredjedel, der mangler at blive omlagt. Der er meget græs, der skal graves væk og en del planter skal flyttes. Jeg glæder mig allerede til at komme igang:)


Dette er hjørnet i venstre side af haven, hvor min magnolia står sammen med klatrerosen Gerbe. Kantstenene i midten skal tages op og så skal bedet været bueformet. Jeg har plantet kæmpemarguritter i dette stykke og så er den pyrenæiske storkenæb kommet frem for fulde gardiner. Den har ellers været væk et par år. Jeg tror ikke, det gør noget at den blander sig med kæmpemarguritterne, som er i knop. Storkenæben er lyslilla med små blomster. Begge dele har jeg selv sået.


Hjortetrøsten må gerne blive meget større. Den har klaret flytningen rigtig fint. Hvad man ikke kan se, er der er en gang bagved plankeværket til venstre, da plankeværket bag hjortetrøsten er over en meter længere bagud. Der kan vi stille trillebør og stige for eksempel, hjortetrøsten må gerne skærme af, da indgangen til gangen er ude i venstre side af billedet ude ved brændestablen, som er gemt bag plankeværket.


Måske kan man godt ane elipseformen midt i billedet, som går bagom roserne og ender ved de sten, der ligger nederst til højre. Roserne skal fjernes og så skal der sås græs dér. Det er meningen at jeg vil have mit runde havebord med 4 stole på den elipse, men græsset skal lige etablere sig lidt mere!
I dag har jeg gjort rent i orangeriet, vi får nemlig gæster til brunch på lørdag.

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja skal love for, at du laver om på det hele, det er altid spændende. Det ser godt ud, tænk at Anders er ved at blive haveinteresseret, det er da godt :)

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Hej Birgitte.
Man kan sagtens se hvor du vil hen og syntes du er kommet enormt langt. Det er jo et stort arbejde og du har så mange blomster.
Ikke lige noget man gør på en eftermiddag......

Knus og dejlig tirsdag
Charlotte

marie sagde ...

Godt du glæder dig til at komme videre i projektet, for det er da hårdt arbejde at fjerne græs. Heldigvis er der motivation at finde i, at det, du allerede har nået, ser godt ud.

Linda Borg sagde ...

Hej Birgitte
Det ser bare Superflot ud med dine græselipser 😊 Det bliver spændende at se, hvad der videre skal ske 😊

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tak skal I have. Det glæder mig, at I kan lide ændringerne i haven. Jeg glæder mig meget til at det hele vokser noget mere op og fylder bedene ud. Det gode ved alt det havearbejde er, at når planterne skal have tid til at gro, så kan jeg følge med i hovedet og tænke kreative tanker, såvidt det nu kan lade sig gøre! Det er i hvert fald en spændende proces at skabe en ny have!