torsdag den 4. maj 2017

Roser, citrustræer og tulipaner.

For et par dage siden satte jeg citrustræerne ud. Det ser ikke ud til at der kommer mere frost, så nu skulle det være!


"Citrus-terrassen" er blevet udvidet med flere fliser, så nu er der også plads til et par stole. Så kan vi rigtig mærke duften fra citrusblomsterne, når vi sidder der. Det var havearkitektens idé at vi skulle kunne sidde mellem disse træer. Det er et solrigt sted med læ. Jeg tror det bliver en kaffe-pause-plads!


I går kom "Rosen-feen" Linda med roser fra JAS, som jeg havde bestilt. De blev sat i en balje med vand inden de skal plantes ud. Det er klatreroser til mine espalierer. Jeg er så taknemmelig over, at Linda ville tage dem med til mig. Charlotte fra Hosvillafryd kom også forbi og vi hyggede os i orangeriet med iste og jordbær. Det var SÅ hyggeligt.


Der bliver gravet i haven, så nogle steder ser det helt forfærdeligt ud i øjeblikket. Men jeg tænker og tænker over at få fyldt den bare jord med tæt beplantning. Det bliver mest genbrug med de planter jeg har og så tilføjer jeg lidt frøplanter og lidt nyt. I dag har jeg købt tre forskellige græsfrø, et Classic, et til at fylde op hvor der er pletter, og et til skyggesteder. Jeg har opgivet håbet om, at de frø, jeg såede for en måned siden, kommer op.


I går vandede og vandede jeg pæonbedet og alle roserne. Det var godt tørt efter al den blæst og solens varme. I dag blæser det også en halv pelikan, jeg er så træt af det!


Tulipanfesten er skudt i gang.


De fik også alle vand i går.


Nu er spring green også i gang.
I dag har jeg besøgt Maria med Livsnyderhaven og hendes bede var så flot dækkede med grønt. Jeg skal helt klart have fat i noget bunddække og har tænkt lidt på lavtvoksende storkenæb og måske hasselurt.
Tak til jer, der har givet mig gode idéer til forårsblomstrende buske. Jeg har vist fundet frem til dem, jeg gerne vil have og har nogenlunde styr på placeringen også! De næste dage skal der graves i stor stil og sås græs!

7 kommentarer:

Susanne sagde ...

Ja, det er helt utroligt, som det har blæst og tørret jorden. Al den regn vi fik fredag og lørdag er forlængst forsvundet, så jeg tror, at jeg må ud med haveslangen i morgen - træls.

Det bliver så spændende at se dine espalierer, når de står med smukke rosenblomster :-) Og allerede nu ser det dejligt ud på din citrus-terasse :-)

marie sagde ...

vi oplever også, at haven er ved at være tør. Det er sker så meget i din have i år, at jeg næsten ikke forstår, hvordan du kan bevare overblikket men det kan du tydeligvis. Det er en hyggelig siddeplads, I har fået etableret blandt alle de små, eksotiske frugttræer.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Lækkert at sidde der blandt citrustræerne. Det ser godt ud, hvor var det skønt, at vores rosenfe ville tage roser med til jer i det nordlige.
Hasselurt er lidt svære at få etableret og svære at få fat i. Det er endelig ved at lykkes for mig at få gang i mine.

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Tusind tak siger jeg også for en hyggelig aften i dit orangeri Birgitte.
Dejligt at rosen feen lige kan stykke os sammen og vi kan få glæde af hinanden. Vi bor jo ret tæt ved hinanden.
Åh som jeg misunder dig dine træer. Elsker citrus også selv om jeg var fascineret af det kæmpe store og det viste sig var et appelsin træ :)
Sådan er det at være ny have interesseret. Man lærer noget nyt hver dag!
Jeg mangler stadig at plante 4 af mine roser. Men det sker i dag.
Kan allerede mærke jeg har fået en bedste ven eller 8 i de nye roser!

Rigtig skøn weekend
Knus

Charlotte

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Kære Birgitte

Det gør mig så glad at se jer "piger" næsten klappe i jeres hænder af glæde over roserne :o) Hvor er det dejligt at være en Rosenfe. Tak for de små frø af øjeblomsten, hvornår var det nu at jeg kunne så den ?
Og tak for et par dejlige timer i din have, jeg er dybt imponeret over hvor meget du har gang i.
Det var rart at se at det ikke kun er min have der flyder, for er man i proces i haven så kan det se noget rodet ud og det kunne vi godt blive bedre til at vise på bloggene. Det er jo ikke altid vores haver er så polerede som det tit giver indtryk af :o))
Jeg håber du kan komme med ned til Rita sammen med Charlotte, hun har mange geranier og med en pæn str. Eller kan det jo være Charlotte vil tage dem med hjem til dig :o)
Stort Knus fra Linda

Frk Hall sagde ...

Hvor ser der bare hyggeligt ud på din citrus terrasse. Det er mit højeste ønske i år, at få et citron træ, men har hørt de er meget svære at passe?
Jeg ville SÅ gerne havd været med Charlotte og Linda, men istedet kommer Charlotte med de roser jeg bestilte hos jas
Ja rosen feen er vi så taknemmelig for 🌸
Rigtig god weekend

Lone

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, jeg er så glad for mine roser, det er helt fantastisk, at man kan få leveret til døren hele vejen fra Fyn! Roserne er rigtig fine og nu er de plantet.
Ja, Charlotte, jeg håber, vi kan ses igen.
Hej Lone. Nå så det var dig, der også skulle have roser :) Jeg håber, de er nået sikkert frem.:) Det kunne da være hyggeligt at mødes.
Hej Linda: Du kan sagtens så dine frø nu udenfor. Du skal nok ikke vente alt for længe, for så bliver det sendt, der kommer blomster. Du kan også så dem i potter i drivhuset - det går hurtigere.