mandag den 20. februar 2017

Pelargoniestiklinger.

"Arbejdsuge" i orangeriet.
Jeg er i fuld gang med at klippe mine pelargonier ned og lave stiklinger af det afklippede. Nogle af moderplanterne bliver pottet om og nogle pottet op i større potter. Jeg bruger lerpotter, som står i vindueskarmene og de er ikke større end 13-15 cm i diameter. På den måde kan man styre størrelsen på pelargonierne. Derved får de en størrelse, så man stadig kan sidde og kigge ud i haven og ligeså når man er i haven, kan man kigge ind i orangeriet.

De nye stiklinger sætter jeg i 7-9 cm potter i almindelig blomstermuld. Potterne skal ikke være for store, da planterne har lettere ved at danne et sundt rodnet, der gerne vil trække ud til kanterne, når potterne er små, og desuden kan pelargonier i forvejen godt lide at stå lidt trængt.
Jeg har lavet en lille video, der demonstrerer, hvordan jeg gør.

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Spændende Birgitte, så lærte jeg lidt igen her hos dig, du ved det med pelargonier er ikke lige mig, flot video I har lavet.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Super fin video. Du er god til at formidle. Lav gerne flere af dem :-)

Kærlig hilsen Anette

Anne Vestergaard Jørgensen sagde ...

Hej Birgitte,

Det er en fin video af hvordan du laver stiklinger. Det er jo enkelt og lige at gå til. Nogle gange har jeg glædet mig over hvor fin pelargonien bliver efter en hård beskæring.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Ja videon er faktisk meget populær. Den har indtil nu været vist 17000 gange!! Jeg er virkelig overrasket og meget glad. Ja, når man klipper moderplanterne ned, så skyder de gerne påny og bliver ret hurtigt kompakte i væksten.