søndag den 8. januar 2017

Opstillinger og genbrug af juletræ.

I haven og lave lidt vinter-oppyntning med genbrug af juletræet.
Der var minus 1 grad, men ellers vindstille og fint, så jeg tog godt med tøj på og gik udenfor. Først fik jeg fejet indkørslen og samlet en masse blade op. Og så klippede jeg alle grenene af juletræet og gemte stammen, som skal bruges til udendørs julepynt til næste jul.


Den gamle æblekasse med naturpynt er nu kommet ud at stå på bænken overfor indgangen. I kassen er der bladkugler, lammeørekugler, kogler og barkstykker. Bladkuglerne består af nedfaldsblade, der er formet til en kugle og samlet med tynd vindseltråd. Lammeøre-kuglerne er blade, der er sat på en flamingokugle. Jeg har brugt hårnåle lavet at ståltråd til at fastgøre lammeørebladene. 


Det runde bord er pyntet med juletræsgrene og sten samt et cement-græskar. Det står ved indgangen til haven.
Jeg fik sådan en lyst til at lave lidt pænt at kigge på den næste måneds tid, hvor haven er ret bar.


Plantebordet blev også pyntet. De to Heucheraer har stået der hele vinteren. I den brune potte til højre er det en mor-barn plante, som jeg har fået af Lisbeth.Overalt i bedene pibler forårsløgene op.


På symaskinebordet lavede jeg denne lille opstilling. I den brune potte er det Pletter i luften, som har stået ude hele tiden.


Bænken foran huset blev også pyntet med juletræsgran. I potten er det en kløver, som får store gule blomster. Det er en stikling, jeg lavede i orangeriet for et par år siden.

Jeg gik ude hele formiddagen og fik også tømt et par syltekrukker i orangeriet med oldemors stueplanter. De havde fået for meget vand og var rådnet. Det var godt nok ærgerligt.
Da jeg var færdig, synes jeg, haven var blevet lidt mere hyggelig at gå rundt i. Jeg fik også ryddet lidt op i nogle af krukkerne. Det var godt nok hyggeligt at gå og lave lidt udenfor. Det er et stykke tid siden sidst!

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det ser fint ud med dine opstillinger.
Det er ikke sikkert Pletter i luften kan klare at stå i potten, hvis der bliver hård frost, men hvis du planter den i et bed, skal den nok klare det.

Trine V. sagde ...

Det ser fint ud og det er jo også dejligt at kunne trisse lidt rundt og nusse og nyde både arbejdet og resultatet, når det stadig er for tidligt til det meste havearbejde.

Vivi sagde ...

Det ser hyggeligt ud med alle dine opstillinger, og godt juletræet kunne genbruges :-)
Vi har også været ude og rydde lidt op i dag, men granpyntningen fik jeg klaret lige før jul.
Det er så skønt, når de første forårsløg begynder at titte frem af jorden, her er de også så småt på vej :-)

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Ja det er dejligt at være ude og få ryddet lidt op og fejret, og så få pyntet lidt igen. Det ser rigtig hyggeligt ud. Det giver god energi.

Kærlig hilsen Anette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak skal I have. Jeg er glad for, at I kunne lide mine opstillinger. Jeg synes også, det giver energi at gå og hygge sig lidt udendørs. Ja, grantræet passede lige i størrelse og mængde til det, jeg skulle bruge. Det var heldigt nok:)