fredag den 10. juli 2015

James Galway rosen på afveje.

Et sørgeligt syn.
Men heldigvis er der råd for det.


Vi kom hjem fra ferie hos min familie i Sverige sent i går aftes og jeg skal da love for, at det har stormet her. James Galwayroserne som stod strunk og opret, er blæst helt omkuld. Det var helt umuligt at rette op på dem, så jeg tog den hårde beslutning og klippede grene af helt nede ved jorden! De havde væltet alle pæoner og lupiner og flere matrem var knækket.


Lupinerne blev klippet helt ned og heldigvis kunne jeg rette pæonerne nogenlunde op. Jeg skal vist have fat i nogle stativer til dem, jeg har slet ikke tænkt på, at de jo gerne skal have støtte, så det må der rodes bod på.


Jeg valgte at beholde nogle at de højtragende stængler, da de står solidt, men når blomsterne er afblomstret, klipper jeg nok dem af også, så det bliver mere jævnt. Jeg ville ønske, at jeg kunne få sådanne rosenstativer, Claus Dalby tvinger sine roser ned i, for det ville passe denne rose rigtig godt. Den gror meget kraftigt ret opad og de lange stængler kunne desværre ikke stå imod blæsten med alle de tunge blomsterhoveder i toppen.To buketter fik jeg, en til stuen og en til orangeriet.


Jeg har lavet 30 rosenstiklinger, og må se, hvor mange der bliver til noget. De skal bruges til gaver.
Selvom nedskæringstidspunktet ikke er nu, håber jeg at mine roser kommer sig igen. Det tror jeg, for den er godt nok meget grokraftig.:)


Sølvsalvien blomstrer. Det blev jeg glad for at se.
Vores genbos datter har vandet mine krukker og pelargonierne og jeg skal love for, at der er sket meget på bare 5 dage. Det viser jeg i morgen, når vinden forhåbentlig har lagt sig noget mere.

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja det har været et sørgeligt syn at komme hjem til. Det er så ærgerligt med alle de knopper, der går til på den måde. Det er nok ingen trøst, at vi andre har været ude for det samme. Nu vil vi ikke have mere blæsevejr, det skulle stille lidt af i morgen.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Ja, det er noget trælst at det skulle blæse sådan. Jeg kan godt se, at mange har haft problemer rundt omkring. Nu skulle vinden heldigvis have lagt sig.

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Æv altså det uvejr ved lige hvornår det er bedst at sætte ind. Jeg har godt nok også haft travlt af flere omgange med at redde pæoner, riddersporer og roser. Måske vi skulle gå sammen og konstruere nogle blogger stativer 😉 håber i havde en god ferie? Kh Tina