torsdag den 23. juli 2015

En dejlig dag i haven

5 bede fik jeg luget og renset en hel del krukker for visne blade og blomster.
Det var et godt havevejr i dag, selvom det var ret blæsende. Nu blomstrer mange planter, men jeg har nok endnu flere, der stadig er i knop. Jeg tror, august bliver helt forrygende i min have i år.


Ampelpileurten, som jeg har sået i april, er nu ved at vokse udover kanten og sætte de små runde lyserøde blomster. De er bare så søde.


Indianermynte, som jeg såede i marts, er også i blomst. Jeg har to forskellige slags: en lys og en mørk. Den mørke har jeg endnu ikke set blomster i. Humlebierne er helt pjattet med dem.


Havebordet i aftensol.


Det store staudebed begynder så småt at blomstre, men der er stadig rigtig mange knopper. Dette bed vil jeg følge tæt den næste måneds tid. Jeg må sige, at det nok ser bedre ud i virkeligheden end på dette billede. Jeg har klippet natviolerne ned og haveknopurten er også klippet ned, så kan den nemlig nok nå at komme igen.


Man kan dog godt se, at det er godt tilplantet. Jeg har tilført flere floks og hestemynte samt en del andre planter og de er allesammen kommet godt op.


Her er et billede fra det lyserøde og lilla krukkebed, hvor jeg er glad for de forskellige sammensætninger. Her er det dværglupin og dobbelt cosmos. Dværglupinen er ikke hårdfør, så den sår jeg også hvert år.


Katteurt og pragtkærte.


Almindelig cosmos, indianermynte og gammeldags mamelukærmer. Man kan også se voksurten ude i højre side.


I dag blev lodden løvefod klippet i bund. De står forrest i bedet. Da jeg fodrer fuglene med forskellige frø, smider de det de ikke kan lide ned på jorden og så spirer det. Så jeg har kravlet rundt og hevet en hel masse græs og ukrudt op. Løvefødderne dækkede godt henover det hele og jeg vidste, at det var godt snasket og fugtigt under. Heldigvis var der kun tre snegle. Jeg frygtede der var flere. Alt i alt har jeg ikke problemer med bæsterne, jeg har nok taget en 12-15 stykker i år. Det ligger på samme niveau, som de øvrige år. Vi har også i år et pindsvin, som helt sikkert hjælper til.


Der var også spiret en hel masse fuglefrø i stenbedet, men det er nu hevet op. Jeg fik et godt råd i går. Man skal kun fodre med solsikkefrø, for dem spiser de allesammen af. Så det vil jeg gå over til fremover.


Jeg skal passe på ikke at komme for tæt på kompostbeholderen, for den indeholder et brumbassebo i år. Men jeg kunne dog godt komme rimeligt tæt på. 


Der er nok 10 æbler på det lille nye træ. Der var et sidste år og det smagte godt.


Kongeliljerne blomstrer. Dette bed trænger hårdt til jordforbedring, og skulle have haft det i foråret, men desværre havde jeg ikke mulighed for at låne bil og trailer mere end 'en gang, så der blev ikke til hele haven.


Guldblomst og appelsintagetes. Begge er sået i april.


I denne æblekasse har jeg morgenfruer og gul staudedigitalis. Begge har jeg sået. Morgenfruerne er sået på stedet for ca. en måned siden og kassen står delvis i skygge. Jeg håber på blomster i sensommeren og i efteråret.


Alchymisten er med endnu. Desværre er den ikke remonterende. Som man kan se er den næsten lige så høj over stativet som i stativet.

I dag har Anders fragtet blomstermuld hjem til mig på sin cykel, så nu skal der laves stiklinger af diverse planter.

4 kommentarer:

Gitte sagde ...

Der ser dejligt frodigt ud i din have. Cosmos er skønne, og dine roser ser bare godt ud.

Esther - Min lille store have sagde ...

Det er da en god ting ved denne mærkelige, kølige sommer; at der stadig er så mange blomster at glæde sig til... :)
Der ser rigtig fint ud i din have :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at få ryddet op i sine bede...............og du har da rigtig mange skønne blomster derude.
Håber ikke at regnen har været for hård ved alle dine blomster.
Rigtig god søndag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer, som jeg er meget glad for. Ja vejret svinger rigtig meget. Fredag var fantastisk, lørdag og i dag søndag har været helt efterårsagtige. Jeg tror, mine planter har klaret regnen fint:)
Desværre blæser det meget nu og det er ikke godt!