lørdag den 18. juli 2015

Sommerferie

Hjemme igen
Vi er lige kommet hjem fra flodkrydstogt på Rhinen, som var en helt fantatisk tur. Nu har vi en uge tilbage af ferien, som skal nydes herhjemme. Vores genbos datter har vandet for mig, mens vi har været væk. Alting ser rigtig fint ud, så jeg er så glad for hendes hjælp.


Margurit Daisy er godt igang under oliventræet. Det var små stiklinger, jeg købte hos Odenia.


Øjeblomst, som jeg har sået i orangeriet, blomstrer på livet løs i altankasserne sammen med helichrysum petiolare.


Her ser man altankasserne. Helichrysum har jeg dels overvintret i orangeriet og så har jeg også suppleret med nogle stiklinger fra Odenia.


Frøsået purpur vingetobak.


Et forsøg på at stiklingeformere grønne stikkelsbær fra en busk i min mormors have. Jeg håber, det lykkes. De er godt og vel en uge gamle og de er da grønne endnu:)


Denne dahlia er godt igang og flere andre står med mange knopper. Knoldene har jeg overvintret i avisforede trækasser i udhuset.


Der er knopper i begge mine stiklingeformerede engelske roser. Den ene er Brother Cadfael og den anden er James Galway.


Sidste år fik jeg valmuefrø af Lone fra Komdrup. Dem glæder jeg mig til springer ud. Det er store frynsede blomster og helt lyserøde. Som man kan se, er det store staudebed godt tilplantet efterhånden.


Rosen Parade sammen med Clematisk, som har rigtig mange knopper.


Blå Ridderspore som jeg har byttet mig til hos Lone I Komdrup. De er ikke ligeså høje som hendes, men det bliver de måske til næste år! De er plantet imellem høstanemonerne, som står på spring.


Ukendt rose. Den har store flotte hoveder. Jeg kan rigtig godt lide farven. Rosen er ikke så høj og vokser meget langsomt.


Mit lille stjerneskærmsbed, hvor der også er digitalis og en hvid kongelys, som endnu ikke er sprunget ud - sikkert fordi bedet er placeret i skyggen.


Den sorte kornblomst, som er frøsået i orangeriet, bliver mere og mere blomsterrig. Jeg har tre krukker med denne plante.


Græsserne i æblekasserne ser ud til at have det fint. Der er kommet kolber på nu. Græsserne er også frøsået i orangeriet.


Mine kålplanter har endnu ingen hoveder, men jeg tror, de så småt er ved at blive dannet.


Den første kongelilje er sprunget ud.


Jeg er helt vild med denne rose, som er Heritage. Den dufter helt fantastisk.


Husløg og gul jakobsstige i en æblekasse. Husløget ser lidt spøjst ud, synes jeg! Desværre er to grene knækket af, men dem vil jeg plante i en potte og se om de slår rødder.
Det var rigtig dejligt at være på ferie, men også skønt at komme hjem igen og se, at alting er blevet passet rigtig godt!

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det er altid godt at komme hjem og se det hele, når man har været væk så længe. Jeg kunne ikke huske, hvordan kongeliljen ser ud, men jeg kan se, at jeg har en, der ligner.
Rosen ligner en Valencia, men det er svært at se om det er rigtigt. Frodige altankasser du har.

Vivi sagde ...

Ja det er dejligt at være på ferie, men også godt at komme hjem igen :-)
Hvor har du altså mange skønne hjemmeavlede blomster. Jeg får sådan en lyst til at så mange flere blomster næste år, men må desværre også erkende, at det nok er for tidskrævende for mig, når jeg også har gang i anlæg af min have.

Anne sagde ...

Hej Birgitte,
Det ser godt ud hos dig. Flot blomstrende Dahlia. Skønne altankasser - ja ude er godt og hjemme bedst. Jeg nyder bare denne tid og havens skønne blomstrng. det er godt at have nogen til at se efter krukker og væksthus.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, jeg er også glad for, at det hele er ser så pænt ud. Det er dejligt at være på ferie, men altid skønt at komme hjem!