torsdag den 29. december 2016

Årskavalkade 2016

Tilbageblik på året der er gået og en forventningens glæde på det der kommer.
Jeg vil gerne sige tak til alle her på bloggen, som læser med og evt. lægger en kommentar. Det er så stor en glæde og beriger mit haveliv på en utrolig måde, hvor jeg får mange gode input og lærdom ved at læse med hos mange af jer andre. Tak for året, der er gået, som har været rigtig godt her hos os.


I januar måned var forberedelserne godt igang til kommende foredrag i orangeriet, men også i Midthimmerlands Havekreds, hvor jeg skulle komme og fortælle om såning og stiklingeformering med mere i februar. I orangeriet var det en stille periode i januar.I februar blev alle pelargonierne plantet om og der blev lavet stiklinger. Frøsåningen var også i gang. I marts blev langt de fleste frø sået og det gik rigtig godt med dem.


I april var foredragene startet og der var helt udsolgt til alle foredrag. Det var en rigtig god oplevelse at så mange haveinteresserede kom.


I maj blev alle de hjemmedyrkede planter plantet ud. 


I juli var der godt gang i krukkerne og i resten af haven. Det var en fornøjelse at holde åben have.
I 2017 er jeg kommet til den beslutning, at jeg ikke holder åben have, fordi jeg er ved at omlægge haven ifølge den nye haveplan og det kommer der til at gå meget tid med.

Jeg vil igen til næste år så det meste selv og plante ud. Jeg har allerede bestilt en del frø, som jeg fortæller om en anden dag.


I august var der stadig mange planter og jeg holdt åben have igen to gange. Den ene gang var Midthimmerlands Havekreds på besøg. Besøget var en kombination af foredraget i februar og så havebesøg efterfølgende. Der var rigtig dårligt vejr, men alligevel var vi over 20 og de tog sig god tid til at se det hele, selvom vi nærmest måtte trække i vintertøjet.

I løbet af hele sommeren var jeg til andre åbne havearrangementer og fik rigtig meget inspiration med hjem. Der var også rig mulighed for at snakke have og alle besøgene var en rigtig god oplevelse, som jeg fik meget ud af.


I efteråret var der foredrag igen og også workshops. Det var også en god oplevelse, hvor jeg fandt ud, at gæsterne gerne ville snakke have med hinanden, så det er en god idé med kaffe og kagepause undervejs!


I oktober fik jeg besøg af Havekredsens havearkitekt og det kom der mange nye idéer ud af, som jeg er gået igang med. 


I sensommeren blev orangeriet ommøbleret fordi jeg havde fået den idé at kombinere gammeldags stueplanter med de andre i orangeriet og så skulle de også plantes i gammeldags syltekrukker. Dem fandt jeg billigt i den blå avis. Jeg fandt også en tallerkenrække, som blev hængt op derude. Det er jeg blevet meget glad for.


Her i december fik vi udført endnu et projekt, hvor haven blev udvidet og plankeværket skal flyttes ned i skellet, hvilket giver over en meter mere i hele bredden.

Det var lidt om haveåret 2016 her hos mig. Nu venter et nyt år lige om hjørnet og der er rigtig meget, jeg gerne vil, så forventningens glæde er stor i håb om at tingene lykkes på en god måde.
Den anden dag forsøgte jeg at sætte planter ind på haveplanen og jeg fik noteret en hel del. Jeg fandt inspiration i bøger og blade. Meget af det skal jeg selv så, men der bliver også lidt indkøb af planter. Jeg har fået både gavekort og penge i julegave:) Det bliver en ny måde at plante på, som jeg glæder mig til at vise frem.

Til sidst vil jeg gerne ønske alle et rigtig godt nytår og håber, det bringer godt vejr og mange glæder til os allesammen.

9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Birgitte. Tak for opdateringen. Det er også altid herligt at læse dine oplag. Det beriger vores haveliv. Godt nytår til dig og dine.

Frk. Anemone sagde ...

Dejligt gensyn med 2016, hvor du virkelig har nået meget både personligt og i haven. Imponerende med dine foredrag og åbenhave arrangementer.
2017 bliver vist mindst ligeså spændende med omlægningen af din have - det glæder jeg mig til at følge med i.

Rigtigt godt nytår til dig og gemalen.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Der er sket meget hos dig i 2016, men der kommer til at ske endnu mere næste år, det vil jeg glæde mig til at følge med i.
Godt nytår til dig og Anders

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte!
Sikke et dejligt tilbageblik med masser af god aktivitet. Det bliver spændende at se hvordan det hele kommer til at se ud med jeres haveplan, som tegner utroligt godt.
Rigtig godt nytår!
Hilsner Anette

Susanne Irming sagde ...

Godt nytår - du glade blomster pige :)

Gitte sagde ...

Hej Birgitte,

En dejlig kavalkade fra din flotte have. Glæder mig meget til at se de nye haveplaner.
Godt nytår.

Gitte

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Dejligt tilbageblik på 2016 som på en måde også blev et vendepunkt for din have mht. nye tiltag i orangerie og haveplanen.
Det bliver spændende at følge udviklingen. Jeg synes allerede at den afgrænsning du lavede med stolper i forskellige højder var en spændende ide:-)
Rigtig godt nytår til dig og familien.

Lisbeth

marie sagde ...

Godt nytår, Birgitte, og pøj pøj med alle projekterne.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak skal I have fordi I følger med hos mig. Det er jeg meget glad for. 2016 har været et spændende men også travlt år og jeg glæder mig rigtig meget til hvad dette år byder på.