søndag den 23. juni 2013

Sommerhaven og nye havemøbler

Oversigtsbilleder
Hele ugen og i weekenden har jeg været i haven hver aften. Alle bede er lugede, visne blade og blomster er klippet af, græskanterne er klippet med en saks, fliserne er renset og fejet, den anden gamle frostskadede laurbærbusk er fjernet - jeg er så tilfreds.Velkommen på en rundtur!
Alchymist med mange knopper.


Min Magnoliapind har fået en del flere blade og der er også begyndt at vokse nye grene ud. Jeg håber, det når at vokse en hel del mere inden frosten til vinter.

Dér hvor bregnen nu står og hvor krukken er, er dér hvor laurbærbusken stod. Hækken ser noget sølle ud, den har måske stået i mørke, for det er i dyb skygge. Jeg tror, jeg vil plante broget hosta derinde, som kan lyse lidt op.
Jeg er så stolt over de lige kanter i græsset!!


Mine kongeliljer er høje og fulde af knopper. Jeg tror, der kommer mange blomster på dem allesammen. De står sammen med bonderoser og lægekvasurt og skal gerne tage over, når de er afblomstrede. Bedet er ud mod fortovet, så de forbipasserende kan forhåbentlig også få en god duftoplevelse!


I det lille drivhus har jeg tomater, peberfrugter, en aubergine og hornvioler, jeg snart vil klippe ned i håb om en ny blomstring.Her er mine nye havemøbler. Det var en bekendt, der spurgte mig om jeg ville købe dem billigt, fordi hun tænkte de passede ind i vores have. Der er håndmalede blå kornblomster på og bundfarven er sart gul.


Jeg har lakket møblerne med skibslak for så skulle de ifølge kunstneren kunne stå ude i al slags vejr. Nu mangler der bare en lerpotte med en hvid blomst i!
Nu har vi ikke mindre end fire siddepladser i vores have og kan nu flytte os efter solen. Møblerne er min fødselsdagsgave fra Anders for jeg har snart fødselsdag!

7 kommentarer:

Gitte sagde ...

Der ser dejligt frodigt ud i din have. Du er bare så flittig. Der sker en masse og man kan se at havelivet bliver nydt i fulde drag.

Høneballehaven sagde ...

Nu er det nøjagtig lige så perfekt, som du gerne vil have det Birgitte. Rigtig fint overalt og masser af roser og rosenknopper, godt arbejde du har lavet hele ugen. Det bliver flot med hostaer med broget løv i skyggen.

Fru Friis sagde ...

Hvor ser der fint ud i haven og det er en skøn fornemmelse, når man er lidt på forkant med det hele. Hvor er det også blevet fint rundt om jeres orangeri, sikke meget der er sket på forholdsvis kort tid. Du kan godt klappe dig selv på skulderen over veludført arbejde.

Tillykke med den snarlige fødselsdag og et herligt og unikt havesæt du har fået.

Haveknus herfra... :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejlige oversigtsbilleder du viser fra din have.Alt ser rigtig fint og frodigt ud.Du har godt nok været flittig.Vi har da fødselsdag tæt på hinanden.....jeg har i morgen.Så jeg må vist i seng nu...får gæster til brunch i morgen tidlig.Godnat herfra knus Jette

marie sagde ...

Din have er så fin - jeg kan godt forstå, du er tilfreds.

Landbohaven sagde ...

Hvor har du en smuk have. Hvor ser alting godt ud.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig aften.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Dem er jeg godt nok glad for. Ja, havelivet bliver udlevet for fulde gardiner. Men de sidste dage har vejret da godt nok været noget trælst - fik dog lavet lidt i går.