tirsdag den 11. juni 2013

Stilleben, gul jakobsstige, kæmpeverbena og andre blomster

Gul jakobsstige og kæmpeverbenaen blomstrer og de første knopper i dahlierne er nu synlige..
Der er også ved at komme knopper i mine matrem, det glæder jeg mig til. Lewesia i krukker er også i blomst. Masser af citroner, bonderoser og meget mere.


Gul Jakobsstige, som jeg har både i skyggebedet og i krukker, her er det én af dem i krukker. Dem har jeg selv sået.


Lewesia, som jeg har tre af i tre potter.


Dværglupin, som jeg selv har sået, jeg synes, den er fin!


Kæmpeverbenaen, som jeg også selv har sået, er også i blomst. De står i krukker i det lilla og lyserøde krukkebed ved gavlen af orangeriet. De er blevet meget høje.


I Netto købte jeg i går to lyserøde Kanna, dem har jeg i det samme bed og nu begynder jeg at blive tilfreds med dette bed.


Her er den anden. Jeg vil prøve, om jeg kan finde to spændende lyserøde planter, når jeg skal på plantemarked på lørdag. Der skal lige være et par stykker mere.


Da vi flyttede ind i huset for 9 år siden, stod dette staldvindue i udhuset. Nu har jeg placeret det opad husmuren med en duftpelargonie og det er mit nye stilleben. Duftpelargonien er en Dr.Vesterlund. Jeg synes godt, det kan stå dér.


En af mine potter med ampelpileurt fik denne plads på den nye regnvandstønde i dag. Resten af mine pileurter, skal plantes ud i en hængekurv, der skal hænge ved fordøren. Anders mangler bare lige at hænge den op!


Mit bonderosebed fik jeg luget i går. Når bonderoserne takker af, tager lægekvasurt og kongeliljer over. Det ser allerede nu fint ud. Kongeliljerne er vokset gevaldigt i forhold til sidste år, som var mit første år med dem. Hver aften må jeg dog ud og mase liljebiller i handsken. Heldigvis ser det ud til, at planterne ikke har taget skade.


Under de lave roser langs huset, begynder tæppepileurten af vise sig. Den hedder Darjeeling Red.


Her ses den i nærbillede. Roserne er røde og jeg synes, denne kombination er meget sommerlig.


Bjergknopurt.


Akelejer i det store staudebed. Jeg har lige plantet de sidste akelejer ud her, men de kommer nok  først i blomst til næste år med mindre de beslutter sig for at blomstre senere i år.


En selvsået akeleje.


Tallerkensmækkerne Milkmaid har det fint i det gule dahliabed. Dem har jeg også selv sået.


De første knopper i mine forspirede dahlier.


En god kombination med chokoladeblomst og helichrysum petiolare. Jeg glæder mig til, at de fylder altankasserne helt ud.


Masser af citroner. Mit appelsintræ har også mange frugter, men de er stadig meget små. Limetræet har også frugter, hvoraf én er blevet ret stor. Jeg har plukket 4 limefrugter og 6 citroner, så det går godt! Alle tre citrus har fået middelhavsjord og så gøder jeg vandet ca. hver 3.gang jeg vander. Dette sammen med at de står ude, er virkelig noget, de kan lide. Alle tre er allerede vokset godt.

6 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du har da godt nok mange planter at holde styr på.Her hos mig er det bonderoser-pæoner- lupiner og storkenæb der er de dominerende.Dr små rosa calla er bare så fine.Nu mangler vi bare lidt vand foroven.God aften knus Jette

CuginaK sagde ...

Det ser rigtigt dejligt ud, både dine lyserøde krukker og alt det andet. Jeg er vildt med jakobsstiger, alle farver - men også med alt muligt lyserødt :) Jeg har haft dvæglupinen (eller i hvert fald en, der ligner) for et par siden og den har selvsået sig de sidste par år. Jeg ved ikke helt endnu i år, for det er i halvskygge, men der står en lupin, der hvor den plejer at være. Ikke i store mængder, men lidt kan jo også være godt. Kh Anne Mette

Lene sagde ...

Der sker da noget hos dig.
Man kan godt se at i bor i byen, tingene er lidt længere fremme hos jer end de er her ude på landet.
Mine matrem er også i knop, men det er dem der har sået sig selv ude, dem jeg har sået i drivhuset er ikke så langt endnu.
Jeg bliver vist nødt til at købe kæmpe verbena i år, de plejer at så sig, men det er godt nok ikke mange jeg kan finde.
Vi ses på lørdag.
Med venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Som sædvanlig har du mange hjemmesåede planter, din jakobstige med gule blomster er meget fin, også den lille dværgllupin ser godt ud.
Den ampelpileurt jeg fik af dig, har jeg plantet i ørkenbedet bag en sten. Jeg husker at vande den, og den ser ud til at trives fint der. Jeg læste om den på nettet og så, at det kunne være en god placering, så skulle den kunne overvintre.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Der da rigtigt gang i de hjemmesåede planter. Skønt at vi nu skal nyde arbejdet fra det tidlige forår ;o)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, jeg er spændt når alle mine krukker når der viser sig lidt flere blomster, så skal jeg tage en masse billeder!
De sidste to dage har det regnet - i dag næsten hele dagen, det er noget haven kan bruge.