fredag den 29. juni 2012

Skyggebedet

Lodden løvefod dominerer!
I dag fik jeg endelig luget skyggebedet. Det var ikke fordi, der var meget ukrudt, men det er besværligt at komme til, så derfor tog det et par timer, inden jeg var færdig.
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om dette bed. Det er kun med hvide og cremegule farver, men jeg synes, der er mest grønt, men noget blomstrer først senere.


Bedet er et hjørnebed, der er bueformet. Langs hele stenbuen har jeg lodden løvefod skiftevis med gul kæmpeprimula. Primulaen blomstrer ikke endnu, men det varer nok ikke længe.


Her ser man primulaen lidt bedre. Til højre har jeg tre påskeklokker. Som man kan se, er der stadig blomster i dem.
I bedet har jeg mange ting, blandt andet drejeblomt, hvid løjtnantshjerte, natviol, hvid jakobsstige, nyserøllike, cremegul røllike, staudedigitalis, hosta, bregner, bronzeblad og en kæmpe hvid kvan.


Her er det forrest påskeklokker, til venstre en hvid løtnantshjerte og i midten natviol og jakobsstige. Der er også en hvid dobbelt akejele, som er afblomstret. Jeg klippede alle løgvæksterne ned, de var mere eller mindre visne allesammen og det så så sjusket ud med dem imellem stauderne. Bedet blev tilplantet i efteråret, så derfor er planterne ikke så store endnu, at de kunne dække alle de nedvisne løgplanter.


Her ser man de gule dagliljer, som er på vej, bagest kan man se endnu en hvid løjtnantshjerte og til højre er det en brogetbladet .... jeg har glemt hvad den hedder, men den får gule blomster. Til højre for løjtnantshjerten tror jeg nok, det er drejeblomst og til venstre er det bronzeblad.


Her er det grene fra den uægte jasmin, der blander sig med bronzeblad og lodden løvefod og en hvid løjtnantshjerte.


Her kan man se den blå hosta og til venstre for den er det staudedigitalis, foran er det dagliljer og løgvækster, der har smidt sig langs jorden, men ikke er vissen. Helt til venstre er der endnu en løjtnantshjerte. I bunden af alle billederne er der laubærbusken man kan se.


Her er den hvide kvan, som nok er mere end 2 meter høj. Den står allerbagest helt opad plankeværket.


Det her billede har jeg taget for at man skal se bregnerne, som også er bagest ligesom kvanen. De store grene forrest er den uægte jasmin.


Her ser man en løjtnantshjerte, som er hvid. Jeg har vist en 3-4 stykker i alt og allesammen har sådan lidt gulgrønt løv. Måske skyldes det skyggen.
Jeg er lidt så som så med dette bed og tænkte, da jeg lugede det, at man måske skulle lade lodden løvefod og kæmpeprimulaerne brede sig uhæmmet med gule staudedigitalis i baggrunden opad laurbærbusken. Men nu må jeg se, om der kommer flere blomster i de øvrige planter.


Nu er irisserne i fuldt flor. Jeg synes, de er SÅ flotte!

Klokken 7 i morges ankom tømrerne, men desværre ankom foldedøren først ved middagstid, så de nåede ikke at sætte den op. Men elektrikeren har været her.


Inden elektrikeren kom, gik jeg i gang med at male muren. Han fik lavet strømmen og sat den fugtregulerende ventilator op. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik malet i dag og det hele har fået to gange. I morgen kommer min bror og lægger gulvklinker og så skal jeg heldigvis ikke først til at male bagefter.


Tømrerne satte plastik op i det stykke, hvor foldedøren skal i, så der ikke regner ind, når der skal lægges klinker i morgen.


Her ligger foldedøren i indkørslen! Jeg glæder mig til i morgen, når der skal lægges klinker!


5 kommentarer:

Heidi sagde ...

Så tæt på mål ;o) står du ikke udenfor med alle dine ting og tripper, det ville jeg gøre ;o). Det bliver et kanon orangeri, glæder mig til at se mange billeder derfra når du er flyttet ind ;o)

Høneballehaven sagde ...

Godt du fik malet, så du kan få klinker på i morgen. Det bliver spændende at se det med klinker.
Dit bed er godt nok noget grønt nu, men det hjælper nok hen ad vejen. Løvefod dominerer meget og breder sig meget, men lad os nu se om, det ikke bliver flot. Dine iris er i hvert fald flotte.

Frk. Anemone sagde ...

Næsten færdig... Det flotte orangeri bliver da en drøm af en udestue. Glæder mig til at se den møbleret.

Dit creme-lysegule bed er måske lidt fersk, men jeg følger godt med for jeg drømmer også om et lysegult bed. Måske der skulle et par mørke ting ind som kontrast - f.eks noget blåt/lilla?

God weekend

Helena sagde ...

Nämen du har oxå ett grönt inlägg idag :-) vilket sammanträffande!
KRAM från mig!

Birgitte sagde ...

Hej Heidi. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jo, jeg glæder mig rigtig meget og er allerede ved at tænke over hvordan det skal indrettes.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg må væbne mig med tålmodighed og se, om blomsterfloret bliver større i skyggebedet!

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Det var en rigtig god idé, du kom med dér. Jeg tror faktisk, det vil være flot med noget mørkt lilla eller blåt. Det tror jeg nok, jeg vil forsøge mig med!

Hej Helena. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Ja, det grønne er også skønt!