lørdag den 16. juni 2012

Lidt godt fra haven og byggeriet har ligget stille i over en uge

I dag har det regnet, lynet og tordnet, men det startede ellers godt!

I dag har jeg været med Pelargonieklubben Nordjylland til blomstermesse i Østre Anlæg i Aalborg. Vi solgte godt - stortset udsolgt, men da jeg cyklede hjem, regnede det voldsomt.
Solen brød frem ved spisetid og jeg gik ud i haven for at inspicere.


Jeg fik lidt flere pelargonier med mig hjem, så nu har jeg efterhånden en lille samling igen!
Når orangeriet er færdigt, skal de stå dér.


Mit dahliakrukkebed er godt på vej op. I krukkerne forrrest har jeg blandt andet solsikker Italian White, som er sået med frø, jeg høstede sidste år i haven. I altankasserne har jeg cremegule tallerkensmækkere.


Mine tvillingblomster trives fint på mit "teater".


Den lille stedmoder fik jeg af Jette fra "mit lille gods", da jeg var til blogtræf på Samsø. Den står også på mit teater.


Den nederste hylde på mit teater.


Den øverste hylde. Det trænger til, at jeg får klippet lidt visne blomster og blade væk. Det må jeg se at få gjort.


Min røde pralbønne vokser som om den fik betalt for det!


Mine grønne rævehaler vokser fint sammen med de abrikosfarvede roser. Langs hele stenkanten har jeg sået abrikosfarvede tallerkensmækkere, man kan godt se dem skyde op langs stenene. Jeg har også sået limegrøn og abrikosfarvet Frøken Hat (Kan ikke ses her), men de skyder også fint. Min limegrønne tobaksplante, som jeg også har sået, kan jeg ikke rigtig få øje på. Solsortene har haft noget travlt i bedet, så jeg er bange for, at de har spist disse frø!


Den kirsebærrøde rose "Parade" , tror jeg nok, bliver den første rose i haven i år. Knoppen er i hvert fald længst fremme. Det er en klatrerose.


Min lupin Blossom er blå! Det var en skuffelse, men jeg har set det samme på andre blogge. Det var vist en fejlleverance.


Mine natvioler blomstrer stadig lystigt i mit trekantede staudebed. Jeg tror, de breder sig ret meget. Det er vist en plante, der skal holdes i ave!


Mit irisbed er fuld af knopper - det skal også lige luges, når der bliver tørvejr. Jeg var ellers lige ved at tro, der ingen blomster kom i år, fordi jeg flyttede dem allesammen i marts måned, men der har faktisk aldrig været så mange knopper, som der er nu!


Dianthus "Maggie" under roserne i de ovale bede springer snart ud. Det glæder jeg mig meget til. De har vokset sig godt store siden jeg plantede dem for et år siden. Dengang fyldte de ikke mere end ca. 10-15 cm i diameter, nu er de nok dobbelt så store. Jeg kunne godt tænke mig at dele dem til næste forår og få dækket hele bunden med dem.


Lægekvasurten, der står sammen med bonderoserne, er ved at springe ud nu. De trives rigtig fint.


Byggeriet har ligget stille i mere end en uge. Der er vist lidt forsinket levering på tagryggen til taget. Som man kan se, har de lagt aluminiumsskinner på spærrene og gjort klar til tagdækning på huset og ved skorstenen. Taget ligger allerede ude i vores indkørsel.


Håndværkerne har lovet mig, at byggeriet er færdigt om 14 dage! Jeg har allerede købt træpillebrændeovn og aftalt montering af denne samt lavet en aftale med min bror, som skal komme lørdag den 30.juni og lægge flisegulv. Indtil videre tror jeg på, at vi nok skal nå det. Jeg formoder, at håndværkerne arbejder hver dag de næste to uger!


Tomatplanterne er pottet op og har det fint i drivhuset. Men der er ingen tomater endnu!


Mine hjemmesåede violfrøstjerner har det også fint i drivhuset - de er meget vandkrævende.


Min overvintrede chokoladeblomstknold vokser fint. Det var kun den ene der kom op ud af de to, jeg har haft stående hele vinteren i mit blomsterrum! Til højre ser man mine stolte kavalerer, som er sået direkte ude i krukken. Der blev til to krukker ud af et brev, men så står de også tæt!


Vores havemøbler står fint på deres nye plads i solen hele dagen og hele aftenen.


Rosen "Gerbe Rose" kommer fint i sit stativ. Det er en skyggetålende rose og den står også i skygge en del om eftermiddagen. Selvom planten er lille, er den alligevel fyldt med knopper! I det andet stativ vokser rosen Alchymist og også den har knopper, selvom den er lige så lille som denne.


Roserne Geoff Hamilton og James Galway, der midlertidigt er opmagasineret i krukker på grund af byggeriet, er også fulde af knopper. Det er jeg så glad for, da jeg var bekymret for om de overhovedet kunne tåle at blive gravet op og midlertidigt placeret sådan. Men det ser fint ud og nu kan de forhåbentlig snart komme ud i et nyt bed, jeg skal lave langs med orangeriet.
Om to uger har vi ferie - jeg glæder mig så meget og trænger også til det, da vi ligger vandret på arbejdet. Dette blev vist temmeligt langt. Jeg håber, I havde lyst til at være med hele vejen. Rigtig god lørdag aften!

10 kommentarer:

Hanne i haven sagde ...

Jeg synes nu ikke det var for langt dit indlæg. Det var hyggeligt at høre lidt nyt fra flere områder i din have. Det ser godt og frodigt ud det hele :-)
Hvor bliver jeres konservatory bare flot, det begynder virkelig at se færdigt ud nu.

Helle sagde ...

Der sker meget i haven lige nu og med fortælling fra det nye orangeri....ja så skal indlægget jo fylde lidt - og det gør ingenting.
Tvillingeblomsten vandt mit hjerte - den er da så sød der i krukken.

Fra frø til blomst sagde ...

Hvor har du gang i meget spændende i din have. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke købte tvillinge blomster, da jeg så den i Netto, den er så sød.
Nu kan man rigtig se, hvor smukt jeres orngeri bliver :-)

Høneballehaven sagde ...

Jeg har været med hele vejen, og det var spændende at læse om det hele og genkende rævehalerne hos dig :o) de er så fine.
Jeg har også tvillingeblomst i en krukke, de er nemme og blomstrer flittigt.
Glæder mig til at se billeder af din Gerbe Rose.
Håber orangeriet bliver færdigt til den hårdt tiltrængte ferie.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at se min lille blomst hos dig.Det er lidt surt at byggeriet ligger stille,men krydser fingre for at det bliver færdigt til tiden.Mange fine ting du viser.Håber vejret er med dig når du skal holde
ferie.Har selv lige været i London Med Gitte og datter.God weekend fra Jette

Bente sagde ...

Det var da en fint indlæg... og nogle fine pelargonier du fik med dig hjem Birgitte!
Kan godt se, at du lægger an til mange spændende ting i dit nye orangeri.
Jeg troede chokoladeblomst var hårdfør - der fik jeg lige lært noget nyt. Så må jeg vist hellere sætte den op i en krukke!

Anne sagde ...

Hej Birgitte,
I har sandelig gang i meget. Dejlige billeder.
Smukke pelargonier. Jeres orangerie ser så godt ud. Jeg har overskud af "Rosengéranie" Citrusduft og lysrosa blomst og giver gerne dig en, når det passer og Orangeriet er færdigt.

Mette - Villa Landly sagde ...

Hov... jeg faldt lige over din blog, da jeg søgt på vintønder og regnvand. Jeg har nemlig 2 styks, som skal sættes op til regnvandtønder. Sikke mange skønne projekter du har gang i - fantastisk byggeri, spændende og se det færdigt ;o).

Birgitte sagde ...

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for at du kunne lide billederne!

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Ja, mine tvillingblomster synes jeg også er rigtig søde. Jeg tror nok, de kan vokse så meget til, at de vokser udover krukken. Det håber jeg.

Hej Gitte. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg købte tvillingblomsterne i Netto og de kostede ikke ret meget. De var lidt pistne, men nu er de da livet gevaldigt op!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Godt at rævehalerne trives. Jeg glæder mig til at se blomsterne på dem. Jeg skal nok tage billeder af Gerbe Rose. Den er jeg også selv spændt på. Det er den første rose, jeg har hørt, kan tåle skygge, men nu ved jeg, at på Rosenposten har de flere.

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Ja din lille blomst er rigtig sød og jeg er meget glad for den. Du kan tro, jeg glæder mig til ferien og de næste to uger er jeg også spændt på, for byggeriet skulle godt nok gerne blive færdigt.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja, nu har jeg lidt pelargonier igen! Chokoladeblomst skal behandles ligesom dahlier. De har en knold i jorden, man skal overvintre.

Hej Anne. Tusind tak for din kommentar og for dit tilbud. Jeg vil da meget gerne modtage en rosengeranie. Jeg vil nemlig rigtig gerne have mange pelargonier i orangeriet.

Hej Mette. Tusind tak for din kommentar og velkommen. Håber du kan bruge vores metode til regnvandstønderne. Min mand har jo udtænkt et avanceret system med vandslanger!

Landbohaven sagde ...

Tillykke med dine ny pelargonier.
Fint sted dine havemøbler står.
Tak for de mange gode billeder fra din smukke have.
Ha` en dejlig dag.