tirsdag den 12. august 2014

Regnvejrsbilleder

Efter regn kommer sol og så kommer der regn!
Det har regnet rigtig meget i dag og alle mine planer om havearbejde i aften er gået i vasken! Der er simpelthen for vådt! Lige nu skinner solen og jeg skyndte mig ud med kameraet. Hvis solen skinner resten af aftenen, kan det være jeg smutter ud en tur!


Hostablomst.


Alle hostaerne blomstrer i truget. Og jeg er Meget glad for mine heucheraer!


Denne digitalis blomstrer for 2.gang! Stænglerne er bare nu meget kortere end første gang, men det gør ikke noget.


Sølvsalvien er vokset godt. Den er meget nem at så! Den skulle være flerårig. Jeg såede den ultimo marts og plantede den ud ultimo maj og den fik ret hurtigt fat og voksede godt.


Denne er købt, jeg mener, den hedder sølvhjerte? Den er også flerårig. Efterhånden har jeg en del stauder i krukker, nogle visner ned og andre står med grønt løv hele vinteren. Denne visner ned. Til hjælp har jeg planteskilte i krukkerne, så jeg ved til foråret, hvad der er i den. 


Jeg forsøger at plante de stauder, der står med grønt løv om vinteren, for så kan krukkebedet tage sig godt ud på den årstid også. Jeg har dog i år plantet en 4-5 krukker med hjemmesåede hostaer og de visner jo som bekendt ned. Det har jeg valgt alligevel, da hostaer er så fine nogle bladvækster, der passer ind overalt. Her hos mig er de plantet i det hvide og grå bed.


Det har blæst voldsomt søndag og mandag, så jeg måtte ud og binde dahlierne op. Jeg havde dog ikke en særlig god snor, så jeg har brugt tykt garn, der er stærkt nok til formålet. På afstand ses det ikke! Der er et par eller tre planter i dette krukkebed, der skal klippes ned. Planterne står med frøstande, så jeg vil samle frø inden nedklipningen.


Jeg har plukket rigtig mange visne blomster af i dette bed og der kommer bare flere og flere knopper. Lige nu blomstrer også den gule solhat, som man kan se lidt nede i modsatte ende med en mørkere gul farve. (Jeg vil tage nærbillede senere) Det var en lille stikling, jeg købte for en 10'er.


Blomst i kæmpeverbena tæt på. Deres stængler står rank og strunk endnu, selvom blæsevejret var temmelig kraftigt.


Purpurfarvede dahlier.

 Pink dahlia fra samme bed som den ovenfor.Bedet set fra siden. Forrest i bunden er der heuchera og purpur kongelys, som dog er ved at visne ned! Udover dahlierne i pink og purpur farver, er der rød rævehale med mørkt løv og mørkbladede kannaer.


Her er bedet forfra.
Det er faktisk lykkes mig ret godt at få mange bomster i dahlierne, men de får også gode betingelser med Claus Dalbys krukke muld, rigeligt vand og et godt sted i solen.


Flere dahlier. Dette billede tog jeg for at vise, hvor mange knopper der er i den. Den har haft det lidt hårdt i vinden, men det har heldigvis ikke forhindret den i at sætte mange nye knopper.


Denne lyserøde blomstrer også villigt.


Det lilla og lyserøde krukkebed her ved gavlen er sådan set flot nok, men det har ikke levet op til mine forventninger. Jeg havde forventet et større og længerevarende blomsterflor. Måske skulle jeg prøve med nogle buske imellem med lyserøde blomster.


Et vådt staudebed. Nu er det endelig ved at komme godt igang!
Det går hurtigt nu med at oploade billeder med vores nye bredbånd, det er herligt!

6 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! nu er der ved at komme rigtig gang i dine krukkebede.
Kan bedst li det ved dit lille drivhus............synes det er mest harmonisk med variation i højden.
Mine limefarvede alunrod er desværre gået til her i tørken.
Men jeg viser også de smukke dahlia der blomstre så smukt lige nu.
Og min magnolie Susan har fået en del nye knopper.........det har jeg aldrig set før.
God aften Knus Jette

Susanne sagde ...

Jeg skal da lige love for, at der er godt gang i dine dahlia'ër. Du må kunne plukke mange buketter af dem - og det er skønt, at de blomstrer mere jo flere blomster man klipper.

Sølvsalvien ser rigtig fin ud og hvis den er flerårig, så kunne jeg godt finde på at så den i foråret. Tror den kunne være flot i mit bed med sart gule og limefarvede blomster.

Selvom du gerne ville i haven, så må du da også værdsætte regnen. For har I ikke haft det voldsomt tørt ligesom mange af os andre?

Høneballehaven sagde ...

Flotte dahliaer og krukker i det hele taget. Din røde rævehale ser flot ud, jeg har kun den grønne med frø fra dig.
Jeg er noget misundelig på alt det regn, I får. Her er det blæsevejr og solskin, så det hele kan tørre noget mere.
Godt du også har fået kode på, for du fik også mange spam mails.

Frk. Anemone sagde ...

Haven har da helt sikkert haft godt af regnen, men ærgerligt når planterne vælger omkuld.
Glæder mig til at se det hele i morgen aften :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Ja, velkommen Ulla i haven i morgen. Det er herligt med al den regn, men ikke rart at arbejde i alt det våde og jeg vil jo gerne have det skal se pænt ud til i morgen! :)

Anonym sagde ...

Hej, berbena bonaerensis har det fint i vind , den hórer hjemme et seted hvor vinden blaeser meget hele aaret rundt! Hilsen fra Argentina