fredag den 8. august 2014

Blomster i august

Og ny hurtigere internetforbindelse - bredbånd!
Der er meget i blomst lige nu, men også mange, hvor jeg kan begynde at samle frø! I går var der gæster til åben have, selvom vi fik en regnskylle lige inden. Derefter blev det et rigtig dejligt vejr! Det var så hyggeligt.


Ampelpileurt. Den har faktisk selvsået sig nogle steder mellem fliserne og så har jeg ladet dem være fordi det kunne være sjovt, hvis jeg fik en plante ud af det!


Der kommer flere og flere blomster i klatre-løvemunden og nu fylder den hele stativet. Jeg håber, den blomstrer lige til frosten. Jeg såede frøene i starten af marts måned og der gik en måneds tid før den for alvor fik fat og begyndte at vokse. Derefter gik det stærkt.


Der er både mange blomster og mange knopper i det citrongule bed. Af en eller anden grund har jeg svært ved at plukke ind til buketter, jeg klipper kun de visne blomster væk! Jeg kan ikke rigtig nænne at klippe blomsterne af, selvom jeg godt ved, det kun giver endnu flere blomster!


Kanna blomst.


Solhattene er i fuldt flor nu. Vi har fået regn i nat og en byge i går aftes, men jeg tror ikke, bedene er vandet helt igennem endnu. 


Høstfloks, som nok har taget lidt skade af tørken. Dette bed vil jeg gerne forbedre lidt med nye planter - gerne nogle tidlige floks og så lyserøde hestemynte. Jeg har allerede fået at vide en god sort her på bloggen, så jeg skal surfe på nettet. Jeg venter dog en måneds tid. Derudover er det også tiden at jordforbedre bedet. Det gør jeg med kommunekompost, som jeg kun har haft god erfaring med! Ca. hvert 3.år i april måned kommer jeg godt 10 cm kompost ud i bedet.


Hjortetrøst blomstrer nu. Den vil jeg gerne prøve at så næste år.
I mandags var jeg på udflugt. Jeg havde lavet en aftale med min redaktør, som bor i det lækreste hus med bondehusvinduer der er malet lilla, og rundt om huset er der lavendler med samme lilla farve. Jeg fik lov til at komme og plukke stiklinger. 60 styk blev det til. Jeg er nemlig begyndt at lave stiklinger af forskellige planter, så jeg har noget at vise frem til mine foredrag her i efteråret. Tilmeldingerne begynder så småt at komme ind på mail og jeg glæder mig!
Jeg har en plan med lavendelstiklingerne - det skriver jeg om en anden dag!


Nu blomstrer den clematis, jeg klippede ned i marts. Jeg troede faktisk den var gået ud, men pludselig var den vokset op af plankeværket. Jeg ved ikke hvad det er for en, men jeg er helt vild med farven!


I efteråret såede jeg to forskellige clematis og satte potterne ud på et beskyttet sted i haven. Det blev i bunden af haven op af plankeværket. Nu spirer de! Jeg har fået frøene foræret og har læst at de kan være to år om at spire. Så det gælder om at være tålmodig! Og det er jeg bare ikke! Så jeg havde egentlig glemt potterne indtil jeg kom forbi i går og så til dem!
Nu fandt jeg ud af, at vores nye bredbåndsforbindelse faktisk er hurtigere til at oploade billeder! Men jeg synes ikke, det var markant hurtigere!!

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Måske er din clematis Jackmanii, den blomstrer sent.
Min ampelpileurt har vist ikke sået sig selv, jeg har spejdet efter den. Jeg kender godt det med ikke at kunne nænne at plukke ind, sådan har jeg det også :) Jeg nyder dem i haven i stedet, der er jeg jo alligevel næsten hele tiden.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Den er da bare sød den lille ampelpileurt.
Og dit citronbed ser også rigtig godt ud.
Jeg plukker heller ikke så meget i min have...........men nyder blomsterne derude.
Dejligt med en hurtigere net forbindelse.
God weekend knus Jette

Unknown sagde ...

Hej Birgitte
Det var hyggeligt at være til åben have hos dig i torsdag, vi lader os ikke skræmme af lidt regnvejr.
Du har virkelig en dejlig have med rigtig mange blomstrende planter og et skønt orangeri.
Hilsen
Birgitte

Ødisserne sagde ...

Hej Birgitte, spændt på at høre hvordan du gør med auguststiklinger af lavendel. Jeg prøvede sidste år og tog dem ind i en uopvarmet stue vinteren over, og der gik vist mug i dem. I år har jeg taget forårsstiklinger og de har jo bare været ude og er lykkedes godt. Så det må snart være tid til at få dem i jorden. Ja for pokker, men hvor? Jeg har en vild idé om at tage nogle af vores terrasse fliser om ind mod bedet, hveranden eller noget i den dur, og så forsøge at sætte dem der. Håber du lykkes med stiklingerne. Hilsen Lene

Gabriel garden sagde ...

Sempre tutto molto bello! Complimenti per l'articolo di giornale :) un saluto!

Iben sagde ...

Hejsa :) Ampelpileurt er bare så bedårende :) og hold fast hvor er dine Dahlia flotte .. jeg har slet ikke fået sat nogle i år .. men NÆSTE år :) :) Tak for kigget :)
Knus Iben

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Mine lavendelstiklinger ser ud til at have det fint og mine krydderurte-stiklinger vokser helt vildt! Det må jeg vist lave et indlæg om en af dagene. Jeg er faktisk meget glad for alt det, der er i blomst lige nu.