onsdag den 27. november 2013

Haven netop nu - 2 -

I dag er det mildt i vejret, men ret blæsende!
Jeg fortsætter rundt i haven i dag, og må sige, at jeg er forundret over så fint mine stauder i krukkerne har det.


Her er det det gule krukkebed, men lige nu er det bare grønt. Åbenbart selvom der har været frost.


Mine to hængepil har mange visne blade, men der kommer nye inden under. Det et lidt underligt! Men jeg må nok sige, at når jeg ser, hvor fine grønne mine krukkevækster er, selvom de står i frost, blæst og regn og sol uden at tage skade, så kan jeg altså kun blive i godt humør.
Med sådan en "vilje" planterne udviser trods dette, så bliver jeg glad over at se det og tænker at det er en fantastisk kraft, som naturen og planterne er i besiddelse af. Det kan man da kun blive i godt humør af?


Her er det det hvide og grå bed, jeg troede egentlig at lammeører visnede ned, men de er stadig fine i krukkerne!


Her er det den sydvestlige del af haven.


Orangeriet skal lige med igen i dag!


Mit skyggebed er helt "forgyldt" med bladguldet!


Ligeså mit trekantede staudebed.


Her ses det fra en anden vinkel. I år lader jeg de visne grene stå med frøene, for at fuglene kan få noget at spise og fordi jeg tror, det beskytter rødderne mod frosten. Sidste år klippede jeg alle staudestænglerne ned i efteråret og i foråret var der nogle stykker, der ikke kom op. Jeg ved ikke om der er en sammenhæng, men jeg tror på, at det kan svare sig ikke at klippe dem ned.
I morgen eller i overmorgen kommer del 3 i Haven netop nu.

6 kommentarer:

Henrik Mikaelsen Havehjernen sagde ...

Hej Birgitte,
Tror du har ret i at det kan være en fordel IKKE at klippe stauderne ned. Jeg prøver at lade være...men har måttet gøre det for at kunne flytte de eller komme til at lægge løg.
Orangeriet må være dejligt på denne tid!
Havehilsner fra Henrik Havehjerne

Høneballehaven sagde ...

Ja det er en forbavsende livskraft planterne er i besiddelse af. Jeg venter helst med at klippe til foråret, med mindre det er noget, jeg gerne vil af med, men det hjælper som regel ikke, i hvert fald ikke med asters :)

Landbohaven sagde ...

Jeg plejer altid at klippe stauderne ned, men det har jeg altså ikke nået i år.
Jeg ved ikke om det er bedre at lade dem stå, men smukt ser det da ud når frosten tager fat.
Fine billeder. Tak for kigget.

Vivi sagde ...

Det beskytter helt klart dine stauder at lade blade og frøstande være vinteren over. En del frøstande er oven i købet rigtig flotte, når de står med rimfrost eller sne på hen over vinteren.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg har klippet alle de slimede planter af mine hosta.
Men har ellers lade mine stauder stå med toppen på.......og som Vivi skriver så ser det jo dejligt ud når der kommer rimfrost på.God dag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for og glad for, at I er enige i at lade stauderne stå med de visne pinde. Jeg håber ikke vi får alt for meget sne og frost, det er så besværligt! Men det ser flot ud, når planterne er dækket med lidt hvidt sne!