mandag den 23. januar 2012

Black Zebratomater, blommetomater og squash

Jeg har samlet frø fra økologiske grøntsager!
For et par måneder siden fik vi en madkasse fra http://www.aarstiderne.dk/ hvor der blandt andet var black zebratomater og nogle blommetomater, der var rillede i faconen. (Desværre ved jeg ikke hvad disse hedder). Det smagte rigtig godt og jeg tog frø fra, som jeg har gemt til nu.

Black Zebra
Jeg tog rigtig mange frø fra denne sort og sammen med de andre frø, såede jeg dem i æggebakker i så- og priklejord. Jeg ved ikke om dette er ideelt, men det skal prøves. På nettet har jeg læst, at tomatfrøene spirer i løbet af 4-6 dage, så jeg venter med spænding!

tomatfrø og squash-frø
Jeg har aldrig prøvet at så hverken tomater eller squash før, så jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad der kommer ud af det!
Jeg synes, jeg har læst et sted, at det er årstiden nu til såning af disse frø, så derfor har jeg kastet mig ud i det nu og så håber jeg på, at planterne er store nok til maj til at komme ud i drivhuset!

9 kommentarer:

Karina sagde ...

Det bliver spændende at følge med.
Flot tomat:-)

-karina

Susanne Irming sagde ...

Hej Birgitte.
Jeg vil ikke tage glæden fra dig, men det er lige tidligt nok at så tomater o.l. nu. De vil sikkert spirer, men blive ranglede og svage på grund af manglende lys.

Hyg dig med småplanterne alligevel, og så evt. et nyt hold i marts/april.

Derimod kan du så småt lægge an til at så peber og chili.

Kig evt. med på www.havenyt.dk. her er råd og vejledning om hvornår man sår diverse grøntsager, og hvordan.

Helena sagde ...

Tomater luktar ju så gott när man gnor på bladen så att så själv är det ju väl värt :-)
KRAM från mig!

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja min tanke var også, at det var for tidligt. Jeg har kun sået tomater en gang, det var sidste år, og da begyndte jeg først i marts eller april. Jeg fik nu ikke noget udbytte af dem, de rådnede i den våde sommer. Men held og lykke med dine om ikke andet så næste hold, du sår :o) For øvrigt ser det ud til at være spændende tomater .

Ina sagde ...

Jeg har ikke drivhus, så jeg sår først tomater til april, ellers bliver de for ranglede inden de kommer ud.
Men du kan da bare så igen en gang til senere, og så se om du kan få et par af de tidlige til at blive til noget i en lys kold vindueskarm.
Pøj pøj med projektet ;-)

Staudefeen sagde ...

Er lidt ked af at skrive det, men det er desværre alt for tidligt at så tomater - det sker omkring marts måned. De går simpelthen til pga. det manglende lys - og varme. Men måske lykkes det alligevel? I hvert fald spændende med de skønne sorter - jeg går selv op i spændende tomatsorter :-)

Kh. Marlene

Staudefeen sagde ...

Se evt. her ang. såning, sorter osv. http://staudefeen.blogspot.com/2011/03/tomater-tomater-tomater.html

Bente sagde ...

Ja meget for tidligt - men tænkte, om du kunne forsinke processen ved at plante om i lidt større potter, når de har spiret og er blevet 3-4 cm, og så igen når de er 8- 9 cm. Det er spændende, om det går.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres kommentarer. I kan være helt rolige, Jeg har hverken mistet modet eller glæden over min såning. Jeg tænkte godt nok Ups, jeg må have husket helt forkert, men jeg tror på, at mine frø nok skal blive til noget og Bentes råd med at plante om og evt. plante dem lidt dybere et par gange, tror jeg,kan være løsningen. Nu må jeg først se om de overhovedet spirer. De står i en vindueskarm herinde i huset! Jeg vil ihvert fald lige tjekke de hjemmesider I råder mig til, så jeg kan blive klogere. Mange tak skal I have!