fredag den 27. oktober 2017

Sidste del af haveplanen, del 6.

Haveplan fuldført.
Der er blevet plads til flere planter, som jeg lige skal finde ud af hvad skal være.
Det sidste, der manglede var i den skyggede del af haven og så den sidste græselipse, der skulle være under hængepilen.


Fuglehuset er flyttet ind midt i skyggebedet og jeg har lavet en lille trædesti fra terrassen og ud mod fuglehuset. Den runde bue med sten er for at markere en græselipse, hvor den uægte jasmin står i øverste ende af græselipsen. Jeg har flyttet rundt på bregner og fredløs, hvor bregnerne er kommet lidt op mod plankeværket og op mod hækken. Jeg gik fra idéen med at plante dem mellem hostaerne, da jeg kom frem til, at det vil se rodet ud. Jeg flyttede bronzeblad, så den nu står i hjørnet mellem plankeværk og hæk. Dér kan den blive rigtig stor.


Montbretiaen har jeg flyttet, så den står lidt mere for sig selv og så har jeg plantet kugleprimula ud mod terrassefliserne og langs buen på det græs, man kan se nederst til højre,som skal blive til en elipse. Forinden havde jeg gravet en del planter op og nu er der sået græs i højre side af billedet. Som man kan se, er der en del bar jord, hvor der er plads til flere planter:)


Det er her under hængepilen, jeg har sået græs. Langs buen foroven har jeg plantet alle mine lammeører.


Fra trædestien og i hele nederste halvdel af billedet, hvor der er bar jord, er nyt og skal plantes til. Til venstre for trædestien har jeg sat lodden løvefod og til højre har jeg plantet mine rabarber.
I bedet bagved har jeg sat en sukkertop og flyttet fjerbusken længere ned mod midten, hvor den har fået lidt mere plads. Alle hostaer og påskeklokker har jeg ladt være dér hvor de var.


Her skal der også være en græselipse. Den skyggede del af haven er til højre. Rosenstativet man kan se ved siden af plantevæggene er flyttet et godt stykke mod højre i det nye bare jord, jeg viser på billederne ovenfor. Det gik nemt med at grave rosen op.


Pindsvinehuset er kommet på plads. Jeg har fyldt godt med blade indeni og for et stykke tid siden så jeg en stor pindsvineunge. Den har jeg døbt Gurli og jeg håber, hun flytter ind.


Forhåbentlig synes hun, det er fint at bo mellem høstanemoner og bregner. Yderst til venstre for huset, er der en opstammet syren. Indgangen til huset er til højre.


Her er bronzeblad med en bregne og en pileurt til venstre og hostaer foran samt en bregne til højre, som er mere eller mindre visnet ned.


Det er spændende om denne iris springer ud eller hvad den gør.
Anders synes pindsvinedamen skal hedde Tesamonolonevillavejskij, men det er for svært et navn, så hun hedder Gurli:) Jeg er så glad for, at haveplanen nu er fuldført. I de næste uger skal der pyntes op til julehave. Jeg håber, det bliver rigtig godt.


7 kommentarer:

Tim Skovrup sagde ...

uha... det er sket meget hos jer... Det kommer nok til at se godt ud her til den kommende sommer :)
god weekend...

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det skal nok blive godt, men det er lidt svært at forestille sig endnu. Hvis det milde vejr holder, kan det nemt ske, at din iris springer ud.
Jeg kan godt lide Anders´forslag til pindsvinenavnet, men det er nok nemmere at kalde den Gurli :)

Simon sagde ...

Hej Birgitte.

Som altid er bloggen fyldt af liv og glæde, så jeg vil da lige høre dig, om du ikke skal med til endnu en omgang FlowerAwards?

Denne omgang er med dommere på til halvdelen af præmierne, hvormed systemet er lidt mere fair.

Temaet er jul og du er meget velkommen.
https://jul.flowerawards.dk

Mvh.
Simon Hansen

marie sagde ...

Jeg forestiller mig, at din have stønner: Bliver Birgitte aldrig træt? Nu må hun da snart holde vinterpause.

Frk. Anemone sagde ...

Dejligt at havebplanterne nu er fuldført, det bliver enormt spændende at følge til foråret og næste sommer.

Hvor hyggeligt med et pindsvinehus og Gurli :)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Jeg glæder mig meget til at se din have næste forår. Jeg har svært ved at se det for mig, men jeg er sikker på det bliver godt, når du har lavet det.
Hvor er det hyggeligt med Gurli i haven. Du må lægge lidt kattemad til hende, det er deres livret. Husk lidt vand hvis hun får tørfoder.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Ja, jeg håber også, at Gurli flytter ind i huset. Jeg tror alt det hårde havearbejde er ved at være bragt til vejs ende for i år, nu står der jul på programmet.
Tak for invitationen til Flower Awards. Det vil jeg da overveje. Jeg er da glad for, at I sådan følger med allesammen.