tirsdag den 10. oktober 2017

Godt igang.

Et lille skridt videre i efterårshaven.
I går da jeg kom hjem, gik jeg i gang med at fjerne mit høje stenbed. Jeg fik fjernet alle sten og de fleste planter, som fik et nyt sted at bo.


Jeg har endnu ikke fået mine citrustræer ind. I nat var der minus 1 grad, men de kan godt tåle et par graders frost. Resten af ugen bliver med høje temperaturer om natten, så jeg venter med at få dem ind til weekenden.


Dahlierne kan endnu, selvom de hænger lidt.


Duftsnebolden har flotte høstfarver nu. Den er dog løvfældende.


Kirsebærtræet er også ved at få gule blade.


Jeg er glad for, at jeg flyttede de gule solhatte over i kæmpekrukken. De stod noget trængt i en zinkspand før.


Nå, men nu til sagen. I går flyttede jeg stikkelsbærbusken for anden gang på et år, da den stod for skyggefuldt. Nu er den placeret i et af de nye staudebede, hvor der er masser af sol. Den står ved rosenstativet. Når rosen kommer godt op i stativet, skal den nok få blikfang i bedet. Jeg har set flere steder, at man godt kan plante bærbuske sammen med stauder, så jeg håber ikke, det er alt for tosset.


Jeg gik i gang med at nedlægge stenbedet hvor denne thuja stod. Den blev købt i en juledekoration for nogle år siden og vokser ret godt. Den står en halv meter fra hækken. Jeg tror bare, jeg vil lade den vokse uden at klippe i den.


Stenbedet var dér hvor den bare jord er til højre. Jeg mangler at flytte en blåaks og en sukkertop. Men der er ved at være plads til at jeg kan ridse den næste græselipse op, der skal være her i midten af billedet.


Kanten af græselipsen kommer til at gå lige midt igennem bronzeblad'en, så den har jeg fundet en anden plads til. Det var min mening, at den skulle flyttes i dag, men det øsregner og jeg er lidt forkølet, så jeg gør nok klogt i at blive indendøre!


De fleste planter i skyggebedet er forskellige hostaer og som man kan se, er der en række med bregner øverst oppe. Jeg har lidt planer med dem, da jeg har fået den idé, at de skal plantes lidt vilkårligt mellem hostaerne i stedet for at stå i en række. Jeg tror, det vil se lidt mere naturligt ud, men jeg kunne godt tænke mig at høre nogle meninger om denne idé, inden jeg går i gang. Bronzeblad'en skal flyttes op i højre hjørne, som er lidt udenfor billedet.
Der er også fredløs og påskeklokker i bedet samt en rød montbretia og nogle få jakobsstiger. Fredløs står i en ret stor gruppe, der bliver større og større, så dem tror jeg nok, jeg vil dele og fordele dem lidt i bedet. Den røde montbretia flytter jeg måske også, hvis jeg får en plads hvor den kan stå lidt for sig selv.


Kæmpeverbenaen står stadig flot i krukkerne rundt omkring.


Erodium i blomst.
Når vi har spist, skal spisebordet laves om til et kreativt hjørne - jeg har nemlig plukket en hel bæreposefuld kastanjer og så skal jeg ud og plukke lammeøreblade. Jeg er så småt i gang med at forberede julehaven også.
Jeg håber den forkølelse, jeg kan mærke, har nået toppen, for jeg har slet ikke tid til at være syg! 

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja du må passe på dig selv, vi har aldrig tid til at være syge :)
De lover godt vejr i uge 42 og 43, så kan det være, du kan nå en masse.
Pas på med Fredløs, den er godt nok slem til at brede sig, men det har du fundet ud af, kan jeg høre.
Bregner af dem slags du har der kan også godt brede sig en del, så det er nok en god idé at sætte dem mellem hostaerne. Jeg har svært ved at forestille mig det, men prøv - eller lad os høre om andre har gode råd.
God bedring

Frk. Anemone sagde ...

Håber da ikke din forkølelse bliver til mere nu...

En stikkelsbærbusk imellem stauder - ja, hvorfor egentlig ikke. Selv har jeg jo blåbær stående lige ved nogle stauder.
Der er stadig mange planter at flytte, sikken du knokler.

Krydser fingre for tørvejr igen snart.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Hvor er du flittig.
God bedring. Drik masser af grøntsagjuice, så slipper du måske for flere forkølelser. Jeg har drukket siden 1 marts, og har 7-9-13 ikke haft tegn på forkølelse siden. Hvilket ellers er noget der har forfulgt mig hele mit liv. Så jeg er så glad.

Spændende med forberedelserne til julehaven, jeg er også så småt igang :-)

Kærlig hilsen Anette

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Jeg håber din forkølelse er ved at være ovre.
Jeg ved ikke med hosta og bregner, men måske hvis du får et par store sten eller liggende krukker ind imellem.
Jeg ville passe på med at dele fredløs, den er en vild krabat, der kan være noget ustyrlig. Har du ikke en krog, hvor den kan boltre sig?
Bærbuske og især stikkelsbær er ret gode mellem stauder. Det er en smuk busk.
Rigtig god bedring.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej alle 4. Tak skal I have. Ja, jeg har spist masser af grøntsager og frugt og forkølelsen er ikke blevet værre, men jeg er stadig noget snottet. Tak for jeres gode råd. Jeg synes især idéen med liggende krukker er rigtig god, det tror jeg nok, jeg vil forsøge mig med. Måske fordeler jeg bregnerne lidt i rundt i udkanten af bedet og måske en anelse indenfor langs kanten nogle steder. vedrørende fredløs, er det måske en meget god idé at placere den et sted for sig selv og jeg har faktisk fundet frem til sådan et sted!
Ja, stikkelsbærbusken har jeg også placeret yderst i bedet ved kanten, så jeg kan komme til at plukke bærene.

UplayOnline sagde ...

eller lad os høre om andre har gode råd.


korean porn