søndag den 13. august 2017

En travl weekend.

Tre spændende haver.
I går var vi i Pelargonieklubben Nordjylland på udflugt i Vestbjerg og Tårs og sluttede af med kaffe og hjemmebag hos Villy og Lisbeth. Jeg skulle til min brors 50 års fødselsdag og var derfor ikke med hos Villy og Lisbeth, men jeg havde bagt kagerne til alle dem, der kom!
I dag var jeg til åben have hos min svigerindes forældre. Jeg havde ikke kameraet med nogle steder, hvilket var ret ærgerligt, men herhjemme fik jeg taget billeder fredag aften.


Roserne kan godt være lidt med igen nu. Her er det Alchymist.


Gerbe Rose.


Her er det endnu en Gerbe Rose.


New Dawn.


Alchymist rosen igen. Den kommer sig rigtig fint efter den kraftige beskæring, jeg måtte foretage for at kunne flytte den ud af et rosenstativ og herhen til stolperne. Jeg har fået hjælp til at sætte wirer op ad stolperne, som jeg kan binde rosens grene på. Jeg forsøger at få dem så vandret som muligt og bøje dem i S-form, så de kan fylde stolperne ud. Ved at grenene bindes vandrette, sætter de flere skud og blomster.


Stolpevæggen består af 18 stolper, der er ca. 2,20 til 2,50 meter høje og jeg har plantet to Alchymistroser op af dem. Her er den anden, som er købt hos JAS. Den har også haft et par blomster.

Flere andre roser er ved at sætte nye knopper, så jeg håber, der bliver et lille rosenflor inden efteråret sætter ind.


Blåbærbuskene er blevet rigtig fine efter at de er kommet i højbede med surbundsjord. Der er en del blåbær, som snart er modne. Jeg har tre buske, men her ser man kun de to af dem.


Brogetbladet Sct. Hans urt. Den fik jeg som en lille stikling sidste år af Linda. Den er så pæn! Den får hvide blomster.


Denne græs er fra fru Høneballe på Samsø. Hun rådede mig til at plante den i en krukke, da den spreder sig med mange rodskud. Jeg fik også en anden brogetbladet, som er lige så fin, den kan man vist bedre plante ud i haven. Den viste jeg et billede af i forrige indlæg.


Nu begynder Vanilla Fraise at blive lyserød - (syrenhortensiaerne, som er opstammede små træer i forhaven).


Montbresia er også rigtig fin. Jeg er så glad for, at den er rød! Jeg kunne godt tænke mig at flytte den, da den står ret skyggefuldt og lidt gemt væk. Jeg tror, den vil være mere iøjnefaldende, hvis den stod lidt for sig selv som en slags busk.


Der er mange blomster i geranium Rozanne, som jeg håber, vil lukke hele bedet. Der er plantet 4 lupinus blossom der også. Rozanne har blomstret samtidig med lupinen, som var færdigblomstret for en måned siden.


Lathyrusplanterne vokser godt i de to nye stativer, som skal erstattes med to større espalierer.

Næste uge bliver travl, da vi skal have gæster flere dage, men jeg håber på, at jeg kan nå noget i haven alligevel. Heldigvis fik huset en ordentlig omgang for en uges tid siden, så dér er det pænt nok endnu.


6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Hold da op du har haft travlt og fortsætter med det lader det til
Jeg er overrasket over din Alchymist rose, at den har blomster nu, men det er måske fordi, den er blevet klippet langt ned ved flytningen.
Vores blåbær er allerede modne og desværre spist af fuglene. Jeg synes ellers, der var mange, men pludselig var de væk :(

Lene sagde ...

Det er dejligt, at komme på havebesøg :-) Vi var også til åben have søndag, vi besøgte Vagn og Bine i Sindal, en fantastisk have.
Der bliver ved med at ske en masse i din have, spændende at se når du bliver helt færdig. Din Rozane skal nok komme til at fylde bedet ud, den bliver meget stor og flot.
Mvh
Lene Bedstemorshave

marie sagde ...

Jeg tænker også, at bedet med Rozanne vil blive rigtig flot. Godt du nævner Alchymist, for jeg skal huske at have fjernet nogle lange javerter.

Frk Hall sagde ...

Flotte roser og hvor er det vildt din Alchymist blomstrer nu. Din Vanilla fraise er jeg så misundelig på. De er så smukke og jeg havde ønsket mig en, men det må vente til næste år.
Dejlige billeder.

Rigtig god dag
Lone

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak. Ja Alchymisten har været lidt tid om at komme sig over flytningen, så det er nok derfor.
Ja, nu skal jeg snart igang med den sidste tredjedel og så håber jeg bare, at det hele vokser godt til.

UplayOnline sagde ...

den er blevet klippet langt ned ved flytningen.


ทางบ้าน