tirsdag den 8. august 2017

Blomsterhav - kan man vist godt tillade sig at kalde det!

En dejlig aften.
Efter aftensmaden var jeg ude at luge det sidste, der mangler. Jeg blev dog ikke færdig. I søndags plukkede Anders og jeg 25 kilo blommer i går fik jeg lavet saft og marmelade, da jeg kom hjem fra arbejde. Der er også meget frugt i fryseren til blommegrød til vinter. Det er skønt at kunne plukke ind fra haven!


Purpur solhatte er nu i blomst. Blomsterne er lidt små i år. Det er jo en prærie plante, så måske vejret spiller en rolle?Jeg sår altid en hel del hvert år, for de har det med at forsvinde efter et par år, så jeg fylder hele tiden op med nye! Lige nu er der 8 planter i den del af bedet, der ikke er lavet om endnu. I et nyt bed har jeg plantet en gruppe ud også.


I midten er en afblomstret storkenæb. Den vil jeg grave op i morgen og dele i mange stykker. Den er blevet alt for voldsom.


Torskemund. Jeg har to forskellige slags, der er sået i år.


Her er den anden, den er lidt mørkere.


Spydverbena på vej. De er også sået i orangeriet.


Høstanemoner. De er så flotte lige nu.


Der er mange blomster alle steder.


Dahlia og mamelukærme. 


Dahlia og kæmpeverbena og indianermynte.


Nu kan jeg pludselig ikke huske om det er 4 eller 5 æbler, der er på det lille træ. De er modne om en måneds tid godt og vel.


Dahlier, indianermynte og cosmos. Det skulle være den dobbelte cosmos, som jeg har sået og sat flere steder, men de er alle enkle!


Stjerneskærm og kongelys.


Nu er der for alvor gang i de gule dahlier.


I går aftes havde vi besøg af denne fætter - en spurvehøg, som var så fræk at sætte sig på lur i tagrenden på orangeriet! Den sad der længe, inden den dovent fløj afsted.


Solsikkerne blomstrer også nu, jeg havde håbet på nogle større hoveder, som jeg så gerne vil bruge til dekorationer. Nu må jeg se, om jeg kan få noget ud af disse!
Det kunne vel nok være godt, hvis vejret var lige så godt i morgen!

8 kommentarer:

marie sagde ...

Blomsterhav er vist det helt rigtige udtryk at bruge om din augusthave. Man kan tydeligt fornemme, hvor vigtigt det er for dig selv at så ikke bare sommerblomster, men også stauder.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja det kan man godt kalde et blomsterhav, det er så flot med alt det du sår. Her sår spydverbena sig selv, men ikke i de mængder.
Den gule dahlia er stadig den flotteste.

Lene sagde ...

Sikke farver :-)
Hvor er det en flot sammensætning med den lilla georgine og mamelukærme, de passer så fint sammen, men det gør det jo hos dig :-)
Torskemunden er da speciel, den ligner ikke den jeg har, men det er en Vedben Torskemund, så det er nok derfor.
Mvh
Lene Bedstemorshave

Gitte sagde ...

Hej Birgitte,
Der ser frodigt ud i din have. Det må være dejligt at kunne plukke så mange blommer. Vores frugttræer bliver desværre ødelagt af rådyrene, og det er svært at hegne det hele ind.

Frk Hall sagde ...

Kære Birgitte
Så frodig din have er, og du har virkelig mange blomster. Jeg har også mamelukærmer og spydverbena. Solsikker har jeg faktisk aldrig haft i haven. Er ikke helt fortrolig med skarpe gule farver endnu ;)

Rigtig god dag
Lone

Unknown sagde ...

Hej Birgitte.
Så skønt et blomsterhav du har. Det ser skønt ud. Er jeg så heldig at du har et navn på den gule dahlia. Den er så fin og jeg mangler netop sådan en i min samling :-). Rigtig god dag til dig. Mange hilsner Mette

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt med så mange smukke blomster at nyde.
Og de flotte spydverbena har jeg også rigtig mange af.
God søndag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tak skal I have.
Til Mette: Jeg har desværre ikke længere navnet på den gule Dahlia, det er jeg kommet til at smide ud!
Det er først nu, at dahliaer og andre blomster rigtig er sprunget ud, så det er en hel fornøjelse at gå rundt og kigge på det hele.