mandag den 19. september 2016

Haveinteressen - tanker, idéer og drømme.

I dag vil jeg være lidt filosofisk 
Interessen for haven er meget stor her hos mig og jeg gør mig mange tanker omkring det. Jeg bliver altid glad, når jeg er i haven og nyder arbejdet derude. I forsommeren tænkte jeg, at nu er bedene så godt fyldt op, så der nu kun er vedligeholdelsesarbejde og græsslåning tilbage. Men jeg er noget til et punkt, hvor jeg ikke rigtig kan se udover det, som haven er indrettet med nu, og synes lidt, jeg bare fylder på og fylder på uden der rigtig er nogen struktur i det.


Selvom vores have er meget lille, så tror jeg, at den kan være mere spændende og interessant end den er nu. Så jeg drømmer lidt om flere rum i haven og nogle græsstier i stedet for plæne. Jeg synes dog, det er meget svært lige at forestille sig, så derfor har jeg besluttet mig for at gøre gavn af Haveselskabets medlemstilbud om at få en havearkitekt ud. Jeg har allerede lavet en aftale med arkitekten, der dækker Nordjylland og han kommer hjem til os torsdag d. 6.oktober. Jeg er så spændt på det. Pludselig bobler idéerne i mit hoved og nu har jeg en del idéer, jeg gerne vil vende med arkitekten.


Jeg har flere drømme. I foråret gik tilmeldingen til alle mine foredrag ufattelig godt. Der var udsolgt hver gang, så jeg var helt sikker på, at det fortsatte her i efteråret, hvor jeg starter op igen.Der er da heldigvis kommet en del tilmeldinger, så flere af holdene skal nok blive til noget. Jeg har ikke rigtig knækket nøden endnu og regnet ud, hvad der helt præcis skal til for at gøre interessen for haven spændende efterår og vinter, men jeg prøver ihærdigt.


Sølvlys blomstrer så fint nu og den dufter!

Jeg drømmer om at kunne leve af mit haveliv, men det er rigtig rigtig svært. 
Til næste år, når jeg skal holde åben have igen, håber jeg på, at arkitektens og mine idéer er ført ud i haven og er færdige. Jeg glæder mig så meget til at se, hvad det ender op med og hvad der kommer til at ske i min have. Ved åben have skal jeg prøve noget nyt næste år og har lavet en aftale med naboens mor, som laver glaskunst. Hun skal lave en lille udstilling og salgsbod i min have. Det er så flot, det hun laver, så det skal prøves.


Sidste år holdt jeg åben julehave for Pelargonieklubben Nordjylland. Jeg kunne godt tænke mig at holde åben julehave igen, ikke nødvendigvis for pelargonieklubben men for andre interesserede.

Jeg tror nok, mine kolleger på arbejde synes, jeg er noget nørdet. De læser dramatiske krimier om drab og mord og jeg læser en bog om oldemors potteplanter. Det er jo lidt i en anden boldgade:)


Jeg har været så heldig at jeg både har været i TV og i avisen flere gange og nu har jeg et samarbejde med Fokus Folkeoplysning. Jeg vil gerne gribe bolden og bygge videre på det,


Klatre-løvemund er blomsterrig endnu.

Jeg er glad for, at jeg har ret meget energi og mange kræfter fysisk, for ellers ved jeg ikke, hvordan jeg når det hele når jeg har et fuldtidsjob, der skal passes. Jeg brænder bare så meget for haveinteressen og hele tiden går jeg og tænker nye idéer og forbedringer af det, der er, jeg kan simpelthen ikke lade være. Det giver bare en rigtig god følelse, når hjernen og kroppen er i gang i haven.

12 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Jeg forstår dig så godt, jeg har præcis de samme tanker. Tror det er svært at vende folk til at haveinteresse ikke kun foregår om foråret. Vi skal være med til at ændre det. Det virker som du har godt tag i det. Tror folk er interesseret i at komme og lave deres egne dekorationer så måske det var en ide under din kyndige vejledning?
Det lyder spændende med en haveplan glæder mig til at se hvilke nye planer du får ;-) knus Tina

Høneballehaven sagde ...

Du er nået rigtig langt i den tid, du har været haveblogger, og du vil nå endnu længere, ingen tvivl om det. Jeg synes, det er fantastisk alt det, du får sat gang, hatten af for din energi og held og lykke med både haveplan, arkitekt og egne idéer.

marie sagde ...

Det er en rigtig god idé at lade en havkonsulent komme med input. De er nu engang fagfolk og kan se muligheder, som man ikke selv kan få øje på. Mon ikke folk er mest interesseret i emner, de kan have glæde af til vinter og foråret, f.eks. noget med løg.

Nana sagde ...

Det lyder altså som om det går fint, Birgitte! Det er da sejt at du har gang i så mange haverelaterede ting der kan føre endnu mere med sig. Jeg er imponeret :-) - Nå, ja, og så er jeg vendt tilbage fra blogpause, og det er dejligt at være i blogland igen :-)
Kh Nana

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte!
Jeg kan også godt lide filosofiske indlæg. Det bliver spændende med besøget af havekonsulenten.
Det med at kunne leve af haven, det drømmer jeg også om, sammen med min lille butik.
Men ting tager tid, og mange ideer popper op og forsvinder igen. Hvis det skal kunne lade sig gøre, tror jeg det er vigtigt at have et eller andet at sælge af, planter, frø, kranse, måske et simpelt sortiment i fede krukker, et eller andet holdbart, og så selvfølgelig dine kurser.
Jeg kan slet ikke leve af det jeg har herhjemme nu, men jeg kan supplere og stå for kosten. Jeg er heldig at manden kan klare de faste udgifter. Og at vi elsker den måde vi lever på-det bliver en livsstil.
I år vil jeg lave et enkelt kursus med kranse og dekorationer-hvor folk selv medbringer det de har i gemmerne, og får den hjælp de har brug for, nogle grundlæggende teknikker og inspiration.
Tror man skal finde sig en niche, og ikke skyde med spredhagl.
Marie har en pointe-som jeg allerede summer over-i kursusregi;-)
Nå det blev vist et af de længere svar, men bliver helt tændt.
Hvor glæder jeg mig til at følge med i det der kommer til at ske hos dig.
Hilsner Anette

Lene sagde ...

Spændende at høre om dine tanker og planer.:-)
Jeg tror helt sikkert, at det er en god ide med en havekonsulent. Selvom du selv har en stor viden om både planter og indretning, er det altid en god ide med andre øjne, som kan se bort fra "plejer"
Glæder mig til at se/høre noget mere.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte.
Det bliver godt nok spændende for dig at få nye øjne på haven og få en plan. Det glæder jeg mig til at høre mere om. Det vil være super hvis du kunne kvitte jobbet og klare dig med at holde kurser, men det kræver nok en hel del som jeg slet ikke ved noget om. Kunne du ikke gå ned i tid til en start og så se hvordan det går ?
Kh Fra Linda

HAVELIV sagde ...

Kan huske engang Anne Just sagde at en lille have kan bygges på utallige måder det vigtigste er i at ikke lade sig begrænse så bare tænk stort Birgitte .
Dejligt at følge planerne...kh Grethe fra HAVELIV

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Spændende at læse om dine tanker for haven. Det bliver da vildt godt at få nogle friske øjne til at kigge på havens muligheder. Vi er vist mange der efterhånden har fået en del knopskydning i haven, blogverden er jo et overflødighedshorn af skønne haver og planter ;).
Du skal da udnytte din store passion til pelargonier og starte en pelargonie webshop, du elsker jo at lave planter, så det er da bare med at komme igang ;)

Birgitte sagde ...

Hej Tina. Tusind tak, det er dejligt, at du forstår det og har det på samme måde. Du gør også mange gode ting med åben have og havetilbehør. Tak for tippet om at lave dekorationer. Det var en god idé.

Hej fru Høneballe. Tusind tak. Jeg har lært meget i haveblogland og er så taknemmelig for det. En ting, jeg gerne vil kunne, er de latinske navne på planterne, men jeg har så svært ved at huske det!

Hej Marie. Tusind tak. Jeg tror også han kan give mig nogle gode råd og idéer. Tak for tippet om løg. Det var en god idé.

Hej Anette. Tusind tak. Det er fantastisk, det du gør og meget modigt. Jeg tror, du har ret i, at det er en livsstil. Ja, jeg noterer mig også de gode tips, her i kommentarerne:) Jeg tror også, man skal finde en niche og ikke skyde med spredhagl. Tak for dit råd.

Hej Nana. Tusind tak. Tak for din ros:) Og velkommen tilbage.

Hej Lene. Tusind tak skal du have og tak fordi du følger med.

Hej Linda. Tusind tak. Ja, det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det besøg. Jeg kunne godt bruge meget mere tid hjemme og i haven, men jeg er også glad for mit arbejde og værner meget om det, så jeg er ikke kommet til den tanke at ændre på min arbejdssituation.

Hej Grethe. Tusind tak. Det skal jeg huske: At tænke stort. Det er et supergodt råd.

Hej Heidi. Tusind tak. Det var en god idé med en webshop. Jeg har noteret mig alle tipsene i kommentarerne og synes, det er vældig godt.

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte, hvor jeg forstår dig! Du har om nogen gjort store tanker om din haveinteresse og sat flere aktiviteter i gang end så mange andre af os havebloggere. Kunne godt unde dig at du kunne nøjes med at arbejde meget mindre så du fik endnu mere krudt brændt af i haven. Jeg glæder mig også til at høre om havearkitektens forslag, det er helt sikkert en god ide. PS, hvor er det bare nogle flotte billeder af dine chrysantemum.

Birgitte sagde ...

Hej Ulla. Mange tak. Ja, jeg glæder mig også til at få besøg af havearkitekten og håber, der kommer noget spændende ud af det. Jeg er også meget glad for de krysanthemum. De kostede kun 30 kr stykket i Netto og de er ret store.