søndag den 11. september 2016

Oprydning i krukkerne, nedklipning og frøindsamling.

Regn tidligt i morges.
Da vi stod op i morges, var det regnvejr, men det holdt hurtigt op. Hele dagen har været rigtig fin og det var tiltrængt med noget vand. Jeg har soigneret nogle af mine krukker i dag, klippet vissent væk og så har jeg samlet flere frø ind.


Nu er rosen The Sheperd sprunget ud igen. Den er abrikosfarvet.


Brother Cadfael har stadig mange blomster.


Foran indgangsdøren har jeg ryddet op i krydderurterne. De var vokset helt forvildet, så de fik grundigt med saksen. Jeg tømte også et par potter med pelargonier. Jeg tror, der var gået nogle larver i dem. Jeg har også fejet fliserne. Nu kan man da se, hvad der er i potterne:)


Denne lupin har besluttet sig for at blomstre igen!


Det blæser noget i dag, så det var lidt svært at få et stillbillede af de dobbelte cosmos.


Krukkebedet ved gavlen i modlys. I bedet har jeg to kæmpekrukker med dværgsyrener. Dem har jeg besluttet mig for at tage op af krukkerne, som de har været i i 8-9 år, og plante dem ud i haven. Jeg har gjort plads til dem, men jeg venter lige lidt, da nogle af de andre sommerblomster er bundet op ved hjælp af dem.


For at få plads til de to dværgsyrener, måtte den lille vogn have et nyt sted at stå.Jeg har klippet storkenæbben i vognen ned, måske lidt sent, men den er ret hårdfør, så jeg tror ikke, der sker noget ved det.


Indianermynterne er fine endnu, selvom nogle spir er begyndt at gå i frø. Jeg synes, de er så fine.Ud mod vejen har jeg også soigneret krukkerne og tømt et par stykker. Til næste år vil jeg prøve at få lidt flere blomsterfarver i krukkerne,måske noget orange og rødt sammen med de gule, der er i forvejen. Indtil nu har det kun været gult og hvidt og det er lidt tamt opaf den hvide husmur.


Her ser man hele det nye bed. Jeg mangler stadig nogle sten. Det må jeg se at få løst en af dagene. Men ellers ser de nyplantede planter ud til at vænne sig godt til det nye voksested. Jeg tror, det var godt med regnen i nat.


Jeg har klippet alle de visner blomster væk og det hjalp godt. Der er mange knopper på vej.


Den gule solhat trives godt i zinkspanden. Jeg skiftede jorden i foråret. Jeg tror, jeg kan dele den til foråret. Måske skal der en klump om foran huset.

I næste uge kommer mine stedsegrønne træer, som jeg har købt på Jespers Planteskole på nettet. Det er jeg så spændt på.

4 kommentarer:

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte, det er nu skønt at gå klippet lidt ned i alt det vilde og få ordnet krukkerne lidt. Jeg tror du bliver rigtig glad for at få dine dværgsyren op af krukkerne. Da jeg hev min op af sin krukke havde rødderne vokset rundt og rundt.
God ide med at få lidt mere farve på bedet foran huset, det bliver helt vidt flot.

Her fik vi desværre ikke noget regn. Det kunne ellers godt være tiltrængt.
Kh Linda

Anonym sagde ...

Hej Birgitte,
Dejlige billeder - og hvor er The Shepherdes smuk. Har selv lige bestilt et eksemplar, som jeg glæder mig til at få plantet. Hvor høj er den hos dig? Mine roser er generelt blevet en bid højere end forventet, så jeg må ud i en større rokering. Sikke et pulsespil.
Mange hilsner
Bonnie

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Det ser dejligt ud, Birgitte - dit krukkebed ved gavlen er smukt i modlyset og det store dahliabed er helt skønt.
Sådan en søndag er helt perfekt for en haveelsker :))

Birgitte sagde ...

Hej Linda. Tak skal du have. Ja, jeg tror også, det bliver godt at få syrenerne op og ud i jorden.

Hej Bonnie. Mange tak. The Sheperd bliver godt og vel en meter høj. Jeg klipper mine godt ned i marts måned - ned til ca. 30-40 cm og så skyder de ret godt i løbet af sommeren. Held og lykke med din omrokering.:)

Hej Lisbeth. Tak skal du have. Det var en rigtig god søndag og dejligt at vejret er fortsat.