lørdag den 27. august 2016

Nærbilleder af sensommer-havens blomster.

Floks, dahlier og sommerblomster.
Jeg blev så glad i dag, da jeg gik en runde i haven, for de floks, jeg stklingeformerede og roddelte på et kursus for et par år siden, er nu blevet til fine planter og de er kommet godt op i det tætbeplantede staudebed.


Denne floks er købt hos Staudemarken Den er flot lyserød.


Her er en floks mellem høstanemonerne. De ligner hinanden i farven. Denne floks er stiklingeformeret eller roddelt - jeg husker det ikke helt!
Roddeling foregik ved at jeg fik en klump rødder med en lille smule grøn stængel og den stod i en potte hele efteråret og vinteren og kom fint op til foråret året efter. Derefter blev den plantet ud i beddet. Sidste år var den meget lille og jeg troede faktisk ikke den kunne klare konkurrencen fra de andre planter omkring, men så er den kommet så fint!


Her ved siden af hjortetrøsten har jeg også plantet en floks, som er hjemmelavet. Det er den mørkelyserøde halve blomst nederst i højre hjørne. 


Her er det en mørk floks med mørke blade, som jeg har haft i beddet, lige siden det blev lavet. Den dufter og er meget blomsterrig.


Indianermynte, den har jeg flere steder i krukker og nu skal jeg vist snart høste frø.


Her er de i krukkebeddet ved gavlen. Den bliver ret høj.


Dahlier i det samme bed.


Gammeldags mamelukærme. Bagved står der en dværgsyren i en kæmpekrukke. Den har fået efterårsløv. Måske skulle jeg forsøge at skifte jord i den til næste år.


Dobbelt cosmos har jeg i to krukker.


Duehoved i staudebeddet.


Flere duehoveder.


Dahlierne sætter stadig mange knopper.


Citrongule dahlier.


Denne har jeg fået at vide, hedder Auroras Kiss. Den er flot mørk.


Her er en anden mørk.


Denne græs bliver meget stor og jeg glæder mig til at den kommer til at fylde noget mere.


Øjeblomst.


På plantebordet har jeg en lys heuchera, en heucharella, to ampelpileurt, en pletter i luften og to showaurikler.


En hvid Sankthans urt.

Flere af stauderne har sat frø, så jeg er i fuld gang med at samle ind. De skal bruges til de workshops jeg skal holde her i efteråret, hvor vi skal så, stiklingeformere og dele stauder.
Man kan se nærmere HER

I dag har jeg været til Plantebyttedag hos Lone i Komdrup. Hendes have er så flot og frodig. Vejret var godt og vi fik mange gode plante-snakke. Så det har været en god dag i dag.

2 kommentarer:

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte.
Åhh hvor har du mange ting,når nu man ikke har mulighed for at komme på kursus hos dig, kan man så købe lidt frø at den dobbelte Cosmos ? Øjenblomsten er altså også fin og den hvid Sct.Hansurt har jeg ledt efter længe. Vil du bytte lidt med et stykke af en broget :o)

Kh Linda

Ps. du kan nok høre at du får besøg snart :o)

Birgitte sagde ...

Hej Linda. Du er meget velkommen på besøg, det vil jeg glæde mig til.
Jeg vil rigtig gerne bytte et stykke hvid med en brogetbladet! Sådan én har jeg ikke set. Vi kan sagtens finde ud af det med frø, men måske går der lige et par uger endnu, før jeg kan plukke. Vi ses:)