mandag den 25. juli 2016

Forskellige gøremål.

Gæster, gaver og gøremål.
I dag har vi haft gæster hele dagen. Det var nogle i min familie, der kom til brunch som en forsinket fødselsdagsfest. Jeg fik nogle gode gaver - det var dejligt.


Der var opholdsvejr mens gæsterne var her, men til aften skal jeg lige love for, at der kom regn ned. Jeg tror det var på vippen at være skybrud. Nu er det opholdsvejr, så jeg skyndte mig ud med kameraet. Nu begynder truget at ligne det, jeg stræber efter, nemlig at hostaerne vokser ud over kanten. Det er tæt ved.


Prins Nicolai har klaret regnen fint.


Kannaen står strunk og flot.


Tomaterne i det lille drivhus fylder godt og de har faktisk for lidt plads. Der er en del tomater, men de er ikke røde endnu, sikkert fordi de har fået for lidt sol.


Jeg har været i gang med mit pottehjørne ude i udhuset, hvor Anders har hjulpet mig med at sætte nogle hylder op. Her ser man alle mine såbakker. Jeg blev selv noget overrasket over, at der var så mange, men jeg bruger hver og en.


Alle de lidt større plastikpotter har jeg sorteret efter størrelse og sat på rad og række.


Her er den anden hylde. Disse potter bruger jeg ikke til at så eller stiklingeformere i, da de er for store. Det skal være 7-9 cm potter og dem opbevarer jeg i orangeriet. Dem har jeg lige så mange af. Potterne her på hylderne bliver brugt til store planter, jeg nogle gange graver op og nogle frøplanter eller stiklingerne, jeg har fået i overskud, som jeg sætter ud i haven i disse større potter for senere at enten forære, sælge dem væk eller finder plads til dem i haven.


Den store oprydning gik i gang, da vi har fået foræret denne fine næsten nye kummefryser, som nu står under hylderne med såbakkerne. Den har jeg ønsket mig længe til alle mine bær og mit bagværk. Vores gode venner gav os den bare, da de bare gerne ville af med den og nu kan jeg bare plukke løs af bær og frugter. Jeg har altid været meget begrænset af vores skabsfryser i køkkenet, som der er alt muligt andet i i forvejen. Jeg er bare så glad for at have fået den.:)


Sidste år var jeg til åben have i Milbakhaven sammen med Lisbeth og Villy og blev noget forelsket i denne hvid/lilla dahlia. Og tænk sig i lørdags da vi skulle på udflugt i pelargonieklubben gav Lisbeth mig dette pragteksemplar. Den er meget høj og der er rigtig mange knopper og blomster i den. Bagved står min egen lilla dahlia og jeg synes, de passer fint sammen. Heldigvis havde jeg en krukke, der var stor nok.


Denne søde hængepelargonie fik jeg i dag af en god veninde, som kom til eftermiddagskaffe. Hun har købt den på Samsø, hvor hun var på ferie og en dag hun var på café, var det en café med mange pelargonier og værtinden fandt denne pelargonie, som min veninde købte og fik med hjem til mig. Jeg er helt vild med den:)


Denne brune græs fik jeg foræret af en gæst, der kom til min åben have for et par uger siden. Den er jeg også meget glad for. Den skal plantes ud i haven. Den skulle være hårdfør. Den er jeg også meget glad for. Det er en græs hun har delt og der er tre klumper i potten, så jeg tror jeg kan dele den igen.


Her til aften, var det opholdsvejr og jeg var i gang med at lave 30 stiklinger af uægte jasmin. De skal bruges som gaver til foredragsgæsterne her i efteråret, så jeg håber, de får et godt rodnet inden, for ellers synes jeg ikke, jeg kan være bekendt at bruge dem som gaver. Efterårsprogrammet er ved at være på trapperne og jeg glæder mig meget til at det bliver husomdelt.


Min lille stikkelsbær-stikling vokser dag for dag omend langsomt. Den er en grøn stikkelsbær og er taget fra min mormors busk i hendes gamle have. Desværre er min mormor gået bort i april måned i år, så jeg vogter om denne lille stikling.


Denne røde montbretia har jeg fået af nogle i min familie for nogle år siden. De var her i dag og jeg gav dem hver en Chilliplante med hjem. De havde agurker med til mig.

Det har været en rigtig dejlig dag i dag og meget varmt og regnfuldt. De sidste dage med varmen har været lidt hårde, da jeg ikke får lavet noget særligt overhovdet i haven fordi jeg døjer med varmen. Inde i huset er det køligere og derfor har Anders og jeg været i fuld gang med at gøre hele huset rent inden gæsterne kom i dag. Det var tiltrængt. Der sker mange ting i huset, da vi har og er ved at skifte en del møbler ud.

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Sikken en masse fine ting du har fået, og pelargonier fra Samsø, det må jeg nok sige. Gad vide hvad det var for en cafe, hun var på. Den brune græs skal nok blive til noget og til rigtig mange flere, for den selvsår sig. Det var en flot dahlia du fik, dejligt med gode venner.
Ja fryseren var heller ikke tosset, når du har mange bær og bager meget.

Vivi sagde ...

Det skal nok blive fantastisk, når dine hostaer vælter ud over kanten :-)
Rart at se, at jeg ikke er den eneste, der har urtepotter stående i stort antal ;-)Jeg går også og overvejer, om jeg snart skal have tændt op for vores kummefryser, for udbyttet fra haven begynder snart at fylde lidt rigeligt i skabsfryseren.
Her har vi kun fået ganske lidt vand fra oven, faktisk så lidt, at man knap kunne nå at blive våd, og ikke i nærheden af noget der er har betydningen for haven, så vi er noget afhængig af havevanderen her på vores tørre jord.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte, sikken en skøn ting at få en fryser. Den skal du nok få fyldt med alt muligt lækkert. Og så fik du ryddet op i potterne samtidig og nogle fine hylder.
Du er godt nok blevet begavet med planter :o) heldige dig. De Digitalis frø jeg fik af dig de spirer lystigt.
Kh Fra Linda

Unknown sagde ...

It would be tempting to look at these Replica Rolex side-by-side.these two watches prove one of the most important principles of collecting vintage Replica Breitling.The case on the Sometimes Replica IWC does something weird, and that’s when you really need to pay attention.Rolex Air King is much more lithe than the sturdy beveled design found on such vintage sport watches as the Submariner and GMT.Sometimes Replica Omega does something weird, and that’s when you really need to pay attention.The appulse on the Replica Hermes Handbag capacity of high-end appearance brands isn’t absolutely clear.But some analysts are admiration a stronger approaching for high-end appearance brands of Replica Prada Handbag architecture affluence watch divisions.

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Sikke mange dejlige gaver du har fået. Det er altid dejligt også at kunne give noget væk. Det er en meget yndig pelargonie fra Samsø. Min solbærsalvie gik ud i vinter, så jeg troede ikke den kunne overvintres. Den har de skønneste røde blomster.
Sikke en orden du har fået i dine potter, det letter arbejdet.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Ja, hun ville vist finde ud af hvad caféen hed, så skal du nok få det at vide. Jeg synes også det var sjovt:) Det lyder godt, at græssen er hårdfør. Ja, jeg tror også, at fryseren bliver fyldt op.

Hej Vivi. Det er meget godt at have et stort udvalg af plastikpotter, for jeg er ret sikker på, at de bliver brugt! Jeg tror, det bliver godt med fryseren, når der er plads nok. Jeg har fået meget mere lyst til at plukke bær, fordi jeg nu kan opbevare dem.

Hej Linda. Ja, du kan tro, der var rodet i afdeling C før jeg gik i gang. Nu skal jeg bare holde det i orden og det burde være muligt. Det er vel nok godt, at dine digitalis spirer, det bliver nok godt.

Hej Eliane. Jeg overvintrer min solbærsalvie i orangeriet, som er frostfrit, for jeg tror heller ikke, den er så hårdfør. Jeg kan også rigtig godt lide de røde blomster.

Paweł Nwrot sagde ...

forina pure