lørdag den 2. januar 2016

Pelargonier

Citronella og Crocodille
En duftpelargonie, som har en af de skønneste dufte, er Citronella. Den dufter meget rent af citron og har nogle flotte blade. Crocodille har fået sit navn fordi løvet ligner krokodilleskind.
Her kommer en lille gennemgang af disse to fantastiske pelargonier.


Denne Citronella stikling er fra i sommers. Jeg har også en, som er mere træagtig med fingertykke stammer, men denne stikling vil jeg lade være mere busket. Den er rimelig nem at stiklingeformere. Den får små lilla blomster, men det er ikke dem, der er imponerende - det er duften. Der er lidt  forskellige meninger om dens evne til at holde myg væk. Dette påstås, men i USA afvises denne påstand, idet myg kunne finde på at lande på planten!


Her er en stikling fra i sommers fra Crocodille. Som man kan se, passer navnet godt til den. Bladene er ret stive i det og når den vokser godt til, er den lidt hængende. Den er nem at stiklingeformere og vokser også rimelig hurtigt.


Her er moderplanten i fuld blomst. Det er en ret mørk lyserød farve og blomsterne er enkle. Den trives godt i solen og også godt ude, hvor den er flot i en hængepotte opad en mur. Der er ikke mange blomster i den om vinteren, men når varmen kommer i foråret, så starter blomstringen for fuld skrue.

Disse to pelargonier har jeg haft i min samling i nogle år efterhånden og de klarer sig ved en 5-10 grader om vinteren ligesom alle de andre pelargonier, jeg har.

4 kommentarer:

marie sagde ...

Selvom jeg ikke er nogen stor pelargonieelsker, er der andre plantearter, som jeg så går ret meget op i, så jeg kan sagtens sætte mig ind i din fascination af dem.

Høneballehaven sagde ...

Jeg har stadig en af dem, jeg fik fra dig, jeg har lige flyttet den ind fra pavillionen sammen med et par andre, det bliver nok for koldt derude for dem nu.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det er nogle flotte eksemplarer du viser fra din store samling.Her står den på årskavalkade.Men har da også flere pelargonier i min udestue.........som jeg vist skal have dækket over i nat her i denne kulde.
God søndag Knus jette

Birgitte sagde ...

Hej Marie. Ja, det er det, der er så godt, at vi kan udveksle erfaringer og inspiration til hinanden her i haveblogland:)
Hej Lisbeth. Ja, det er vist godt, at du tager dine pelargonier ind de kan jo ikke tåle frost. Jeg er glad for, at der stadig er liv i den, du fik af mig:)
Hej Jette. Ja, nu er det koldt, så det er godt, at vi har nogle opbevaringssteder til de frostfølsomme planter.