mandag den 4. januar 2016

Flere pelargonier

Pelargonie-hygge
Der er koldt i orangeriet nu, men alligevel er det lidt hyggeligt, at der stadig er blomster i pelargonierne, så jeg tog lige et par billeder!


Dette er Prosteata Boar. Blomsten er dobbelt og rosafarvet. Den er en zonale pelargonie og jeg kan rigtig godt lide blomsten:) Den er ny i min samling. 


Dette er Lady Plymouth. Den får lilla blomster og er en duftpelargonie. Jeg har fået mange forespørgsler på denne og det lader til, at den er noget eftertragtet. Jeg købte den for et år siden på plantemarked og jeg bliver glad, hvis jeg kan lave nogle stiklinger af den i februar/marts.

Pelargonierne bliver ikke vandet ret ofte, da der ikke er mere end 5-10 grader i orangeriet, så de er gået i dvale og jorden holder sig fugtig længe.
I disse dage er pilleovnen tændt om natten og varmer orangeriet op. Temperaturen falder langsomt i løbet af dagen indtil den starter op igen kl. 21.30. Jeg købte en palle træpiller for 4 år siden og har 19 sække tilbage, jeg tror, det er nok til denne vinter.

11 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er Prosteata Boar en fantastisk skønhed, den kan jeg godt forstå du er glad for. Godt du kan holde orangeriet frostfrit så du kan nyde dine skønheder i kulden ;)

Høneballehaven sagde ...

Hm mine pelargonier var blevet så ranglede, så jeg har klippet nu og lavet stiklinger, gad vide om det går godt. Det ved du sikkert noget om.

Jean Campbell sagde ...

Beautiful, just beautiful. I have only red pelargoniums, so pretty in cold weather indoors.

Frk. Anemone sagde ...

De er begge meget smukke, Lady Plymouth nok min favorit af de to pga. løvet - så fint.
Du skal da nok kunne klare dig i nogen tid med de 19 sække, der er tilbage - lad os nu se hvor lang og kold vinteren bliver.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Godt at du har den pilleovn til at holde kulden ude.
Og det er nogle flotte pelargonier du viser.
Mine er dækket til med fiberdug,så jeg håber det er nok til at holde kulden ude.knus Jette

marie sagde ...

Ordet duftpelargonie fremkalder omgående duftassociationer til min mors pelargonier.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, jeg er meget glad for, at jeg har så gode forhold til mine pelargonier, som jo er mine yndlingsblomster.
Lisbeth: Det er OK at klippe dem ned nu, men jeg tror, du skal være meget heldig, hvis det lykkes dig at få noget ud af stiklingerne! Måske hvis du har dem indendøre.
Jette: Sålænge de ikke får frost, så skal de nok klare det.
Marie: Jeg kunne altså ikke lade være med at grine lidt. Det glæder mig, at du får duftassociationer, så håber jeg bare, at det er gode associationer! For jeg har hørt en del sige, at de bare ikke kan klare duften af pelargonier! Forstå det, hvem der kan:)
Heidi og Ulla: Ja, jeg håber ikke vi får en lang og kold vinter. De har vi jo prøvet for et par år eller tre siden og det er ikke sjovt, når det varer så længe.

Lene sagde ...

Sikke en yndig lyserød blomst.
Det er fint, at have et sted hvor man kan opbevare de sarte planter og det forlænger jo også haveåret når man kan gå og pusle derude :-)
Mvh
Lene Jensen

Birgitte sagde ...

Hej Lene. Mange tak for din kommentar. Ja, jeg er også så utrolig glad over at jeg har mit orangeri. Det har virkelig beriget mit haveliv!

Unknown sagde ...

Hej Birgitte Jeg er også bare helt vild den den lyserøde pelargonie, sikke yndig blomst og farve. Jeg er altså helt fascineret over alle de forskellige slags du har. Imponerende samling. Hav en dejlig torsdag. Kram Tina

Birgitte sagde ...

Hej Tina. Mange tak for din kommentar. Ja, den er da yndig! Jeg er også rigtig glad for den, men egentlig er jeg glad for dem allesammen. Du må også have en rigtig god aften.:)